Amit bírok még az üzemanyag emelkedik… rögtön emel mindenki. Visszamegy sose csökkent senki az árain XD Vicc amúgy 950 Ft egy kg kenyér a sarki pékségben… értem én rezsi meg a tököm. Azért az évi 2 külföldi nyaralás belefér nekik plusz a 2 új BMW fenntartása….
Kedves Fórumtársak! Egész hétvégén vég nélkül fullba nyomták a kretént a legtöbb helyen. Nem ártana tisztában lenni azért a tényekkel és a szavak jelentésével: a legfontosabb TÉNY, hogy NEM minősítették le az országot. a kilátás lett negatívra rontva... magyarul. ha így folytatódnak a dolgok, akkor a jövőben ELKÉPZELHETŐ a leminősítés. Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal. Felhívnám továbbá tisztelt Fórumtársak figyelmét, hogy előzetesen az elemzők döntő többsége ezt várta, magyarul nincs leminősítés, van negatív kilátás... szóval a nagy piaci szereplőket nem érte váratlanul a hír. Összegezve : komolyan kell venni a jelentést, de tartózkodni kell a szélsőségektől...
Ki az a viki, valami haverod? Sokszor olvastam már a kormány faszságaival kapcsolatos beírásokat. Az emberek 90%-a mégis őket támogatja. Ez egy talány!?
Amugy mindentol fuggetlenul viktoreknak nem jut eszukbe hogy ez a nagy szabadsagharc csak art az orszagnak ? Ertem hogy oket nem erdekli ez , de ha en rosszabbul elek mint ezelott , feltunik hogy lehet hogy nem a gyurcsany a hibas. Masik dolog …. Jo lesz vikinek ha vege a haborunak … ertem es akkor mire fogja hogy rossz a gazdasag ? :D kb rekord gyenge a forint
Nem akarlak elkeseríteni, de az eu-n belüli rendeléskor magyar áfát fizetsz, ha a cég akitől rendelték 10k euró felett forgalmaz magyar viszonylatba. Hacsak nem valami nagyon kis helyről rendelsz ugyanott leszel.
Nem akarlak elkeseríteni, de az eu-n belüli rendeléskor magyar áfát fizetsz, ha a cég akitől rendelték 10k euró felett forgalmaz magyar viszonylatba. Hacsak nem valami nagyon kis helyről rendelsz ugyanott leszel.
Markolni
akar, mert kapzsi. Nem fog. Elég megnézni a saját alkalmazottaiknak, az állami alkalmazottaknak
a munkabérét. Vannak vagy háromszázezren bérminimumon. Az nettó 230 ezer az
országban, ahol ha bemész egy fogászatra 45 ezer egy gyökérkezelés, 55 ezer
egy gyökértömés, 30 ezer egy mintavétel a koronához, 55 ezer a korona,
előtte-utána RTG felvétel tízezrekért bla-bla-bla és kijön, hogy 200 ezer forint
egy fog. És az egységnyi választó, akinek „ble, büdös a szája” ha bemegy a
fogászatra 40-50 éves kora között rögtön kiderül, hogy nem egy rossz foga van,
hanem vagy öt. Tehát kéne neki egy milla, de cirka most azonnal csak a fogára, mert
ha a körzetihez megy annak húzás a vége. Aztán közli vele a munkáltatója, hogy
az állam januártól emeli a 230-ezres bérét 7%-al. Tapsolja meg ezért a kormányt,
mert ha nem, akkor ki van rúgva. Nem fogja fel az áááálat politikus a sok milliós
bérével, hogy nincs már mit markolni. Ha kivesz még ezer forintot abból a zsebből,
akkor nem a 30%-os adótartalmú, új cipőt fogja venni az adóalany, hanem helyette
emberünk vesz majd a Facebook Marketplace-en használt cipőt kéz alatt nulla
áfával. A NULLA melyik része nem érthető? Mert nincs sok része. És itt tartunk. Életben maradni nem tud másképpen a bérminimumos tömeg. Erre Ő kitalálhatja,
hogy a használt ruha kereskedőket áfa körbe kötelezi, de akkor is
magánszemélyként fognak ruhát hirdetni a rokonaikkal a neten. Nem fizetik ki az
adóját, mert nincs rá pénz. Senki nem akar használt ruhában járni. Elhiheted. Azért veszi a használtat,
mert nincs pénze az újra, tehát adóra sincs pénze. Nincs tovább. Nincs „külön”
adó, ez halandzsa. Az adóalany az Te vagy. A magyar ember. Vagy közvetlenül Téged
adóztat, vagy közvetetten Téged adóztat. A jogi személy a neked kiszámlázott árakba
beépíti a költségeit és lesz@rja, hogy beledöglesz e az inflációba. Így is, meg
úgy is Te fizetsz, mert ha egy cég nem nyereséges itt, akkor kivonul innen. Nem
dolgozik itt más nemzet majd azért, hogy itt több legyen az adóbevétel. Nincs
ilyen. Ha 2024-ben 100millát keresett itt egy évben a cég, akkor a részvényesei
jövőre 110 vagy 130 millát akarnak innen. Kitalálhatja a miniszter úr, hogy fizessen 20
milla „külön” adót a cég, de akkor a részvényesek 150 millát akarnak majd innen
és mind a 150-et tőled akarják. Mert Neked kell tudni kifizetni, mert Te vagy
itt a PIAC. Ezek a politikusok egyébként nem érintkeznek közben a valósággal.
Ezek fel sem fogják már, hogy a gyakorlatban az a jövőképük, hogy ilyen 10-20 év múlva ha bemész itt
egy iskolába, kórházba, bíróságra, kormányablakba stb. mindenütt ilyen ínyüket
harapdáló, fogatlan suttyók lesznek széthordott ruhákban. Ez a nemzeti. Ilyen
csöves országot építenek éppen. Annyit fizetnek, amennyiből nem tudják az
emberek megtartani a fogaikat. Nyaralni? Pházmeg rágni nem tudnak 230-ból Pest
megyében és akkor mi van Borsodban? Az hol van? Még lejjebb. Közben tapsoltatják
magukat évi 150mrd-ért a TV-ben és közben el is hiszik, hogy ez így majd megy. Azt látni rajtuk, hogy frankón elhiszik, hogy ez így jó lesz.
Azt mondja, hogy magyar adóalannyá akarja tenni a legnagyobb e-kereskedő cégeket, és ez szerinte lehetséges. Kötelezni magyar telephely nyitására. Én nem tudom. Nem sok mindenben értek egyet ezzel a kormánnyal, de azzal, hogy a munka helyett a fogyasztást adóztatják jobban, azzal igen. Magyarországon nemzeti sport az szja elkerülés, az áfát meg az is fizeti, aki szja-t csal, mert az is jár közértbe. Ez a részvény meg brutálisan nagyot fog ugrani 2026-ban, amikor a Fidesz elveszíti a hatalmát.
Vitriolos a helyzetelemzésed, de megérdemli ez a notórius hazudozó, ez nagyon megy neki! Szerintem ezért vette be a kormányába Dr Orbán, segít átcseszni a nyugdíjas mamókákat.
OTP részvényesek ide!