Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 12. 10. 19:03
Előzmény: #6159  Sehmet
Sehmet protfolio meg mindig keptelen vagy valaszolni a kerdeseimre?Eloszor is melyik hozzaszoalsomat jelentetted amiert 20 napot kaptam.Jo lenne ha beirnad nem egy nehez dolog ha jol mukodik a memoriad.Es persze USA milyen teruletet foglalt el iraktol es csatolta a sajat orszagahoz.
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 10. 19:01
Előzmény: #6154  euler
Szerintem tévedsz. Szíves engedelmeddel hadd idézzem a Bank360 vezető elemzőjét, ha már a Portfolio.hu oldalán vagyunk ....
"Tóth Levente, a Bank360.hu vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy .. az MNB vezetője a lakosság 20 ezer milliárd forintban mérhető pénzügyi megtakarításainak válságkezelésbe való bevonását ezúttal egészen másként képzeli el. Azt mondta, ezeket a pénzeket fel lehetne használni, ha lennének olyan kormányzati programok, amelyek energiahatékonysági vagy élelmiszeripari termelékenységet növelő beruházásokba csatornáznák be ezeket. Ráadásul nagyjából ugyanennyi likviditási tartalék (azaz szabad pénz) van a cégeknél, és szerinte ezt is be lehetne vonni ilyen programokba.Mire is gondolhatott ezzel kapcsolatban Matolcsy György? A Bank360.hu szakértője szerint a lakossági és vállalati megtakarításokat kétféle módon lehetne felhasználni energiahatékonysági programokra, amelyeket a jegybankelnök szerint ezermilliárdos nagyságrend kellene elindítani ahhoz, hogy valódi hatásuk legyen. Egyfelől ezek a pénzek lehetővé tennék, hogy kedvezményes energiahatékonysági programokban ezt önrészként használják fel a pályázók. Most erre nagyobb lehet a hajlandóságuk, hiszen a magas rezsiköltségek miatt rögtön látnák a befektetett pénzük hasznosulását: csökkennének a kiadásaik, valójában tehát ez lenne a pénzükre kapott kamat. Másfelől a programok kedvezményeinek finanszírozásához az állam olyan speciális, valamekkora extra kamatprémiumot adó állampapírokat is kibocsáthatna, amelyekből a befolyt pénzt erre fordítaná."
https://www.blikk.hu/gazdasag/bank360/matolcsy-gyorgy-valsag-kormany-megtakaritas-magyar-nemzeti-bank/qerphr3
sityaki 2022. 12. 10. 17:46
Előzmény: #6151  Sehmet
Nekem nem tűnt fel, hogy bárkit kiritizáltál volna a fidezs oldaláról. Nem keresek rá. Ha mégis így van, elnézést.
badsector1
badsector1 2022. 12. 10. 17:37
Előzmény: #6156  euler
orbán innovációs kultúrája az, hogy a népnek elég a rossz oktatás, párhuzamosan a forintot gyengítik, így a sz.r magyar termék is eladható marad, a közmunkás meg fotózza le a fideszes szavazatát, ha akar még közmunkás lenni.
euler 2022. 12. 10. 17:30
Előzmény: #6147  euler
„A magyarok feladata az, hogy megvalósítsák kultúrájuk innovációját, amihez egy innovációs kultúra létrehozásán át vezet az út” 
(Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter)

"... és le van korlátozva, ez világos, meg minden. De én ... azt tudom mondani, hogy fura helyzet van ezzel, tényleg”
rockmaster 2022. 12. 10. 08:46
Putyin-Orbán háborús koalíció!
Ennek része a kakadu szovjet kitüntetése, vissza nem adása, a háború közepén Lavrovval való vihogása.
A háború sújtotta területek soha meg nem látogatása.
Ennek része Ocsmánynak '56 megtagadása ("a magyarok béketárgyalást akartak").
Ennek része a Yacht párt folyamatos EU bomlasztása, vétó mindenhol, szovjet faken news gátlástalan terjesztése.
Ennek része a szovjet hackerek megengedő ki- be járkálása a magyar biztonsági rendszerekben.
Ennek része a szovjet kémbank magyarországi betelepítése.
Ennek része a bűnözőknek kiadott letelepedési kötvények tömege. 
Ennek része a Pegasus illegális használata.
euler 2022. 12. 09. 22:16
De miért nem Matolcsyt jelenti fel? Ő a hír eredeti forrása. Gyanús ez a hisztéria.
Mellesleg ilyen a jogállam magyar módra. Brüsszel figyel.
.
"Kocsis Máté azzal fenyegette meg Varju Lászlót, hogy büntetőfeljelentést tesz ellene, ha megtartja a sajtótájékoztatóját. És ugyanerre számíthatnak az eseményről beszámoló médiafelületek is. Egyben kezdeményezi, hogy a DK-s képviselőt valamennyi országgyűlési tisztségétől fosszák meg, „ugyanis amit 13 órakor a képviselő úr át kíván lépni, azt úgy nevezik, hogy »vörös vonal« ”.
Kocsis Máté feljelenti azokat a lapokat, amik beszámolnak Varju László sajtótájékoztatójáról   A Fidesz frakcióvezetője rémhírnek tartja, hogy meg akarnák valósítani Matolcsy megtakarításos ötletét.
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 09. 09:12
Előzmény: #6152  signal2
Kösz a kiegészítést, nem törekedtem a taxativitásra, mert nem érnénk a végére. A kiselejtezettek lettek az ellenzék szakértői, mert sajátjuk nem igazán volt, hacsak például Kunhalmit nem tekintik oktatási- , Korózs Lajost és Németh Athinát  pedig egészségügyi szakértőnek. :)
signal2
signal2 2022. 12. 09. 08:59
Előzmény: #6151  Sehmet
Hát igen, a fidesz mellől eltűntek a szakértők. A felsorolásod elég hiányos, mert említhetnénk még Bod Péter Ákost, Gloviszki Zoltánt, Ángyán Józsefet, Chikán Attilát, Pálinkás Józsefet.
A jelenlegi propagandakoránynak olyan szakrtői maradtak, mint  a mindenhez IS értő ifj. Lomnici Zoltán. 
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 09. 08:49
Előzmény: #6130  Sehmet
Dehogynem! Legfeljebb nem itt! Keressetek elő olyan hozzászólást tőlem, amiben Matolcsyt dicsértem. És most sértődött meg, nem kicsit. Lehet, hogy nem is olyan sokára már az ellenzék gazdasági szakértője lesz, mint Raskó, az Antall-kormány államtitkára, Pusztai Erzsébet, az Antall-kormány államtitkára, Debreczeni József, az MDF képviselője, Holoda Attila, a Moszkvai Gubkin Olaj- és Gázipari Egyetem volt hallgatója, stb. :)
sityaki 2022. 12. 08. 22:23
Előzmény: #6130  Sehmet
Ezt eddig sose mondtad ... 😄
sityaki 2022. 12. 08. 22:21
Előzmény: #6135  Sehmet
Nem tűnt föl, hogy kôklernek tartottad eddig...
Akkor ideje a többiekről is véleményt nyilvánítanod, most... előre...
euler 2022. 12. 08. 14:38
Előzmény: #6147  euler
Oktatás, közszolgák, egészségügy, tűzoltók ...
Mindenki sorra kerül (kivéve taxisok).
4500 orvos lenne hajlandó letétbe helyezni a felmondását válaszul az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomagra
"arra fogjuk kérni a köztársasági elnököt, küldje vissza megfontolásra a jogalkotóknak, hogy egy olyan törvény születhessen, amely mögött van szakmai konszenzus.”
euler 2022. 12. 08. 14:29
"Azért kellenek a tanárok, hogy a gyerekem ne legyen olyan buta, mint egy államtitkár", olvasható a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium elé kirakott plakáton.

A rendőrből a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkárságáig jutó Hajzer Károly a következőképpen próbálta megfogalmazni a tanársztrájkokkal kapcsolatos gondolatait:
„De egyébként tüntessen persze, hát itt szabad tüntetni, meg mindent szabad csinálni. Tényleg mindent szabad. De azt kell megérteni, hogy más a munka, és van sztrájk is meg minden, és le van korlátozva, ez világos, meg minden. De én mint informatikus azt tudom mondani, hogy fura helyzet van ezzel, tényleg” - írja a 444.
ehe
ehe 2022. 12. 08. 13:05
Előzmény: #6145  ehe
Sehmet kedd, 12:31 #6101
Előzmény: 
#6098  ehe
"Ahol én élek, ott csak a nagyon kicsi forgalmat lebonyolító posták zártak be, de úgy 1 - 2 km távolságban vannak posták, vagyis minden városrésznek van postája. A bezárás a párszáz fős lakosú peremkerületi postákat érinti.
Az önkormányzat nem haldokol nálunk, de az biztos, hogy voltak már jobb napjai is. A nem kötelező önkormányzati feladatokat leadják, aztán majd úgyis jön az állami támogatás, mert önkormányzat ilyen okok miatt nem dőlhet be.
Nálunk nincsenek fűtetlen iskolapadok. Most már ugyan lassan, a hétvégén vége a szorgalmi időszakban ott, ahol óraadó vagyok, de soha nem fáztam, a 20-21 fok megvolt mindig. Az óvodáktól az általános iskolákon át a középiskolákig - mindenhonnan ez az információ jön vissza. A családban több pedagógus is van, bár lázonganak, de nem ez miatt, hanem a bérük miatt, amit mér ráadásul egyesek ki is használnak politika célokra.
A közintézmények nem fűtetlenek, legfeljebb a könyvtár kerül áprilisig bezárásra vagy csökkentett működésre.
Egyébként mindenki jól van. Javasolnám, hogy egyszer menjetek el egy-egy faluba, kisebb városba, de akár megyei jogú városba és meglátjátok, hogy ott nem is vészes annyira a helyzet. Az ellenzéki riogatás miatt rosszabbra számított mindenki, és csodálkoznak, hogy ilyen jól kezeli az ország a jelenlegi helyzetet. És ezt nemcsak a kormánypártiak mondják."
ehe
ehe 2022. 12. 08. 12:54
Előzmény: #6143  Sehmet
itt elemezgetted, hogy szerinted csak a marginális jelentőségű postákat zárták be, és nagyon kevés embert érint:
https://forum.portfolio.hu/topics/orban-bukasa-2023/38789?oldal=306#8420239
Szólnék, hogy ez nincs így.
euler 2022. 12. 08. 12:53
Előzmény: #6140  Sehmet
Megkímélhetnél bennünket a dezinformációt terjesztő álhíroldalaktól.
Elsősorban ezektől, (továbbá a legtöbb helyreigazítási pert veszítettek első 10 helyezettjétől):
https://atlatszo.hu/kozugy/2022/11/07/igy-jelennek-meg-a-magyar-nyelvu-hirmediaban-az-orosz-dezinformacios-propagandagepezet-trukkos-hazugsagai/
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 08. 12:51
Előzmény: #6142  ehe
És? Mit csináljak vele?
ehe
ehe 2022. 12. 08. 11:50
Előzmény: #6140  Sehmet

Ezt kielemezted már barátom, direkt neked rajzoltam:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20221206v01xemsil.png
ehe
ehe 2022. 12. 08. 11:48
https://www.mnb.hu/a-jegybank/informaciok-a-jegybankrol/mnb-iranyitasa-es-ellenorzese/dr-matolcsy-gyorgy-eletrajza
https://static.valasztas.hu/dyn/pv10vt/vertaj-static/pv10vt/maz/03/j28t-lk13.html
Közéleti pálya
  • 1989 végén a Magyar Demokrata Fórum elnökének felkérésére részt vesz a későbbi kormányprogram kidolgozásában
  • 1998. Fidesz gazdasági szakértője, a párt gazdasági programjának kidolgozója
  • 1998 végétől Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági tanácsadó testületének tagja
  • 2003 óta a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség tagja

Szakmai életút:
2010 - 2013. Nemzetgazdasági Minisztérium, nemzetgazdasági miniszter

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek