Lehet, hogy tényleg elkezdtek kifogyni az orosz lőszerkészletek is: "Az orosz minisztérium egy mai nyilatkozatában azt mondta, hogy a támadó erők által a lőszer hiányára vonatkozó panaszok valótlanok.
Prigozhin ismét azzal válaszolt, hogy ez hazugság."
Ez a szerződés felbontás egy semmi, már annyi atomtöltet van mindkét oldalon, hogy a földnek annyi lenne, putyko csak pufogtat, egy nagy nulla, már csak ennyi maradt neki, azért totálisan kellene a muszkákat leverni, ne legyen kedve legközelebb ismét újrázni, akár máshol is.
Én felfüggesztettem személyeskedésért (agyhalottnak azért ne hívjuk már egymást ebben a topikban) egy hétre, de törölve nem lett. Ha ezért törölte magát, akkor tényleg jobb ha pihen egy kicsit.
A START csak egy üres orosz "gesztus", a szerződés gyakorlatilag már régóta nem nagyon szuperál. Meg Kína részvétele nélkül az ilyen nonproliferációs cuccoknak már nincs sok gyakorlati haszna.
putyint szoktatni kell a vereséghez, ezért mérik patika mérlegen az ukránoknak adott fegyvereket. 300 km-es himarsokkal már a krímről is kiverték volna az oroszokat, de lehet, hogy közben történt volna egy atombaleset egy ukrán atomerőműben
De közben meg azt mondta, hogy csak akkor vetnek be atomot, ha ellenük is bevetik. Szóval ha a NATO hagyományos fegyverekkel 2 nap alatt letarolná őket (bárcsak), akkor sem használná Egyébként van egy jó kis videósorozat a Sivatagi Viharról: https://www.youtube.com/watch?v=RSqKx3FG0Lw Ez szerintem jól megmutatja, hogy kb. mire lehetne számítani egy hagyományos fegyverekkel vívott NATO-Orosz összecsapásnál.
Nem ismerem a részleteit ennek a szerződésnek, azt se tudom értékelni, hogy mit jelent a felfüggesztés, mindenesetre a NATO az USA és az UNIÓ aggódik, ami fontosabb: . "Stoltenberg sajnálatát fejezte ki az Orosz Föderáció azon döntése miatt, hogy felfüggeszti a részvételt a stratégiai támadófegyverek csökkentéséről szóló szerződésben, és kijelentette, hogy Putyin háborúra készül: "Putyin elindította ezt az imperialista háborút, és tovább élezi. Egy évvel a háború kezdete után semmi jele annak, hogy békére készül, éppen ellenkezőleg, ma világossá tette, hogy egy új háborúra készül. Blinken "kiábrándítónak" nevezte Oroszország START-ról szóló döntését, és kijelentette, hogy Washington továbbra is bármikor kész tárgyalni Moszkvával a fegyverzetkorlátozásról. Borrell szerint Oroszország START-ra vonatkozó döntése tönkreteszi a nemzetközi biztonsági rendszert."
Azért a gyakorlatban nem sok értelme van a START felrúgásának, ez is csak szövegelés - meg persze csak felfüggesztésről van szó, nem kilépésről. Sem pénzük nincs a nukleáris arzenál fejlesztésére, sem értelme nincs, van már 5000 atomtöltetük, azt is alig tudják rendben tartani, nemhogy még növelni.
Putyin mai beszéde kb. a vereség beismerése volt, meglepően impotens szövegelés volt, semmit nem tudott már előhúzni a kalapból a szokásos nagy ívű hazugságokon kívül, tiszta olyan volt mint Orbán:)
OFF: Szerintem teljesen félreértettétek egymást, de ettől még beszélgethettek, jó is az..:) Mondjuk az itteni moderációt kicsit túl szigorúnak érzem, de ez egyéni szoc probléma. Putyin barátunk nem mondott semmit és nem jelentett be semmi lényegeset. A héten azért még lesz orosz haderő, vagy mi a tököm napja, plusz maga az évforduló, de nehéz látni némi rakétázáson túl mivel jöhetnének elő.
Köszönöm, hogy megmondod, hogy ki írhat ide, és azt is eldöntöd, hogy ki micsoda. Szerintem az ilyen ember az agyhalott. 100% uszítás, személyeskedés és sértegetés.
Egyébként itt néhányan innen miért pazarolják az idejüket a vérkomcsi trollos topikban? Az ilyen agyhalott magyarellenes komcsikollaboránsokkal egyáltalán miért álltok szóba? Nem elég, ha az idetévedtek kommentjeit törlitek? Nagyjából ugyanaz ott az agyhalott színvonal, mint egy DK-s vagy fideszes szektában. Felesleges a szavakat is pazarolni rájuk, úgyis Sztálin meg Lenin képét nyalogatják bő nyállal egész nap, akár mit mondtok nekik.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik