Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Adelchi
Adelchi 2023. 01. 09. 15:40
Egy cikk  James G. Rickards volt CIA tanácsadó tollából: https://dailyreckoning.com/time-to-get-real-about-ukraine/     
Hiába kapnak fegyvereket, ha nem tudják használni:      https://twitter.com/Sprinter20000/status/1612340864805752832
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 09. 13:04
Előzmény: #26896  duraczell
https://index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszolga_orosz_fenyegetes_romagyilkossag_interju/

ebből is látszik, hogy elég nehéz dolga van az ukránoknak, mikor az orosz függőségtől és beavatkozástól akarnak elszakadni, ha a NATO tag Magyarországon is ezt művelik az oroszok!  (persze az itteni kémtevékenységhez is találtak magas körökből hazaárulókat hozzá...)
Törölt felhasználó 2023. 01. 09. 12:40
„Moszkva nem áll háborúban Kijevvel” – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára

----
Kész szerencse, hogy mindig akad a struccoknak homok...
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 09. 10:32
Előzmény: #26896  duraczell
inkább úgy lehet mondani, hogy erősen akadályozzák 2014 óta, tavalytól még erősebben... 
duraczell 2023. 01. 09. 09:29
Előzmény: #26895  El_Kebir

akkor végülis az oroszok tiltották vagy nem tiltották a gazdasági kapcsolatot és reformokat ukrajna és a világ többi része között?
A nagy gazdasági reformra azért volt pár évük, csak nem valósult meg.
Egy indirekt jövőbeli feltételezésnek tűnik amit írsz.
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 09. 00:45
Előzmény: #26894  duraczell
Nem én keverem, hanem az oroszok! Senki nem mondta, hogy orosz cégek az ukrán EU közeledéssel/csatlakozással ki lesznek tiltva, mégis úgy értékelték. (mert ahogy mondják "de jure" nem is, de versenyképtelenségük okán "de facto" igen... és ezt nem viselték el, hogy politikai és gazdasági befolyásukat elveszítsék... maradt számukra a katonai megoldás)  ...és itt jön képbe az, hogy ez a háború az oroszokon múlt. Mivel ők versenyképtelen rendszert tartanak fent, csak a hozzájuk hasonló rendszereket tudják maguk mellett tartani...lásd Oroszországot környező országok... (+ nem is olyan lassan Mo)
duraczell 2023. 01. 09. 00:24
Előzmény: #26893  El_Kebir
Nem tudok róla, hogy ne lehetett vna az ukránokkal pl. kereskedni.
Mondjuk tény, hogy eleg vadnyugat volt, de a gazdaság kifehérítésére minden joguk megvolt. 
Hogyan tiltották az oroszok a gazdasági kapcsolatot az Eu-val, vagy a világ egyéb részével?
Amúgy ne keverd a gyarmatot az érdekszféraval.
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 09. 00:16
Előzmény: #26892  duraczell
igen, az oroszok tiltották. Ezt jelenti az orosz érdekszféra. (mivel EU-s szabályok szerint versenyképtelenek, ezért tiltották...) 
Orosz gazdasági modell kimerül abban, hogy az ásványkincsekből vígan elél egy szűkebb rétege az országnak, a többiek meg nyomorogjanak. Mo-on is ez kezd megvalósulni az orosz segítséggel...  egy szűk réteg jól él a többiek meg nyomorogjanak. (itt se szempont már a döntéseknél, hogy az ország jól járjon...)
Nekem ez olyan modell ami nem tetszik, megértem az ukránokat, hogy ebből szabadulni akartak, ahogy a Mo-nak se tetszett a kgst, meg a szovjet érdekek kiszolgálása a szovjet megszállás idején.
duraczell 2023. 01. 08. 23:55
Előzmény: #26891  El_Kebir
Pont a beletrollkodás vezetett a konfliktushoz. Uh igen, akinek nem tetszik a konfliktus, annak ez negatív.
Szerinted USA miert nem tapsolt anno Kubának? Disznóöböl? Mondjuk az pont nem jött be. 😅
Nem igazán szereti egyik sem, ha begyalogolnak a szomszédságábá. Kenyelmetlennek érzik, ha túl közel van valaki más könyöke az arcához 
Amúgy miért ne építhettek volna gazdasági kapcsolatot az ukránok az eu-val és ezzel sikeres gazdaságot? Azt is az oroszok tiltották? Emlékeim szerint pont, hogy kihúzták az oroszok öket 2013 körül egy kis pénzügyi nehézsegből, amire akkoriban az IMF pont nem volt vevő. Meg talan korábban is volt ilyen, de had ne legyek történész.
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 08. 23:35
Előzmény: #26889  duraczell
"beletrollkodott az oroszok befolyási övezetébe."
Ez a baj, hogy te ezt negatívnak látod! Mintha Magyarországnak kötelessége lenne szovjet/orosz érdekek kiszolgálása! Frászt! Az ukránok nem akartak orosz érdekszférába tartozni, ez NAGYON IS ÉRTHETŐ, ebből való kilépéshez LEHET kaphatott segítséget a nyugattól. (amit EU és NATO párti magyarként, ha volt is ilyen, egyáltalán nem tudok elítélni)   Az oroszoknak nem volt politikai/gazdasági ereje, hogy megtartsa a régiót, csak nyomort és leszakadást tudott kínálni az átlag ukránnak!  (mert az oroszok a saját országukban is egy versenyképtelen szar rendszert tartanak fent)  Most már az is kiderült, hogy katonai erejük sincs az ukránok igában tartására! Nagyon HELYES, hogy ebben segít a nyugat az ukránoknak! EU és NATO pártiként idióta lenne aki mást gondol! (mivel akkor önellentmondásban lenne magával)  
Továbbra is az orosz propagandát mondod vissza.
duraczell 2023. 01. 08. 23:23
Előzmény: #26888  Ingarian
1. Nem neked irt válaszomban hoholoztam, de esetleg akkor elvtarsaid esetében is lehetnél kritikusabb. Amugy ha a hohol és a ruszki is egy kepzett elnevezés akkor pont  elfér egymás mellett.
2. Hát a víz elzárasa nem tűnik civil lakosság elleni agressziónak neked? Volt ott civil áldozat is azért.
3. Jah, akkor a teljesen jogos 🤣
4. Pontosan erről beszéltem. Nincs ingyen. Amugy egy NATOfelállást nyilván másként jatszananak el. A Nato ketsegtelen erősebb, de olyat kapna a Nato is, hogy belerokkannànk, ha a doktrinájuk szerint járnak el. Sőt valszeg szerencse lenne ha a föld megmarad.
5. Attól még az érvelesed szerint ez a csapdahelyzeted áll fenn. Amugy semmi problema nem lenne, aki nem akar a visszacsatolandó területen maradni, az elmehet. Így járt el anno a többi orszag is, sőt "ösztönözték" is a magyarokat
duraczell 2023. 01. 08. 23:06
Előzmény: #26887  El_Kebir
"Ez tény, nem a lényeg. Az, hogy miért történt és, hogy ki lehetett volna ezt valamilyen módon kerülni az a lényeg."
Gondolom fölösleges szövegertelmezesi tovabbkepzesre menned. 
Senki nem mondta, hogy a tenyek nem lenyegesek, csak félremagyarazod.
A tenyleges okok viszont valoban fontosak. A plebsnek irt mese es propaganda nem. Az USA  megirta anno Iraki haborújahoz a mesét es a propagandát. Fölösleges azon fröcsögni. 
+1 tény, ami szinten lényeges. A majdan puccsnál is vastagon belelógott a nyugat keze a vödörbe, és ezzel beletrollkodott az oroszok befolyási övezetébe.
Ingarian
Ingarian 2023. 01. 08. 22:07
Előzmény: #26886  duraczell
1. Nem orkoztam, a ruszkit meg 40 éve biztos használom, engedd már meg, hogy továbbra is ezt tegyem, teljesen más,  mint a hoholozás, mivel a ruszki a ruszkij szóból származik, ami oroszt jelent. Az érvelésed hibás, nem kicsit, nagyon.
2. Nyilván nem engedné a honvédség, hogy megcsonkítsák a haza területét, vagy engedni kellene? A porrá bombázás azért erős túlzás, hiteles adatok szerint nagyrészt katonai áldozatok voltak. Ha már elcsatolták Krímet, oldják meg a vizüket, teljesen jogos. Az oroszok megoldották, nem? Vagy még hozzá kellett volna csatolni pár folyót ajándékba? Röhejes vagy.
3. Elég nagy felháborodás szokott lenni CIA műveleteknél is, de nyilván a szövetségi rendszerben nem csinálnak akkora ügyet belőle, mint egy szövetségen kívüli államnál. 
4. A NATO részt csak azért írtam, mert egy kicsit kopott az oroszok presztízse. Ettől függetlenül a világpolitikában nincs semmi ingyen, nyilván egyetértek ezzel, de miért is lenne? Orbánnak is megéri Putyin aranyerét kezelni.
5. Revizionista, nem revizionalista. De nem, nem vagyok az, bár nekem is fájó pont Trianon, de már nem nyernénk semmit, kevés helyen van magyar többség. Székelyföld messze van, talán még a határokon van tömbben pár tízezer magyar.  
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 08. 22:02
Előzmény: #26885  duraczell
#26883-os hozzászólásodban te magad írod le, hogy "a mesét", "a propagandát" tartod a lényegesnek, nem a tényeket. Az hogy mi miért, mi okból történik azt a tudásod és hited alapján vélelmezed! A tények adják a lényeget, a letagadhatatlan dolgok adják minden vitában azokat a mérföldköveket, amik közeit a tudásoddal és hiteddel töltöd fel! Lehet két mérföldkő közé egyenest húzni, meg változóan kacifántos mesét gyártani. Sokszor azok a gyártott propaganda mesék annyira gyengék, hogy gyorsan buknak, ahogy a két mérföldkő között újat találnak, mert ahhoz már nem passzolnak. (ilyenkor van az, hogy újragyártják a propaganda anyagot, ami még kacifántosabb lesz) Ezért beszélnek össze-vissza az oroszok, meg az orosz trollok... nácikról, kisebbségvédelemről, nato atomfenyegetésről, meg biolaborokról, meg ősi orosz anyaföldről, szent háborúról, mindegyikbe találni "hibát", nem illenek a "miért történik"  érvek a tényekhez. (pl orosz kisebbséget védik... közben meg szarrá ágyúzzák az országrészt amit elvileg megvédenek...)
Elég nagy gond van nálad (agymosás), ha már a tényeket nem tartod lényegesnek!  Mert csak azok az igazán lényeges dolgok! (vagy tudtában vagy ennek, de nem érdekel, mert propagandista vagy)
duraczell 2023. 01. 08. 21:52
Előzmény: #26878  Ingarian
1. Te döntésed és vélemenyed. Az enyém meg, hogy ha orkoztok és ruszkiztok akkor lehet hoholozni is. Ugyanaz.
2. BAZ megye nem akar a szlovakokhoz tartozni, de szerinted ezek szerint jogos lenne porrá bombázni. Így kvázi jogos az ukránok viselkedése is donbaszban, meg krím vízellátásának elzárasa is, hogy akik ott vannak, rohadjanak is meg ott.
3. Nem mondtam h szentek. Max nagyobb feltünést kelt amikor ők buknak le,mint amikor a CIA bukik le. Az embercsempészet részt nem tudom, lehet neked vannak hiteles infoid erről.
4. Fegyvert úgy szoktak ingyen adni, hogy kernek valamit cserébe. Véletlen szerinted, hogy a támogatások mertéket felírják egy (tartozom neked) cettlire? A NATO részt nem értem. Ukrajna nem NATO tag, miért kellene a oda bevonulni és beavatkozni egy védelmi szövetségnek?
5. Akkor Te revizionalista vagy azzal, hogy az ukrán területi sérthetetlenseget tamogatod? Hogyan fér ebbe bele kárpátalja?
duraczell 2023. 01. 08. 21:40
Előzmény: #26884  El_Kebir
Szerintem márpedig lényeges, hogy miért tört ki a háború (ok és okozat), és Te probálsz félre es belemagyarazni olyat a mondandómba ami nem igaz. Jó hohol propagandista módszer ez, csak attol még nem igaz. 
Az igazi extra a rasszizmus, amivel az oroszokhoz viszonyulsz. Nem védem őket, csak ez is tény.
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 08. 21:03
Előzmény: #26883  duraczell
Értem én, hogy neked a tények nem lényegesek, mert csak a ruszki propagandát tolod! A ruszki haderő egy területszerző rablóbanda, az ukránok meg honvédő harcot vívnak! Ez is tény! (Putyin törvényesítette az ukrajnai szabad rablást) Ez a lényeg, amit el akarsz fedni a folyamatos mellébeszéléssel! (flood)
duraczell 2023. 01. 08. 20:48
Előzmény: #26882  El_Kebir
Ez tény, nem a lényeg. Az, hogy miért történt és, hogy ki lehetett volna ezt valamilyen módon kerülni az a lényeg.
Ez már parszor itt meg lett vitatva, és nem volt konszenzus, uh ezt fölösleges tovabbvinni. 
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 08. 20:30
Előzmény: #26880  duraczell
amúgy meg a lényeget próbálod elfedni, a ruszkik támadtak Ukrajnára...
El_Kebir
El_Kebir 2023. 01. 08. 20:23
Előzmény: #26880  duraczell

"ugyanúgy"
szedik össze az "elhagyott" WC csészéket, mosógépeket és hűtőszekrényeket?  

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek