A nagypofájú töketlen g.ci."Orbán: Aki elkapja a betegséget, meg fogjuk gyógyítani 2020. szeptember 17. 05:37 Van haditervünk arra, hogy hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket úgy, hogy az ország működőképes maradjon."
a kétfarkús Kovács Gergely is ezt képviseli, amit te h az összes pol pártok célja a hatalom valójában, amit egyébként oldaltól függetlenül meg is tapasztaltunk eddig kisebb nagyobb mértékben. Orbánhoz képest persze a többiek kismiskák, de ha mondjuk nem lenne a fidesz, akkor se lenne sztem sem ideális a helyzet. a mostani ellenzékben is vannak olyan pártok,akiket a hátam közepére kivánnék, mint kormányerő és nem igazán hiszem,hogy megváltoztak volna radikálisan az elmúlt 10 évben. én eddig egy pártot látok, aki még szűz és van rá esély, hogy másképp állna hozzá, de ez is csak feltételezés. azért remélem,ha éles lesz a helyzet és kell majd a kétfarkúak támogatása,akkor meggondolják magukat... én nem akarlak meggyőzni,de ami most van az elviselhetetlen számomra és nem is tudom elképzelni, hogy hosszútávon egy ilyen országban éljek, ami nemhogy felvilágosulna, de épp ellenkező tendenciában van. persze nem vagyunk egyformák gondolkozásban és nem egyformák az egzisztenciális helyzetünk sem és még sok más különbség is van,hogy valaki miért szeret mégis itt élni, vagy hogy tudja magát kivonni ebből ami van és messziről nézni. szabadságszerető és gondolkodó és morális emberként elborzaszt ez az egész őrűlet és most már az sem kizárt,hogy valami jóval komolyabb dolog lesz belőle, ha nem sikerül megállítani és az sztem már mindenkit fog érinteni szinte. gazdasági csőd, vagy valami orbitális diktatúra.
Hol lesz ekkor a győztes vesztes tengelyen az összefogás? Ennek a 4-6%-nak senki nem kínál semmit pedig ez a 4-6% felismeri a kamupártokat és nem szeret elvesző szavazatot leadni.
Törölt felhasználó2020. 12. 05. 19:00
"Megroggyantak. Már nem arról szól a történet, hogy tudnak-e kormányozni. Mert nem tudnak. Covid, egészségügy, oktatás, szociális drámák sokasága mutatja, hogy alkalmatlanok. De amit most látunk, az több ennél. Az őrület, a hazugság, a tisztességtelenség szürke szmogja eddig bennünket fojtogatott miattuk, most őket fojtja meg. Micsoda ellentmondás! Látva légszomjukat, vergődésüket, mi szabadabban lélegzünk, csillapodik a nyomás mellkasunkon. Ami az elmúlt hetekben történt, az nem kormányzási hiba. Az teljes morális, politikai megroppanás.
Nincs több erős barát. Vesszőfutás van. Öngyilkos vétófenyegetés,
menthetetlen szövegek az európai gázkamráról, idióta gestapós
primitívség, Adventet tépázó esőcsatornás menekülés. De mindez együtt a hazugság, az erőszak rendszerének édes, keserű csődje. Lassan vége. Kárörömnek nincs helye. Túl nagy a kár. Iszonyatos romokon kell majd újraépíteni hazánkat. Egy dolgunk maradt. Készülni. Nem a győzelemre önmagában. Kormányozni ezt a többre érdemes országot. Hazánkat. Magyarországot. Méltósággal hölgyeim és uraim! Felelősen, felkészülten. Ez az egyetlen érvényes mércéje hazafiságunknak."
Tényleg nem gondoltam, hogy erre válaszolni kell. De legyen. Szavazhat a Mihamóra, az Isszomra, Volnerre, Thürmerre és a jelenleg még nem ismert egyéb kamupártra. Továbbá szavazhat érvénytelenül, vagy otthon is maradhat. Mindenképpen a vesztesekhez fog csapódni.
Adok egy becslést a kérdésedre, bár sok értelmét nem látom, inkább meg kell kérdezni közvéleménykutatáson. Abból kiindulva, hogy mennyi a biztos szavazója és támogatottsága azoknak a pártoknak akiket nem soroltál fel (momentum, jobbik, lmp), és 80+ %-nak véve azokat akik támogatják a közös listát, olyan 4-6 %-ra becsülöm. Jelenleg, de ez csak csökkenhet a fidesz támogatottságának csökkenésével, azaz a rendszerváltás növekvő igényével.
Mindegyik párt úgy teszi tönkre magát, ahogy akarja. Néhányszor szavaztam már az lmp-re, de inkább csak jobb híján, kínomban. Nem okoz nekem lelki megterhelést, hogy végleg elengedjem őket.
Nem hiszem. Tüntettem én már Bokros, Gyurcsány és Orbán ellen is. A diktatúrában is tüntethettem volna május elsején, de többnyire sikerült kihúznom magam és inkább futóversenyeken indultam. Te mennyire teszed azok számát vagy arányát, akiknek az mszp, a dk és a fidesz is elfogadhatatlan?
Nem feladatom a megkövesedett politikai világlátásod egocentrikus páncéljának információkkal való áttörése. :) Szerintem Te 2022-ben, miután a fidesz elveszti a választásokat ugyanúgy ott leszel hívó szavukra az utcán, mint 2006-ban.
Az LMP országos politikai tanácsa szombaton támogatta, hogy az ellenzéki pártok egy közös listán induljanak, valamint közös egyéni jelölteket és miniszterelnök-jelöltet állítsanak a 2022-es országgyűlési választáson. Döntöttek arról is, hogy az egyéni jelöltek és a miniszterelnök-jelölt kiválasztása esetén támogatják az előválasztás intézményét, bár előbbi esetben ezt csak ott tartják feltétlenül szükségesnek, ahol az ellenzéki pártok nem tudnak megegyezni a jelölt személyében." Az LMP is beállt a közös lista mögé
Rákattintottam a linkre és már sz első mondat is több sebből vérzik. "2017 elején a Momentum azzal a szándékkal bontott zászlót a magyar közéletben, hogy leváltsa az országot a rendszerváltás utáni 30 évben zsákutcába vezető politikai elitet, és egy új politikai kultúrát hozzon el Magyarországra." Miért nevezi politikai elitnek a politikai kasztot/söpredéket/csőcseléket? Miért fog össze az mszp-vel és a dk-val? Ennyi erővel a fidesszel is összefoghatna.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető