Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 hétfő, 16:20
Az itt irogató fideszhíveknek kitalalt rubel viktor egy nagyon jó konstrukciót, munkáshitelnek hívják.
Vali hétfő, 16:17
Előzmény: #148295  Sehmet
Akármennyit lapozod a wikit, nem sikerül alátámasztanod a kínai és orosz elköteleződésünket a ker. forgalmunk 8O%-át bonyolító szövetségeseinkkel szemben, akikkel szemben nyíltan elutasítóan lépnek fel nagyjaink.
Ezt a gazdasági semlegesség dolgot reméltem, te sem eszed meg, nemhogy terjeszted.
user01
user01 hétfő, 16:14
Előzmény: #148267  Sehmet
Közvetlenül az EP választás előtt 22%-os előny kimutatását rendelte tőlük a fidesz, a valóság 14% volt. Most már csak 9%-os előnyt mertek az excelbe beiratni Gizikével.

Ehhez képest a 21 kutatóközpont annó hibahatáron belül találta el az EP választás eredményét.
Vali hétfő, 16:11
Előzmény: #148287  Bobby111
A fenyegetés az, hogy azt, hogy az oroszok már a külügyben vannak, te és elvtársaid nem tartjátok fenyegetésnek.
Csak a mi gazdaságunk van a béka feneke alatt, pályatársaink a kanyarban előztek. És nem a szankciók miatt, hanem az Orbán-család-barát kormány ráolvasásos gazdaságpolitikájának köszönhetően.
________
________ hétfő, 16:10
Előzmény: #148291  Istvan78
Ruszkikkal nincs baj, ha épp csődben vannak
Akkor szépen elhúznak haza, és mindenki éli a nyugodt kis életét
De ha jön 1-2 politikus, aki eteti őket, akkor azonnal vérszemet kapnak.
.
https://m.youtube.com/watch?v=HV0980XJz-I&pp=ygUWQW50YWxsIGrDs3pzZWYgb3Jvc3pvaw%3D%3D
Sehmet
Sehmet hétfő, 16:07
Előzmény: #148283  Vali
Orbán ilyent nem mondott! Tessék csak még egyszer elolvasni és újraértelmezni! A blokkosodás úgy értendő, hogy gazdasági érdekeinket nem rendeljük alá a blokkban érvényesülő nagyhatalmi érdekeknek. A nemzetközi politikaelmélet konstruktivista irányzata azt tanítja, hogy a multilaterális nemzetközi szervezeteknek a nagyhatalom tag érdekeinek megfelelően konstruált normákat közvetítik a nemzetközi szervezetek, hogy azoknak megfelelően "szocializálják" a kisebb tagállamokat, hogy ezeket a normákat internalizálják.
Sehmet
Sehmet hétfő, 16:02
Előzmény: #148292  Istvan78
Sajnos a tényeket nem én kreálom, hanem az az anarchikus nemzetközi politikai viszonyrendszer, amit az ötös felsorolás tartalmaz is.
Sehmet
Sehmet hétfő, 16:01
Előzmény: #148285  Istvan78
Látom, ezt is "érted"! :-D Abba már bele sem megyek, hogy az offenzív realizmus, amelynek Mearsheimer is képviselője, mit vall erről! Az öt ponttal nincs vita, amit felsoroltál, azok - elnagyoltan -  a nemzetközi politikaelmélet offenzív realizmus irányzatának alaptételei, semmit nem cáfolnak abból, amit írtam.
Istvan78 hétfő, 15:57
Előzmény: #148290  Sehmet
Tudom, hogy neked a lényeg mindig az lesz, hogy az oroszok oldalán találj valami indoklást és az ukránok oldalán valami elítélendőt. 
Istvan78 hétfő, 15:54
Ez a topik nem az ukrán háborúról szól, de:
A "lezárást" úgy érted, hogy ne támogassa a nyugat őket, foglalják el csak nyugodtan Ukrajnát?
Hol mentek tönkre a Nyugat gazdaságai? Mondanál bizonyítékot?
A lényeg az, hogy ne győzzenek az agresszív, terjeszkedő oroszok. 
Sehmet
Sehmet hétfő, 15:52
Előzmény: #148286  Istvan78

Látom, megtaláltad a lényeget, az adott szövegkontextusból kiemelve! :)
De akkor angolul is egy cikk Mearsheimertől ugyanerről, hátha jobban megérted! :)
.
https://www.globaltimes.cn/page/202402/1307492.shtml
badsector1
badsector1 hétfő, 15:51
Ennyire szeretnél orosz elnyomás alatt élni?
Megteheted, de az országot inkább kiméljük meg ukrán segítséggel.
________
________ hétfő, 15:47
Ruszkik mire költik az olaj/gázból befolyó pénzeket?
Bobby111 hétfő, 15:34
Előzmény: #148281  rockmaster

A fenyegetés az, hogy nem zártuk le a háborút régesrég.
Tömjük pénzzel az ukrikat, tesszük tönkre a gazdaságokat. De a lényeg, hogy a gonoszorosznaknelegyenolajbevétele. Óvoda...
Istvan78 hétfő, 15:31
Előzmény: #148285  Istvan78
Ugyaninnen:
"Mearsheimer szerint ezek a feltételek „erős ösztönzőket teremtenek az államok számára, hogy agresszíven viselkedjenek egymással”. 
.
És még ez is:
"Bár Mearsheimer elismerte a háborút az államformálás legitim eszközének, nem hitte, hogy ez mindig indokolt."
Istvan78 hétfő, 15:29
Előzmény: #148284  Sehmet
Ezeket mondtam én elveknek:
"Mearsheimer elméletét öt alapfeltevésre alapozta: (1) a nemzetközi rendszer anarchikus (nincs az államok feletti felhatalmazás a konfliktusaik döntőbírájára), (2) minden állam rendelkezik valamilyen katonai képességgel (bármennyire korlátozott is), (3) az államok soha nem tudják teljesen kideríteni más államok szándékait, (4) az államok mindenekelőtt a túlélést értékelik, és (5) az államok racionális szereplők, amelyek saját érdekeiket igyekeznek előmozdítani."
.
Innen:
https://www.britannica.com/topic/realism-political-and-social-science/Neorealism-in-international-relations
Sehmet
Sehmet hétfő, 15:16
Előzmény: #148277  Istvan78
Olyan, hogy "geopolitikai elvek", nincsenek. Akkor határozzuk meg, mi az az a geopolitika! A geopolitika az adott állam földrajzi adottságoknak a bel- és külpolitikájára gyakorolt befolyását tanulmányozva, vizsgálja a stratégiai fontosságú pontokat, övezeteket, az erőforrások térségeinek elhelyezkedését, az emberek és a javak áramlásainak irányait, a hatalmi pólusok alakulását, az érdekszférák változásait. Míg korábban a geopolitika a militarista területi terjeszkedés politikai megalapozását szolgálta, addig a napjainkra egyre elterjedtebb a kritikai geopolitika, amely immár gazdasági tartalommal bír, s már igen gyakran geogazdaságnak vagy geoökonómiának is nevezik. Ezt a definiciót figyelembe véve nekem nagyon homályos, hogy miket írtál! :)
Vali hétfő, 14:59
Előzmény: #148281  rockmaster
Csakhogy Orbánék szerint a nyugat az ellenségünk és rossz blokkban vagyunk. A főnökét meg kéretheti be, merthogy épp most van bekéretve az orosz érdekszférát biztosítani Grúziában.
Istvan78 hétfő, 14:50
Előzmény: #148280  Istvan78
Ne értsen félre senki, én azt írtam le, hogy ők hogy gondolkodnak, én nem így gondolom, természetesen.
"Így megy ez a NERben. A NER állam az államban, mégpedig a fontosabb állam. A NER a nemzet állama, a másik meg az országé. Az ország ill. annak nem NERes lakói kevésbé fontosak."
rockmaster hétfő, 14:48
"Megerősíthetem, hogy Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba, ahogy azt is, hogy ezeket a katonai egységeket a kurszki régióba telepítették – jelentette ki a NATO-főtitkár Brüsszelben hétfőn."
A jelenlegi magyar miniszterelnök bekérette már az orosz nagykövetet?
Ez jelentős fenyegetés Magyarországra nézve is!!!!

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek