Topiknyitó: Hathor 2022. 09. 18. 22:33

OTP Trollmentes topik  

Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Stayerke
Stayerke 2023. 10. 11. 22:34
Előzmény: #9539  danko
Aranyos vagy, azért én nem vagyok ennyire magabiztos a saját teljesítményemet illetően. Igazából stayer néven a férjem garázdálkodott itt sokáig, de ő már abbahagyta a tőzsdét. Én igazából tavaly kezdtem bele, szóval még nincs nagy rutinom. De a férjem által már éltem át a covid alatt 10milliós LEBEGŐ mínuszt, amúgy meg elég nagy tétben sportfogadok is, szóval nem vagyok egy ijedős típus. Elismerem ez az év nem volt nagy teljesítmény, mert szinte magától ment a tőzsde, de azért volt 1-2 szép trade is, amit valós időben írtam is a levesben. Lehet engem kedvelni, utálni. Bárki véleménye érdekel, függetlenül attól, hogy esetleges bántó stílusban közli. Az sem baj, ha nem vagyunk egy hullámhosszon, megsértődni nem szokásom, ha kell, felveszem a kesztyűt. Az árfolyamot illetően pedig igyekszem nem túlbonyolítani a dolgokat, nem vadászom az alját, tetejét, ha elértem a célom, elteszem a nyerőt és kész. Ha meg rossz irányba megy, előre meghatározott ponton dobom és továbblépek. Sportfogadóként nem újdonság a vesztes tipp, ez része a dolognak. 
danko 2023. 10. 11. 21:28
Előzmény: #9537  rratfai
Neked valami félre ment szerintem,ha valaki akkor Stayerke egy jó trader és tőzsdés és nem is most kezdte.
rratfai 2023. 10. 11. 20:08
Előzmény: #9537  rratfai
Elnézést Longtól a kis L betűért,belejavított az iPad.
rratfai 2023. 10. 11. 20:01
Előzmény: #9532  Stayerke
A helyedben megköszöntem volna elegánsan longnak,hogy mélységekben foglalkozott veled és a problémáddal,mert van.Hidd el,jelenleg a legnagyobb ellenségeid a hurrá plusszolóid és a tőzsde!Offolom,mert nem lehet a személyeskedés a cél.
pomperj
pomperj 2023. 10. 11. 19:07
Előzmény: #9497  berlini
Kosz, hogy ilyen nagyszeru osszefoglalast irtal, 
maniakusan extrem bullos erzelmi allapotbol, a kimondottan ezt az OTP jovokepet  remelo kollgaknak.
Sok szerencset kivanok hozza.
asphalt
asphalt 2023. 10. 11. 09:59
Előzmény: #9534  asphalt
R 13.400 - elnézést.
asphalt
asphalt 2023. 10. 11. 09:57
Előzmény: #9507  offshort

Csak egy észrevétel a profi funda és TA elemzőkkel kapcsolatban.
A 2008-as válság során, kénytelen voltam (bár addigra jelentősen leépített-kistopolódott) pozíciókból végignézni (ülni) egy mostani mércével mérve valóban brutális válságot. Iszonyatosan nagyott lehetett bukni, csak a bankszektorban 400 Mrd dollár feletti pénz égett el, érdemes egy pillantást vetni az akkori OTP chartra is. 
Nos, ezek a fantasztikus, nagy tudású TA és funda elemzők nem, hogy előre látták vagy figyelmeztettek volna egy, kifejezetten a bankszektorból és részben az ingatlanszektorból elinduló hatalmas válságra, miközben minden k@rva adat ott volt a szemük előtt, a kellős közepében ültek az egésznek, a TA és funda tudósok leginkább hallgattak, sőt, volt aki az utolsó utáni pillanatokban is legyintett: ugyan kérem, nincs itt semmi baj. Aztán, ahogy az USA-ban bizony nagyon nagy baj lett, akkor meg az volt a smonca, hogy ez csak az USA-t érniti majd. A többi már történelem, ahogy végigsöpört a világon. 
Soros Györgyön meg egy-két nagyobb koponyán kívül senki nem tudta-látta előre se a válság kezdetét, várható nagyságát, mélységét; előjeleit ignorálták, hatását sokáig helyiként ítélték meg. Ezek voltak a naaagy elemzőházak TA és funda tudósai, szakújságírók, és a többi. 
Ennyire bízom bennük: zéró. 
És igenis érdemes visszanézni, kinek mi hogy jött be. Mert néha a józan paraszti ész és a megérzések, a világ változására, a pénzügyi mozgásokra, tendenciákra, dinamikákra való érzékenység-fogékonyság sokkal többet ér, mint az úgynevezett szakmai tudás. Érdekes statisztikák készültek ezzel kapcsolatban, akit érdekel, olvasson utána: tesztek bizonyítják, hogy a témával (pénzügy, tőzsde) foglalkozó egyetemi oktatók nem, hogy nem értek el hosszabb távon jobb eredményeket a piacokon, mint a jó érzékű laikusok, hanem rosszabbak voltak, mégpedig sokkal. 
OTP R: 14.410 
Stayerke
Stayerke 2023. 10. 11. 09:37
Előzmény: #9528  Törölt felhasználó
Ezzel nagyon egyetértek! Opusban a közelmúltban megtapasztaltam, hogy milyen túl sokat kockáztatni, hogy érint lelkileg. De amióta(amikor megközelítette OTP a 14k-t pár hete, hónapja) a tőzsdei pénzem nagyobb felét átforgattam PMÁPba, így már nyugodtabban kockáztatok! 
Stayerke
Stayerke 2023. 10. 11. 09:33
Előzmény: #9531  Törölt felhasználó
Azt a leves topikban is írtam őszintén, hogy a sok ugrálással is pont ott tartok, mintha csak ültem volna a januárt kezdő portfoliomon! A Martingale-t sportfogadásnál szoktam csak használni időnként, ezt azért hoztam szóba, mert feljött témának a pénzfeldobás. Nem kell engem győzködni, hogy mihez értek és mihez nem, ezt majd az idő eldönti! Jelenleg megfelel nekem, ahol tartok, nem kell engem félteni! Hibázni szoktam, fogok is, majd okulok belőle, vagy nem, ez legyen az én bajom. 
Törölt felhasználó 2023. 10. 11. 08:16
Előzmény: #9514  Stayerke

Ha ez lebegő profit és továbbra is futod a kockázatot, akkor ezzel nem vered meg azt, aki januárban egyszerűen benne ült egy OTP longban és a márciusi esésben hígított.Ez a verzió nem a profizmusról árulkodik, hanem a tudatlanságról és a szerencséről.
Mennyi a nyerődből a lebegő profit, mennyi a fennálló kockázat és mennyi a lezárt eredmény?
*
A Martingale stratégia a vesztő visszanyeréséről szól, exponenciálisan növekvő kockázatvállalással, ami a tőzsdén nem működik. Kettő a tizediken már 1024, tízezer forint induló veszteség esetében a tizedik ügyletnél már 10 millió feletti kockázatot (nem ügyletnagyság) kell vállalni. Itt van rá egy valós adatokkal dolgozó teszt, a számla tulajdonosa csődbe ment volna, persze lehet az éppen aktuális adatbázishoz igazítani, a cikkben ilyenre is van példa, de ez utólagos:
https://elemzeskozpont.hu/martingale-technika-modszer-mukodik-tozsden-forexen
Puma12 2023. 10. 11. 08:13
Előzmény: #9529  Törölt felhasználó
Köszönöm!
Törölt felhasználó 2023. 10. 11. 08:00
Előzmény: #9525  Puma12

nem mindig van jelentés rally
amit mindenki vár a piacon, az általában nem következik be
nincs konkrét várakozásom, sok a lehetőség, megerősítést várok a piactól
látok arra lehetőséget, hogy csúnya vagy még csúnyább esés jön, de arra is, hogy
a bearish verzió nem jön be és SQ indul
nincs pozim, kivárás van nálam
Törölt felhasználó 2023. 10. 11. 07:57

Nem csak ez a topik, hanem az összes többiben is azt látom, hogy nagyon erős érzelmi töltéssel születnek reakciók és a szakmai mondandók is többségében csak a lelki beállítódás megerősítésére szolgálnak.
Sok gondolatom van a jelenlegi helyzetre vonatkozóan, azonban azt hiszem, most jobb a kevesebb, talán ez most a legfontosabb:
.
Függetlenül attól, hogy ki milyen irányú elkötelezettséggel rendelkezik azt látom, hogy a kockázatvállalási képességét jóval meghaladó pozíciója van a többségnek, ezt le kell építeni, mert óriási veszteséget fog okozni a következő időszakban, a visszanyerem attitűd, pedig beindíthat egy negatív spirált, ami a számla egészének vagy nagy részének ledaráláshoz vezethet.
Puma12 2023. 10. 11. 07:52
Előzmény: #9514  Stayerke
Szuper, ügyes vagy! Sok nyerőt!
Puma12 2023. 10. 11. 07:50
Előzmény: #9525  Puma12
13k alá?
Puma12 2023. 10. 11. 07:49
Előzmény: #9524  Törölt felhasználó
Oké, ezt így nem értem sajnos. A lényeg, hogy vársz még esést a jelentés előtt?
Törölt felhasználó 2023. 10. 11. 07:46
Előzmény: #9488  Puma12

minimum c, de az is lehet, hogy B (vagy (B) vagy [5] vagy (2))
Sok a lehetőség.
Törölt felhasználó 2023. 10. 11. 07:44
Előzmény: #9522  Törölt felhasználó

Köszi, érdekes ábra!
Örülnék, ha a 2004-2010 közötti időszakra vonatkozó adatokat, ha eljutsz odáig,  megosztanád.
(A jelenlegi  szituációban én az akkori számokat most nagyon fontosnak gondolom, főleg 2007-2008-hoz való eljutást)
Törölt felhasználó 2023. 10. 11. 07:20
Előzmény: #9520  offshort
Beteszem az én variációmat, ahol a TA és a funda van kombinálva, sajnos nehezen elérhetőek ezek az adatok, így csak lassan megy (nekem legalábbis másképp nem ment). Csak éves lebontásban csináltam. Idővel megcsinálom visszamenőleg is negyedévente, akkor már egy grafikont is megérheti hozzá csinálni, amit folyamatosan lehet ápolni, ott válik láthatóvá, hogy a csíkok hosszú távon nem működnek az OTP-nél csak a görbék (egy exponenciális függvénytől ne is várjunk mást).
https://kepkuldes.com/image/DGw4EL
Ez alapján azért jól látható, hogy az idei év elején vastagon venni kellett. Jelenleg 1 körül vagyunk (az árfolyam növekedés alig több, mint 10%-al haladta meg a profitnövekedést), így kijelenthető, hogy a vásárlással egy éven belül nem nagyon csinálunk rossz üzletet. A stratégia pedig nagyon egyszerű: ahogy nő a PBV úgy lehet eladogatni, 2 felé közeledve meg már várható valami össznemzeti gebasz addigra nem kell sokat tartani.
Ender
Ender 2023. 10. 10. 23:40
Előzmény: #9516  offshort
Ezzel a szőkeség erőltető primitív szemelyeskedéssel és alaptalan odamondogatással te is letetted a névjegyedet, igen kínos ezt olvasni de legalabb intelligens és türelmes válaszokat kaptál. A tények meg makacs dolgok, én is 9-10 körül vettem és nem fogom eladni egy darabig. A PMAP, amiben a pénzem nagy része van most kevesebbet hozott, mint ez a kis OTP. :) És bízok abban, hogy nincs vége, bár Varga M. okozott egy kis törést a fél éve folyamatos emelkedésben. Ezzel rávett, hogy még vegyek egy picit. :D

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek