Magyarországon szükség lesz 14. havi nyugdíjra- mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy interjúban, hozzátéve: ha valaki ismeri a nyugdíjasok életszínvonalát, akkor efelől nem is lehet kétsége.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76924
Tehát kedves uram ön 54 éves és 1990-es állapotot akar összevetni 2020-al? Tetszett kint dolgozni vagy egyáltalán kint járni Nyugatra? Mert nekem azért jó pár ilyen középkorú ismerősöm van aki mesél külföldről úgy hogy egyedül Erdélyben járt külföldön. Ők nagyon tudják osztogatni a facebook posztokat. Én ellenben egyszer se facebook posztokat osztogattam hanem megkérdeztem a pár tucat embert akikkel vagy együtt tanultam vagy együtt dolgoztam hogy milyen kint. Nem mellesleg a munkám során én azért voltam jó pár országba több hetet évente. De én tudom hogy ez kevés megitélni egy országot és teljesen megismerni mert más benne élni. Viszont messze több elsőkezes infó mint amikor facebook posztokból kiválogatom a nekem tetszőtt és azt hiszem az a valóság.
Tehát a rendszer megpróbál kinevelni, és pénzelni egy generációt, akik közül kiválogathatja az alkalmas gennyládákat..... Nem hittem volna, hogy a történelem ilyen gyorsan ismétlôdik.....
Amúgy én se mentem. Csak ha már kinti bérekről kezdett írni gondoltam a valós munkaajánlatokról beszéljünk. Én is jól élek pesten. De nem próbálom megjétszani, hogy kint milyen szar. Nem egy munkatársam dolgozik kint és nem egyszer voltam én is kkint hetekre. Látom hogy éllnek kint ugyanazon munkakörben emberek, milyen fizukkal és milyen életkörülmények között. És nekem nehéz beadni azt hogy kint nyomorog a sok kivándorolt magyar.
"minek mennék külföldre?,24évesen tehermentes lakást vettem Budapesten saját munkámból." Az szép már csak mond meg 24 évesen milyen munkával kerestél tegyük fel 6 vagy 3 év alatt ( 18 munkakezdés vagy egyetem esetén 21 évesen ) nettó 10-15 milliót egy tehermentes lakásra? És akkor tényleg olcsóban gondolkodok. 6 év esetén is évi nettó 2,5 millió MEGTAKARÍTÁS ha 15 millióért vettél lakást ! Csak megjegyzem egy használt lakás 50 nm Kőbányán is minimum 20-25 millió. . Megmondod melyik munkából lehet Magyarországgon havi 200 nettót félretenni? . Biztos van ilyen. Programozó Mérnöki középvezetői fizuk. Csak akkor a knitinél is ahhoz a munkakörhöz nézzed.
Orbán Viktor: kell 14. havi nyugdíj!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76924