Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2023. 02. 21. 15:32
Előzmény: #8016  Törölt felhasználó
Volt ami hamar hatot volt ami később ( ha másért nem azért mert később lett bevezetve ). Az orosz gazdaság összeomlását egyiktől se várták. persze laikus fórumok beírói meg Bloggerek esetleg. Ahogy ezen a fórumon is várják jó sokan pl az orosz csodafegyvereket, vagy páran már orosz kártérítést vizionálnak.
De ez kb olyan mint amikor arról írnak hogy az ukránok Moszkváig meg se állnak. Ilyet normális elemzők sose mondtak max facebook kommentelőktől láthattál.
kkpp 2023. 02. 21. 15:25
Előzmény: #8018  Csakegyolvaso
Vagy mint az index.hu?
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 02. 21. 15:03
Előzmény: #8008  user01
pont olyan mint real madrid xD
totoro
totoro 2023. 02. 21. 14:57
Előzmény: #8016  Törölt felhasználó
Nem volt ilyen, hogy hamar hatnak. Az orosz tartalékok akkorák, hogy ha csak azon múlik évekig kihúzhatják, meg a mesterségesen torzított rubel miatt a nép nem is szembesült drágulással tavaly a második félévben, de ha ránézel most az usdrub chartra, akkor látod, hogy a piac hozzászokott az új viszonyokhoz, a kereszt már 2021-es átlagáron mozog, az orosz vásárló most már hetente szembesül a az emelkedő importárakkal. Amint az usdrub áttöri a 80 körüli szintet, onnantól vége lesz az orosz gazdasági csodának és komoly lejtmenet jön, amit már nem tudnak kezelni, mert nincs mivel.
Törölt felhasználó 2023. 02. 21. 14:43
Előzmény: #8011  Peterbond
Én úgy emlékszem, hogy az elején az volt, hogy hamar hatnak. Aztán amikor nem hatottak hamar, akkor jött az, hogy hosszabb távon hatnak.
Törölt felhasználó 2023. 02. 21. 14:42
Előzmény: #8009  user01
Ezt a stílust nyugodtan félreteheted. Személyeskedés miatt jelenthetném is, de nem teszem. Én az első perctől Ukrajnának szurkolok, ha szerinted nem, akkor nem figyeled a fórumot. De nem látok rózsaszín ködben mindent. Ha csak olyan beírásokra vagy kíváncsi, hogy holnap kapitulál Oroszország, akkor te nem beszélgetést és érvek ütköztetését szeretnéd látni a fórumon, hanem a saját véleményedet 8000-szer bemásolva.
vaczak 2023. 02. 21. 13:57
Előzmény: #8008  user01
Vagy egyszerűen csak pesszimista a kolléga, mert elhitte, hogy közelebb a fordulat, mint amire reálisan számítani lehetett. Speciel én is reménykedtem pl. egy januári-februári ukrán támadásban/áttörésben, ami végül nem realizálódott. 
Hablaty 2023. 02. 21. 13:42
Előzmény: #8005  vaczak
Hát szerintem politikailag szerintem nem volt kérdés, hogy nem igazán ing meg a helyzet, miért is tenné?
Nincs demokrácia, ott is csak az megy a TV-ben, hogy minden szép és jó.
Ha meg valami nem, akkor azért a Nyugat, meg Ukrajna a felelős...
Így bármilyen problémát meg lehet "oldani", vagy legalábbis elfedni...
Ha meg pofázol és elkapnak, akkor hamar a sitten, majd a frontot találod magad...
A gazdasági oldal már máskérdés.
A lakossági dolgokra nincs szankció, tehát kaja, pia, egyéb dolog minden van, ha van pénzed megvenni.
Itt a katonai képességek a lényeg, és azokkal kapcsolatban bárki bármit mond nagy szarban vannak...
Ez látszik a csatamezőn... Lényegében új dolgokkal nem is nagyon találkozunk, csak a régebbinél-régebbi göncökkel, így "felújítva", meg úgy "felújítva", leginkább csak lefestve...
Nem lebecsülésképp mondom, de katonai szemmel elég elavult a hadigépezetük...
Továbbá óriási veszteségeik voltak vannak...
Visszatérve, mondja már meg valaki nekem legyen kedves, hogy az orosz gazdasági helyzetről honnan kapnak információkat? Na honnan?? Gondolom az oroszoktól... Biztos hiteles...
Innentől kezdve tök mind1, hogy -2 %-ot vagy -4 %-ot vagy -6 %-ot mondanak, az a lényeg amit az EU tud, hogy mi az amit nem importál onnan és az mennyi pénz. Az hiányzik az oroszoknak.
Peterbond 2023. 02. 21. 13:30
Előzmény: #8000  Törölt felhasználó
"Az tényleg rém kínos, hogy mennyire állják a szankciókat. Konszenzus volt, hogy április-május környékén össze fognak omlani. Erről cikkeztek a "hozzáértők". Mármint 2022 április-május környékén."
Ezt értelmes elemző BIZTOS nem mondta. A szankciók java amúgy is fokozatos volt és a legdurvábbakat amúgy is év végei határidővel vezették be ( pl olaj szankciók ).
user01
user01 2023. 02. 21. 13:01
Előzmény: #8003  Törölt felhasználó

https://www.youtube.com/watch?v=DXtScb_IZdg

Ezt nézd végig, már ha érted az ott elmondottakat. Nem mindenben értek vele egyet, de egész jól látja a folyamatokat, nem csak a ruszki pöcegödröt, hanem a kínai és egyéb nyalánkságokat.
Jó, tudom, a fideszes csicskaképzőben nem ezt vetítik, de itt ezt is végignézheted.
user01
user01 2023. 02. 21. 12:57

Persze, a Lada meg Moszkvics kényszervásárlói sokat tudnának erről beszélni. Meg a használt mobilokat áruló telekomszolgáltatók. Meg a repcsiket alkatrész után kutatva kibelező repülőgép karbantartók. Stb.

A szankcióknak sose az volt a szerepe, hogy holnapra összeboruljon a ruszki gazdaság. Rossz "hozzáértőket" olvastál.

Ami így megnézve ezt a pár hozzászólásodat nem is csoda, szépen csomagolod a ruszki propagandát.
Tudod, nem is oly rég írtam arról, hogy hogyan mossa a fideszmaffia azok agyát, akik nem vevők a full kreténségükre. Arra nem vagyok kíváncsi, hogy te ezt szándékosan nyomod, vagy ennyire nem veszed észre, hogy mit csinálnak veled.
kkpp 2023. 02. 21. 12:55
Előzmény: #8001  ThePersistentTrader
Én is figyeltem, és erre gondoltam, hogy ezért kár volt ezt a beszédet megtartani.
Hablaty 2023. 02. 21. 12:55
Senki nem mondta, csak elhintették néhány helyen, hogy majd egyszerre hatnak...
Lassú méreg és hosszantartó, és most már 1 év távlatában látszik is, hogy mennyire fogják rombolni az oroszok lehetőségeit...
Itt egy kolléga leírta, hogy már az elején vissza kellett volna zavarni a ruszkikat, a modern fegyverek átadásával.
Ezt már sokszor kitárgyaltuk, hogy sajnos erre nem volt lehetősége sem Európának, sem az Ukiknak.
Sokan hitték, hogy tényleg ha nem is 3 nap, de 3-4 hét alatt vége lesz és az oroszok győznek.
Nem akarták, hogy az ellenség kezébe kerüljenek, olyan fegyverek, amiket nem is tudnak kezelni...
Európa sem volt fegyverkezés szempontjából felkészülve, energia szempontjából sem...
Bizonyítani kellett az Ukránoknak, amit megtettek.
És most már ha lassan is, de mennek a modernebb NATO fegyverek.
Most ott tartunk, hogy az európai országokban az energia függőség pipa (Magyarország sajnos kivétel), a fegyvergyártás beindult, a hadseregeket erősítik, hadikiadásokat növelik.
Egyszóval majdnem minden "szebben" alakul... Mint amire sokan számítottak az ellentáborban.
Lényegében majdnem minden "szebben" alakul... Mint amit az ellentábor hangoztatott...
vaczak 2023. 02. 21. 12:40
Dehogy volt konszenzus. Voltak persze hangzatos jóslatok, szívesen olvastam ilyeneket én is, de az általam figyelt szakértők, cikkek többsége arra számított, hogy az oroszoknak jócskán lejjebb kell venni az ambíciószintükből és a donbasz elfoglalására összpontosítanak. Azután ebből május-június során fenntarthatatlan tüzérségi támogatás mellett lett két viszonylag jelentősebb luhanszki város. Politikai és gazdasági téren strapabíróbbnak bizonyultak az oroszok, mint sokan várták (ugyanakkor a szankciók nem kellő hatékonyságával kapcsolatos narratíva is téves), de katonailag egy részleges plusz mozgósítás és a börtönök kvázi kiürítése kellett ahhoz, hogy legalább a fronhelyzetet stabilizálják. 
LBalaton
LBalaton 2023. 02. 21. 12:33
Előzmény: #8002  Törölt felhasználó
Amcsik,Rheinmetal mostanában kezdték el gyártani a lőszerutánpótlást ...
Törölt felhasználó 2023. 02. 21. 12:30
Előzmény: #8001  ThePersistentTrader
Csendes mozgósítás lesz, mint eddig.
Törölt felhasználó 2023. 02. 21. 12:29
És most ott tartunk, hogy arra célozgat Biden, hogy ebben a tempóban nem fogják tudni küldeni a fegyvereket. Egész Európában fogy a fegyver, és fogy az ukrán élőerő is. Oda kellett volna b.ni az oroszoknak már az elején.
ThePersistentTrader 2023. 02. 21. 12:29
Hát ez a Putykó beszéd elég vérszegényre sikeredett, semmi eszkalació, semmi mozgositás.. mi lesz így a Naaagy Oroszországgal? 🤔
.
Viccet felreteve, mintha kezdené belatni h ezt a háborút és Ukrajnát bukták..

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek