volt régen egy olyan oldal, ahol lehetett real time adatokat nézni kis négyzetekben, melyeket szabadon lehetett kiválasztani egy listából...ez megszűnt?
"Ma kerül sor a CECE index átsúlyozására, amelynek nyertesei a cseh és a magyar részvények lesznek. Csehország súlya 2,9, míg Magyarországé 0,8 százalékponttal nő, míg a lengyel papíroké 3,7 százalékponttal csökken. A változás oka a cseh és a magyar piac felülteljesítése a lengyelhez képest. A forgalom ezzel a szokásosnál magasabb lehet a BÉT-en ma záráskor. Mind a négy magyar blue-chip súlya nőni fog."
:) NO azért ne szívd mellre. Tőled is és egy_kezdőtől+pomperj-től is lehet tanulni. Hasznosak a beírások. Más más szemszögből látjátok sokszor ugyanazt. A pozícióba lépést/kiszállást meg mindenki maga dönti el.
Ezért én kérek elnézést. Ezt a bejegyzést ugyanis nem olvastam. Elkerülte e figyelmemet.
Ebben a bejegyzésben van benne az amiben közös nevezőre jutunk.
Nem tudunk azonos pályán, azonos feltételekkel versenyezni. Értem, hogy Ti nem tudtok TA szerint kereskedni, legfeljebb a játszós tőkével. Azt viszont nektek kell megérteni, hogy szörfölni a TA segítségével csak rövid időtávon lehet. Van, hogy öt perc. Relatíve kis tőkével. Ajánlatodban pont ettől fosztanál meg.
Abba belemennék, hogy rögzítsünk egy időpillanatot és nézzük meg egy év múlva ki hova jutott a saját módszereivel. Az más kérdés, hogy ki hitelesítse az indulást és az érkezést. Szerintem a közjegyző kiakadna, ha beállítanék hozzá az eredménnyel, meg a hozzá csatolt éves kötéslistával, számlamozgásokkal. :)
Az indulatosságomat meg nagyon egyszerű dolog magyarázza. Ostorozva magam, leírom, hogy milyen baromságokat követtem el. Elmesélem, hogy képtelen vagyok azt játszani, amit előre kimódoltam és elterveztem. Erre jössz itt nekem a fundás magyarázattal a hülyeségemre.
Nagyon kevés olyan dolog van ami kiakaszt. Az egyik ilyen amikor a beszélgető partnerem nem érti mit mondok. Mert nem akarja. Mert csak a saját nézetét hajtogatja.
Tényleg csak egyet kérek. Ne cseszegesd már a TA-t! Hidd el, lehet az alapján is sikeresen kereskedni. Ezt az egyet szeretném csak elismertetni és bebizonyítani.
Ui: Azért ma is növeltem 5%-kal a tőkémet egy kis DAX-os szörfözéssel. Félpénzen... :)
Erre gondoltam én is, ha "mindenki" tudta, akkor miért esett?
A Richterben, a bevezetés júniusi halasztását, utána a szeptemberi engedélyezést, mind a 2x előtte 6 nappal tudták, látszott a charton.
Ez a hír speciel semmit, mivel az IMF-el pár napja megegyeztek az ukránok, hogy az IMF változtat a szabályzatán (soha nem tett még ilyet) és nem tekinti ezt az eseményt csődnek és továbbra is ad hitelt Ukrajnának. Viszont ha nem így történne, az már negatív lenne.
@Maci a tanulás és a tőzsdén való gazdagodás egyenesen arányos szokott lenni. A káromkodás helyet néz rá a kereskedési számládra. Mi sem kezdtük többel, de másnak dolgoznunk már sok éve nem kell. Tanuuuuulj, és ne írj ostobaságokat.
1, "Előző nap este beírtam, hogy másnap 10 óra körül fordul az árfolyam. Azért én még meg akartam játszani egy 30 forintos emelkedést a reggeli órában."
Ergo én shortort akartam játszani.
2, A bejelentés 2012.10.17-én volt. Árfolyam 4400-on. Lejött 3800-ig néhány hét alatt. Majd emelkedett egészen 5300-ra 2013 májusáig. Úgy fundás alapon mi? Elmégy ám!
3, A bejelentés előtt egy órával Matolcsi közölte a hírt a bankvezérekkel. Kijőve tőle tört ki a pánik. Mert a bankvezírek, akik baromira fel voltak rá készülve telefonáltak. A bejelentés idejét sem várták meg az eladásokkal. Fél órával előtte zuhanni kezdett az árfolyam.
Ne akarjál már mindent fundásan megmagyarázni! Lószart voltatok felkészülve rá. Olyan short pozíciót építettek volna ki mint ide Lacháza. Semmi ilyen nem történt az előző napokban.
A másik eset is magyarázható, de nem teszem. Képtelen vagy elfogadni, hogy TA alapon is lehet sikeresen kereskedni, csak megfelelő felkészültséget és magatartást igényel. Tanulási idő min 3 év. A fegyelmezettség meg vagy adott valakinél, vagy nem. Nálam sajnos nem.
Engem tényleg érdekel, hogy a "szumósok" hogyan élnek. De nehéz úgy érdeklődni felőlük, hogy közben folyamatosan ócsárolva vannak a "sprinterek".
Az ukránok folyamatosan benne voltak a a szamócában, csak a Szíria/Párizs/migrács ügy egy kicsit elvitte az érdeklődést.
Mégis mire számíthattunk. A pénzt a felső szinten ülő górék ellopják,a nép éhezik. A csúcsgazdagok és a mély szegények egymás mellett. Ukrajna 2015.
DAX az túl volatilis ahhoz, hogy érdekeljen bennünket és sűrűn USA függő. Most, hogy a FED már emelt, ma az USA hatizárások és az OIL fújják a szélirányt. Utána jönnek az év végi/eleji tőkeátcsoportosítások, és január elején indul az USA earnings. Ha ez utóbbi jó lesz, akkor minden fel egyébként meg nem. Ha ECB jobban lazít akkor repül a DAX, egyébként meg minden pánik idején jellemzően túlreagálja az USA-t lefele. Január elején be lehetne állni USA cégeredményekre egy tőkeáttétel nélküli longra főleg, ha addig esne. Napi szinten meg egy egyszerű rulett a DAX.
Hát ez a baj, hogy mi kisbüfik ezektől a 2-3 nappal előtti infóktól el vagyunk vágva, mert nem a centrumban, gazdaság/politikai területen dolgozunk. Legfeljebb csak csodálkozunk az árfolyam alakulásán ...
OTP részvényesek ide!