Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

link

Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.

A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.

A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.

A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.

Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.

Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 09. 20. 14:56
Előzmény: #399  Dezso_Laszlo
:)

"de majdnem 100 %-os hatásfokú..."

Ez a szép. :)

Túl sok az elmélet, nem látjuk a megvalósítást.

Nem uszítani kell, hanem a gyakorlatban, működőképes berendezést építeni, és ha eléri az általad hirdetett paramétereket, akkor magától terjedni fog, energialobbi ide vagy oda. :)

Hol kezded az építést???

Mikor??? :):):)
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 19:26
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
link

[A KPMG független tanácsadócég ... a cégnyilvántartás adatai szerint. Tanácsai a kulcsfontosságú BIOMETÁN CSALÁDI/OSZTOTT KIVONÁSÁNAK agyonhallgatására és lejáratására, a kulcsfontosságú CSALÁDI/OSZTOTT ÁRAM- ÉS MELEGVÍZ-TERMELÉS lehetetlenné tételére, napkollektoros vízmelegítők terjesztésére, valamint a környezetromboló, nukleáris balesetveszélyt jelentő atomerőművek kétségbeesett védelmére - vagyis A GYILKOS ENERGETIKAI LOBBI ÉRDEKEINEK TELJES KISZOLGÁLÁSÁRA - irányul. Mindazonáltal ebben a FIZETETT HIRDETÉSBEN lehetnek hasznos részek is, a megtévesztések tömege mellett. Tekintettel a kérdés szakértői szintű tárgyalására, a téves adatok közlése során mindenfajta jóhiszeműség kizárt, egyértelműen MEGTÉVESZTÉSI KÍSÉRLETRŐL van szó, ... a jogtalan haszonszerzés kérdése még bizonyításra szorul.]

"... a földgáz erőművi felhasználása világszerte növekszik, ugyanis jelenleg ez a technológia nyújtja a legjobb feltételeket az áramtermelésre. " EZ SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG.

Az energiahordozó földgázban kötött energia - az égéshő - árammá való átalakítása világszerte igen sok méretben folyik, az egészen kis gázmotoros aggregátoroktól a legnagyobb erőművi gázturbinákig. Bár ezek műszaki megoldásai jelentősen különböznek (és villamos hatásfokuk is, természetesen), azért egy dologban közösek: valamennyi energiát végül hővé alakítanak (a termelt áram is azzá válik majd), a termodinamika törvényei szerint. Alapvető a különbségük A HŐ HASZNOSÍTÁSA kérdésében: a kombinált ciklusú gázturbinás-gőzturbinás hőerőművek igen magas villamos hatásfokúak (65 %), de hőhasznosításuk a helyi adottságok függvénye. Ha közvetlenül az erőmű mellé olyan nagy hőfogyasztó települ, ami teljes mértékben hasznosítja a hőt, akkor a kihasználatlan energia 12 ... 13 %-ra minimalizálható (a kémény huzatvesztesége, gépházi hőveszteség, stb.), vagyis az összhatásfok maximuma 87 ... 88 %.

De mi történik, amikor egy gázmotoros aggregát LAKÁSON BELÜL, TÉLEN működik? Ebben az esetben ugyan a villamos hatásfok szörnyen alacsony, de mégis gyakorlatilag kiküszöbölhető a veszteség, szinte 100 %-os az összhatásfok, megfelelő hőcserélőkkel. Igen, tudom, nem lehet 100 %-os hatásfokú a hőcserélő, mert szükségszerűen muszáj hőmérséklet-különbségnek lenni benne, de majdnem 100 %-os hatásfokú, az már lehet, pl. a külső fal legkülső, leghidegebb rétegébe építve az utolsó hőcserélő-fokozatot.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 18:57
Előzmény: #395  Dezso_Laszlo
"talán hallottál már olyan építészről, aki tervez és olyanról, aki kivitelez"

És olyanról is aki tervez és nem kivitelezi senki :((
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 18:39
link

[A KPMG független tanácsadócég ... a cégnyilvántartás adatai szerint. Tanácsai a kulcsfontosságú BIOMETÁN CSALÁDI/OSZTOTT KIVONÁSÁNAK agyonhallgatására és lejáratására, a kulcsfontosságú CSALÁDI/OSZTOTT ÁRAM- ÉS MELEGVÍZ-TERMELÉS lehetetlenné tételére, napkollektoros vízmelegítők terjesztésére, valamint a környezetromboló, nukleáris balesetveszélyt jelentő atomerőművek kétségbeesett védelmére - vagyis A GYILKOS ENERGETIKAI LOBBI ÉRDEKEINEK TELJES KISZOLGÁLÁSÁRA - irányul. Mindazonáltal ebben a FIZETETT HIRDETÉSBEN lehetnek hasznos részek is, a megtévesztések tömege mellett. Tekintettel a kérdés szakértői szintű tárgyalására, a téves adatok közlése során mindenfajta jóhiszeműség kizárt, egyértelműen MEGTÉVESZTÉSI KÍSÉRLETRŐL van szó, ... a jogtalan haszonszerzés kérdése még bizonyításra szorul.]

"... sok esetben egyszerűen nincs más lehetőség a növekvő villamos energia igények kielégítésére." Ez ugyan igaz, de féligazság. Ugyan mi a fenéért kellene belenyugodni az elektromos igények növekedésébe? A Kormánynak és a teljes politikai elitnek pontosan az lenne a feladata, hogy LETÖRJE A VILLAMOSENERGIA-IGÉNYT. Ja, hogy nem teszi? Hogy ehelyett inkább szembefordul a választókkal, csökkenti a GDP-növekedést, növeli az áfát és a munkaadói járulékot, növeli az inflációt? Várjuk 2014-et, készüljünk.
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 18:18
link

"Kérdéses, hogy a folyamatosan növekvő kereslet mellett a földgáz meddig lesz képes megőrözni versenyképességét, az évtized nagy energetikai sztorija az okos mérők elterjedése, és az intelligens hálózatok kialakulása lehet. "

1. A kereslet soha, semmiben nem nő folyamatosan, a gazdaságban szinuszos változások folynak. Az idézet alapvető közgazdasági törvénnyel kapcsolatos HAZUGSÁG.

2. A földgáz versenyképessége nem állítható szembe a belőle előállított áram versenyképességével, egy vertikum két szintjéről van szó. Az energia átalakítása veszteséggel jár, tehát az áram, amit a gázból állítanak elő, még akkor is többe kerülne, ha semmilyen infrastruktúrát nem igényelne az átalakítás. Ez már nemcsak hazugság, de az olvasók teljes hülyének tekintése, GOROMBA SZEMTELENSÉG.
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 17:45
Előzmény: #392  Törölt felhasználó
Gratulálok.

(Ami az én "nem-csinálásomat" illeti, talán hallottál már olyan építészről, aki tervez és olyanról, aki kivitelez. A magánszférám peres eljárással kapcsolatos adatait nem teszem közzé, ezt ne is kívánd tőlem.)
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 17:32
link

"... a megújulók további terjedése várhatóan a háztartási szegmensben, az egészen kicsi berendezések telepítésével folytatódik majd a jövőben. " "Kifelejtette" a szakértő a kkv-ket, azok közül is az ENERGIAHATÉKONY, ipari energiát nem igénylő, kézierős/igáslovas kkv-ket. Azt elnézem, hogy nem ezeket tekinti a jövőben kizárólagosnak, hanem - a klasszikus környezetromboló paradigma alapján - a gyilkosan alacsony energiahatékonyságú, energiazabáló ipari vállalkozások fennmaradását feltételezi, ... a butaság nem jellemhiba. De a kkv-k kihagyása, ez egy szakértő részéről HAZUGSÁG.
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 17:07
link

"A szűkös lehetőségek miatt a nukleáris energia nem választás kérdése, ..." Hmmm, itt több hiba történt.

1. Az interjúalany nem ezt mondta, hanem azt, hogy "... a nukleáris energia nagyon sok országban nem választás kérdése ...". Ha a "nagyon" szót elhagyta volna, az nem változtatta volna korlátlan érvényűvé a nagyon is korlátozott érvényű állítást. Tiltakozom a média-hatóságnál, ha ezt az aljas csúsztatást a portfolio.hu nem javítja ki.

2. Az interjúalany valótlan tényt állít. Tessék csak összeszámolni, hogy Grönlandon és néhány más országon kívül hol nem lehet helyettesíteni a nukleáris energiát NAGYMÉRETŰ ENERGIATAKARÉKOSSÁGGAL ÉS A MEGLÉVŐ MARHATRÁGYA KIHASZNÁLÁSÁVAL? Ami Magyarországot illeti, a marhatrágya nemcsak hogy rendelkezésre áll, de a mezőgazdaság akkora energetikai fejlesztési lehetőséggel rendelkezik, amely a vacak kis paksi atomerőműnek A HÉTSZERESÉT BIZTOSÍTHATJA. A szakértő tehát nyilvánvalóan HAZUDIK.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 16:27
Előzmény: #389  Dezso_Laszlo
Félreértettél. Nem az a gondom hogy nem írod oda hogy szerintem. Hanem az hogy amit javasolsz másnak, azt Te nem csinálod.
Én megpróbálom átalakítani a házam hogy a fűtés és villany ne kerüljön semmibe.
Szinte biztos hogy nem fog sikerülni, de büszke vagyok rá hogy megpróbáltam és értem el részeredményeket.
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 14:45
Előzmény: #387  Törölt felhasználó
Ez a következő topik témája lesz (Áramhálózat nélkül: családi/osztott áram- és melegvíztermelés), de ezzel megvárom az MVM részeinek a privatizálását.
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 14:33
Előzmény: #382  Törölt felhasználó
Valamennyiünk nevében köszönjük végkövetkeztetésedet, mert vitára alkalmas részleteitől megkíméltél minket.
Dezso_Laszlo 2011. 09. 16. 14:25
Előzmény: #381  Törölt felhasználó
Majdnem eltaláltad, én a IV. emeleti lakásomban ülve szolgálom a hazámat. Felhívom a figyelmet problémákra és előadom a MEGOLDÁSRA vonatkozó véleményemet IS, ami az itt elhangzó vélemények túlnyomó többségéről nem mondható el. Lehet, hogy időnként azt írom, hogy ezt kell csinálni, meg azt kell csinálni, és elfelejtem hozzátenni, hogy "szerintem", ezért elnézést kérek (de azért talán nyilvánvaló mindenkinek, hogy nem írhatok elő semmit).
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 10:36
Előzmény: #380  Dezso_Laszlo
Sziasztok!

Ez az amin vitatkozunk mi magyarok hogy hülyeség és nem lehet megcsinálni?

Szerencsére úgy tűnik a svédeknél már működik...

link

Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:58
Előzmény: #386  Törölt felhasználó
Én úgy akarom lebontani Paksot, hogy lekapcsolódok róla.
Meglátom mire mennek az én fogyasztásom nélkül :)))
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:46
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
Ha érdekel nézd meg a Jean Pain módszert is
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:43
Előzmény: #384  Törölt felhasználó
Nekem kb 1500 m2 füvem és 100 m sövényem van. Jelenleg nem tudok velük mit kezdeni.
A sövényem japán birs, szinte folyamatosan kell nyírni.
Ha igaz amit a templomos lovagok fűtéséről olvastam, picire aprított ágdarabokkal, égetés nélkül, fűtöttek.
Nekem is a mérettel van gondom (még hogy nem fontos :)) ) mert ennél a fűtésnél van kritikus tömeg ami alatt nem indul be.
A tartályt úgy szerintem megépíteni hogy mindkettőt ki tudjam próbálni.

Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:37
Előzmény: #383  Törölt felhasználó
Igen, ezzel talalkoztam korabban, hazilag ez egy konnyen megvalosithato lehetosegnek tunik.

Mondjuk en jelentosen nagyobb volumenben gondolkodtam, csak hat az "etetes" mindig az egyik legnagyobb problema. Ha szallitani is kell a belevalot akkor mar hazavagtuk az egeszet, ha meg kozelbol kell sok, akkor tobbnyire egy nagy forras kenye kedvenek van kiteve az ember, s a jelentos beruhazasi osszeggel osszevetve az egy labtol fugges mostansag tul nagy kockazatot jelent. (legalabbis a sajat lehetosegeimnek megfelelo helyet/lehetoseget meg nem talaltam)

Annyiban meg tovabbgondolnam, hogy kicsit luxusnak tartom a gaz elegeteset. Kemiai vonalon brutal dolgokat lehet kihozni (a vegyiparrol nem is beszelve) akar energiatermelesben is, csak a mostani piacon kaphato eszkozok meg tartalmazzak a szabadalmi dijakat, igy dragak.

A "monokulturasitas" (bocs, ha szakzsargonom nem pontos) veszelyeit meg ugyancsak tovabbgondolnam, hisz van egy ma meg talan jelentos mezogazdasagi kulturank/tudasunk, s sokfelesegunk, esetleg kar lenne sutba vagni az egeszet par "gyomnoveny" (ertsd: szapora energianoveny) kedveert.

Emellett megjegyeznem, habar ennek meg nem mentem utana, hogy szerintem a metan is brutal uveghazgaz, szoval a nem megfelelo tarolassal tomeges elterjedes eseten nem kizart, hogy ugyancsak orias karokat lehet okozni kornyezetunknek.

Koszonom, hogy elolvastak gondolatfoszlanyaimat.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:10
Előzmény: #382  Törölt felhasználó
Én ebben gondolkodom
link

Valószínű jövőre kezdem, mert még keresek ötleteket.
Most a templomos lovagok fűtését tanulmányozom mert ők is hasonló módon oldották meg a fűtést.
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 09:06
Előzmény: #381  Törölt felhasználó
Ejha. :)
Habar a biogaz eromuvekben erosen latok fantaziat (ollyannyira, hogy en is erosen gondolkodtam ilyen iranyu beruhazason, habar az On altal elkepzeltektol erosen elteroek az en terveim), de azt gondolom, hogy mindent a helyen kell kezelni.

Az ebben a topicban elhangzottakat erosen tulzonak tartom, az atomenergia megiteleset pedig szelsosegesen tevesnek, tullihegettnek.
Varhatoan most sokaknal ki fogom vagni a biztositekot, de sajna ugy tunik az az igazsag, a vilag legkornyezetbaratabb energiatermelese az atomenergia. :)

Ha nem is varhato, hogy ezt barki kapasbol belassa (hisz manapsag ennek pont az ellenkezoje folyik minden csapbol), de kerem, tessek kicsit lecserelni a szemuveget, s utananezni, az allaspontok talan kozeledhetnenek valamelyest. :)

Szepseges hetveget kivanok, s jo-szerencset mindenkinek, a mas velemenyen levoknek is! :)
Törölt felhasználó 2011. 09. 16. 06:46
Előzmény: #377  Dezso_Laszlo
"iparkodom használni Hazámnak, a Földnek. Látom, hogy sokak portfolioja pont a hazám tönkretételéről szól.2

Csak sajnos amit eddig írtál abból az derül ki hogy ülsz a 4. emeleti (feltehetően központi fűtésű) lakásodban és onnan írod hogy MÁSNAK mit kell tenni.

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek