Nem figyeltél oda pakk. Két hete én is zártam a Ricsi kivételével mindent, csak én nem őrjöngök úgy, mint shorttime, meg a többi troll, mert nekem nem az a célom, hogy 22K-nál szálljak vissza, hanem az, hogy akkor, amikor úgy látom, hogy tisztul a kép és kicsit lenyugodtak a kedélyek. Ez nem árfolyam függő, lehet, hogy 23K-nál lesz, lehet, hogy 26-nál. . Néha elgondolkozom azon, hogy amikor valamelyik shortos trollnak elgurul a gyógyszere és három percenként beírja, hogy jön az armageddon azzal mi lehet a célja? Mert, hogy nem a segítő szándék az biztos. Aki valóban segíteni akar, az beírja amikor zárja a pozit és leírja az érveit egy alkalommal. Aki akarja megfontolja ezeket, mások meg nem. . Szerintem a shortos őrjöngőknek kétféle célja lehet: Szimpla trollkodás, illetve pszichológiai hadviselés. Az ilyen szellemi nyomorékokból simán kinézem, hogy nyit egy shortot utána meg idejön pánikot kelteni, mert ettől reméli, hogy pár bizonytalankodó eldobja a papírt és ezzel generál némi plusz eladási erőt. Ez persze egy baromság, de ő hisz benne.
Ahogy járnak le a PMÁP-ok folyamatosan váltom át a treasuryn keresztül. Nagyjából MNB középárfolyam +0,5 és +1 forinton váltanak. Pont jókor "erős" a forint most ezeket a papírokat lehet is váltani ~400 körül.
Én is így gondoltam de a TL102 kiütése bizonyította, higy nem így van. Van minimális ráhatása az rv re de 23.500 től csak 23.160 ig ment le. Ez azt igazolja, higy a részvény ára üti ki a certit és nem a certi kiütése hat nagymértékben az RV árfolyamára. Sokkal de sokkal több pénz áll rv ben mint certikben.
Ezt láttam. Ráadásul az a félelmetes benne, hogy ennek az adósságnak nagy része Kína kezében van és ettől amerika elinflálással és/vagy egy kiprovokált háborúval tud szabadulni, mert kifizetni nem fogja.
Azert sracok csak hogy kontextusba helyezzem a varakozasokat … 20 ezret vartok meg 22 ezret…. Szoval 5 es 3 ezer eses…. Evente 4000 eps mellett hogy jon ki a mozgas ? Vagy leirunk 1000 mrd forintot a tőkebol? Vagy ugy ertitek hogy sok osztit fizet azert megy oda? Bar azert kar shortolni :D robert kiyosaki is osszeomlast var mondjuk konstans…
Usa azért esik, mert túlértékelt ÉS Trump is vagdalkozik. Másképp fújnák a lufit még egy évig. Most egy kicsit leereszt, aztán megy egy világválságig újabb csúcsokra.
Söpö esett 10% ot … otp koszoni jol elvan majdnem athn . Szoval usa azert esik mert brutal tul van ertekelve ez meg usa eses kozben is tartja magat mert alul ertekelt.
OTP részvényesek ide!