Akármennyit lapozod a wikit, nem sikerül alátámasztanod a kínai és orosz elköteleződésünket a ker. forgalmunk 8O%-át bonyolító szövetségeseinkkel szemben, akikkel szemben nyíltan elutasítóan lépnek fel nagyjaink. Ezt a gazdasági semlegesség dolgot reméltem, te sem eszed meg, nemhogy terjeszted.
Közvetlenül az EP választás előtt 22%-os előny kimutatását rendelte tőlük a fidesz, a valóság 14% volt. Most már csak 9%-os előnyt mertek az excelbe beiratni Gizikével.
Ehhez képest a 21 kutatóközpont annó hibahatáron belül találta el az EP választás eredményét.
A fenyegetés az, hogy azt, hogy az oroszok már a külügyben vannak, te és elvtársaid nem tartjátok fenyegetésnek. Csak a mi gazdaságunk van a béka feneke alatt, pályatársaink a kanyarban előztek. És nem a szankciók miatt, hanem az Orbán-család-barát kormány ráolvasásos gazdaságpolitikájának köszönhetően.
Orbán ilyent nem mondott! Tessék csak még egyszer elolvasni és újraértelmezni! A blokkosodás úgy értendő, hogy gazdasági érdekeinket nem rendeljük alá a blokkban érvényesülő nagyhatalmi érdekeknek. A nemzetközi politikaelmélet konstruktivista irányzata azt tanítja, hogy a multilaterális nemzetközi szervezeteknek a nagyhatalom tag érdekeinek megfelelően konstruált normákat közvetítik a nemzetközi szervezetek, hogy azoknak megfelelően "szocializálják" a kisebb tagállamokat, hogy ezeket a normákat internalizálják.
Látom, ezt is "érted"! :-D Abba már bele sem megyek, hogy az offenzív realizmus, amelynek Mearsheimer is képviselője, mit vall erről! Az öt ponttal nincs vita, amit felsoroltál, azok - elnagyoltan - a nemzetközi politikaelmélet offenzív realizmus irányzatának alaptételei, semmit nem cáfolnak abból, amit írtam.
Ez a topik nem az ukrán háborúról szól, de: A "lezárást" úgy érted, hogy ne támogassa a nyugat őket, foglalják el csak nyugodtan Ukrajnát? Hol mentek tönkre a Nyugat gazdaságai? Mondanál bizonyítékot? A lényeg az, hogy ne győzzenek az agresszív, terjeszkedő oroszok.
Látom, megtaláltad a lényeget, az adott szövegkontextusból kiemelve! :) De akkor angolul is egy cikk Mearsheimertől ugyanerről, hátha jobban megérted! :) . https://www.globaltimes.cn/page/202402/1307492.shtml
A fenyegetés az, hogy nem zártuk le a háborút régesrég. Tömjük pénzzel az ukrikat, tesszük tönkre a gazdaságokat. De a lényeg, hogy a gonoszorosznaknelegyenolajbevétele. Óvoda...
Ugyaninnen: "Mearsheimer szerint ezek a feltételek „erős ösztönzőket teremtenek az államok számára, hogy agresszíven viselkedjenek egymással”. . És még ez is: "Bár Mearsheimer elismerte a háborút az államformálás legitim eszközének, nem hitte, hogy ez mindig indokolt."
Ezeket mondtam én elveknek: "Mearsheimer elméletét öt alapfeltevésre alapozta: (1) a nemzetközi rendszer anarchikus (nincs az államok feletti felhatalmazás a konfliktusaik döntőbírájára), (2) minden állam rendelkezik valamilyen katonai képességgel (bármennyire korlátozott is), (3) az államok soha nem tudják teljesen kideríteni más államok szándékait, (4) az államok mindenekelőtt a túlélést értékelik, és (5) az államok racionális szereplők, amelyek saját érdekeiket igyekeznek előmozdítani." . Innen: https://www.britannica.com/topic/realism-political-and-social-science/Neorealism-in-international-relations
Olyan, hogy "geopolitikai elvek", nincsenek. Akkor határozzuk meg, mi az az a geopolitika! A geopolitika az adott állam földrajzi adottságoknak a bel- és külpolitikájára
gyakorolt befolyását tanulmányozva, vizsgálja a stratégiai fontosságú
pontokat, övezeteket, az erőforrások térségeinek elhelyezkedését, az
emberek és a javak áramlásainak irányait, a hatalmi pólusok alakulását,
az érdekszférák változásait. Míg korábban a geopolitika a militarista
területi terjeszkedés politikai megalapozását szolgálta, addig a
napjainkra egyre elterjedtebb a kritikai geopolitika, amely immár
gazdasági tartalommal bír, s már igen gyakran geogazdaságnak vagy
geoökonómiának is nevezik. Ezt a definiciót figyelembe véve nekem nagyon homályos, hogy miket írtál! :)
Csakhogy Orbánék szerint a nyugat az ellenségünk és rossz blokkban vagyunk. A főnökét meg kéretheti be, merthogy épp most van bekéretve az orosz érdekszférát biztosítani Grúziában.
Ne értsen félre senki, én azt írtam le, hogy ők hogy gondolkodnak, én nem így gondolom, természetesen. "Így megy ez a NERben. A NER állam az államban, mégpedig a fontosabb állam. A NER a nemzet állama, a másik meg az országé. Az ország ill. annak nem NERes lakói kevésbé fontosak."
"Megerősíthetem, hogy Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba, ahogy azt is, hogy ezeket a katonai egységeket a kurszki régióba telepítették – jelentette ki a NATO-főtitkár Brüsszelben hétfőn." A jelenlegi magyar miniszterelnök bekérette már az orosz nagykövetet? Ez jelentős fenyegetés Magyarországra nézve is!!!!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!