Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogyORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 19. 16:18
Előzmény: #133618  Sehmet
#133620
Kiegészítve az alábbi hozzászólásom második bekezdésének utolsó mondatát: "Azért a teljes vagyon államosítását és a recski deportálást bizonyára sikerült elkerülnötök, amit én ugyan nem értem meg, de anyai ágú szüleimnek sajnos nem sikerült."
kukker 2024. 04. 19. 16:17
Előzmény: #133617  kukker
#133619

Ja, még egy:
Kb nettó 250-300 forintból élek meg boldogan, vagyis úgy élek, hogy értelmetlenné vált szinte az életem abban, hogy bármiféle anyagit hajszolnék.
Mert valahol érdekel az, hogy elvekből és elvekért tegyek és ne a pénzért.
Szóval még a fizetéseket is ilyen mértékben csapnám vissza kb.
Mert megvan mindenem, meg volt mindenem.
Csak valami - általam - értelmesnek talált dolog, mint mondjuk egy ideológiát megvalósítani, aminek nincs köze az anyagihoz és érdektelen számára az anyagi gyarapodás.
Na.
Itt a programom gazdasági részben nagy vonalakban.
:D
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 19. 16:16
Előzmény: #133615  maxwax
#133618

Sajnálom, hogy nem érted, amit írtam, de ez nem azért van, mert annyira bonyolult lenne! Vagy mégis az lenne? 
Én is városban nőttem fel, megyei jogú városban, de voltam Pécsett is egyetemi tanulmányaim miatt és utána két évet, aztán Leuvenben, Münchenben és Budapesten is, de munkám miatt több országba is eljutottam még Ázsiában és Észak-Amerikában is. Ez nem magyarázat az ateizmusra, mert az inkább családi indíttatású lehet, ahogyan írod, amit én 1990 előtt tapasztaltam másnál is, hogy még egy csodálatos műemléktemplomba sem mert bemenni, mert párttag. Szóval értem, innen fúj a szél! 
Persze, a "rosszul viselkedő", ide-oda csapódó kommunistákat is elítéltek 1956 után, de előtt is, pl. Rajk Lászlót, ami következtetésre a fentiek miatt nem is volt nehéz eljutnom. Azért a teljes vagyon államosítását és a recski deportálást bizonyára sikerült elkerülnötök, amit én ugyan nem értem meg, de anyai ágú szüleimnek sajnos nem.
A legvidámabb barakkon most azok nosztalgiáznak, akiknek vagy a képességeik olyanok voltak, vagy a '90 előtti, kedvezményezetti helyzetük a rendszerváltoztatással megszűnt.
Te és a konzervativizmus - ahogyan olvaslak - nagyon messze vagytok egymástól. Inkább olvasd el Roger Scruton írását, hátha megértesz belőle valamit!
.
Roger Scruton Miért lettem konzervatív?
diplomacia.huhttp://www.diplomacia.hu › fileDb › DJVGIC › ro...PDF
kukker 2024. 04. 19. 16:07
Előzmény: #133614  signal2
#133617

Részemről a javaslat:
- ÁFA egyetlen, mint bevétel adóként.
- Mellette mindenfajta adó-visszatérítés megszüntetése
- Kiadások drasztikus megnyirbálása az állami vízfej működésében, rejtett+haveri bizniszekben, stb-stb...
De én faék vagyok meg nem értek hozzá, szóval én baltával faragnék.
De végeredményben úgy vagyok vele, mint a gordiuszi csomóval, vágjunk rá aztán utána meglátjuk, de véleményem szerint ami van, az:
- abnormálisan bonyolult, ezzel együtt összevisszaság és átláthatatlanság, 
 - mellette meg pazarló működés
És a gazdaságban ott kezdődnének a dolog, hogy aki által működik a rendszer lényegében szerintem - magánszektor és abban dolgozók - lennének előre véve a rendszerben, mint "kedvezményezettek" és a megbecsültek legfőképpen. Mellette természetesen nem mostohagyerek lenne más jellegű dolgozó sem, de egyfajta prioritás lenne, ami abból állna, hogy aki megtermeli és megsüti a tortát, azé legyen már a legnagyobb szelet, amivel jól lakik és utána a többiek.
Nagy körvonalakban én így tennék.
Hangsúlyozom:
Én faék egyszerűen tennék és faék egyszerű vagyok ebben a kérdésben mert nagyjából eddig látom át a dolgot, vagyis képes lennék átlátni mélységében mert belevetem magam mindenbe autodidakta módon, de mivel értelmetlennek találom ezt a fajta bonyolultságát a rendszernek illetve valamiféle igazságtalan és egyben őrült zagyvasági dolognak is ezzel párhuzamosan, így nem érdeklődöm tovább felé.
:)
És ezt gondolom annak, mint alap:
- van beszedve baromi sok pénz
- van elpocsékolva, elszórva, elosztogatva a bejövő baromi sok pénz szorozva az aktuális kormány osztogató politikája illetve béna és hibás működése által.
És ezt így változtatnám első körben.
gazmber 2024. 04. 19. 15:52
Előzmény: #133611  gonzo
#133616

azt már nehezen.. tuti végig jobban fognak növekedni, úgyhogy esélytelen, 
hacsak nem állítják izét is a '2-es állásba', mint az egyszeri beduint, aki a tevéjét akarta utólérrni ☺...
a lényeg, hogy a fülkések lehet így is 'jobban élnek mint 4éve'(?), mások meg dolgozzanak többet☺ - ahogy izé javasolta a 'rosszabbul élőknek' is...szvsz
maxwax
maxwax 2024. 04. 19. 15:48
Előzmény: #133613  Sehmet
#133615
Nekem soha nem volt problemam a magyarsagommal, de ezt itthon senkinek nem tolom az  orra ala, hiszen csak a hataron tul erdekes, honnan jovok. Az, hogy magyarkent mikent itelnek meg, nos az erosen mulik az orszagom vezetoinek tettein es ebben azert manapsag nagyok a bajok. Azert eleg gaz, hogy a korabban kedvelt, a "legvidamabb barak" orszagabol hova jutottunk nem pozitiv iranyba. 
'56-os elitelt volt az edesapam, de errol mar irtam. Latod, megsem vagyok konzervativ, de a csaladom sem volt. Annyit hangoztatod a bences multad, de en varosban nottem fel es a csaladomtol igen messze volt a vallasossag. Viszont Szegeden "sagvarisnak" lenni mindig is nagy szo volt, amit en is elmondhatok magamrol. A "Sagvari" pedig az atkosban is liberalis szellemu iskola volt Valkusz igazgato urnak es az akkori tanari gardanak koszonhetoen, de nagyon elkanyararodtam.
A szovegertelmezessel a problema nalad volt, mert en konkretan arra voltam kivancsi, hogy neked szemelyesen miert jo OV es a fidesz. 
signal2
signal2 2024. 04. 19. 15:15
Előzmény: #133609  maxwax
#133614
Részemröl a javaslat: párhuzamosan kellene kétkulcsossá tenni az SZJÀRT, és visszavezetni a járulékfizetési plafont, méghozzá úgy, hogy a netto/brutto továbbra is flat maradjon. Ezzel egyszerüen érhetö el egy nyugdíjsapka úgy, hogy a munkavállalók ma ebböl semmit ne méreznek meg. (nyugdíjsapka ettöl függetlenül is bevezethetö, csak nehezebben kommunikálható).
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 19. 15:09
Előzmény: #133609  maxwax
#133613
No, kb. ezt vártam tőled. Te is önmagadból, saját élethelyzetedből, a tudatod által meghatározott véleményedből indulsz ki a válaszommal kapcsolatos hozzászólásodban. Ilyenkor mindig eszembe jut Marx és Engels A német ideológia 27. oldalán azt írja, amikor lét(ezés) által meghatározott tudatról ír ("Nicht das Bewußtsein bestimmt das Leben, sondern das Leben bestimmt das Bewußtsein.", és ""Das Bewußtsein kann nie etwas Andres sein als das bewußte Sein, und das Sein der Menschen ist ihr wirklicher Lebensprozeß.", azaz - röviden összefoglalva - nem lehet "az ember"-ből úgy általában kiindulni, hanem csakis a konkrét történelmi szituációban élő, meghatározott társadalmi és gazdasági viszonyok közt élő emberből. Ezt már bencés diákként is érdekelt, mert ha nem ismered a másik véleményét megalapozó elméleteket és gyakorlatokat, akkor csak általános frázisokat tudsz írni és a másikat ócsárolni. Az "ellenérveidre" csak annyit, amit a fentieket bizonyítja, hogy "A nyugdijjarulek felso limitje engem nem motival" Szóval a hozzászólásodban felsorolt első öt pont rólad szól, de ez - a fentiek tükrében - természetes reakció is. A 6. pontban írtakkal nem tudok mit kezdeni, inkább ajánlom Ernest Renan Mi a nemzet c. tanulmányának néhány mondatát, amit ha nem értesz, akkor most nem fogom elmagyarázni! "A nemzet: lélek, szellemi alapelv...... A nemzet tehát egyetlen roppant szolidaritás, melynek lényeges alkotóelemét jelentik azok az áldozatok, amelyeket őseink hoztak és azok, amelyeket mi vagyunk készek a jövőben meghozni. Feltételezi a múltat, de a jelen a foglalata, ama kézzelfogható tény következtében, hogy vala- mennyien világosan kifejezzük szándékunkat: folytatni kívánjuk a közös életet." A 7. pontban írtakkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy igen, az emberek többségben '90 előtt is Magyarországon élt, volt aki a kapitalizmus ellen "harcoló" országos, fizetett forradalmár főelvtársként, az '56-os forradalom megtorlásáért kapott villákban, a rendszer előnyeit élvezőként, és voltak, akik éppen a nemzeti kötődésük miatt, de elnyomva, kisemmizve, a rendszer hátrányait elszenvedve éltek itt.  
bigyula 2024. 04. 19. 15:05
#133612
"Az Integritás Hatóság nem tudja ellátni a feladatát, amiért létrehozták"
.
Akkor ezt gittegyletet akár meg is lehetne szüntetni. Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy Orbánék fognak bármilyen szervezetnek is teljes felhatalmazást adni, hogy utánuk nyomozzon...
gonzo 2024. 04. 19. 14:49
Előzmény: #133605  Sehmet
#133611
Meg a remény is éltet ugye, hogy 2030-ra utolérjük Romániát.
bronz 2024. 04. 19. 14:40
#133610
Pedofidesz Zuckerbergje megveszi a Brendont.
maxwax
maxwax 2024. 04. 19. 14:23
Előzmény: #133605  Sehmet
#133609
1. Ha jol hasznalna fel a kormany az adom, akkor nem bannam, ha ujra akkora lenne az elvonas, mint korabban - en meg a csaladi potlekot is buktam anno, de el kellett fogadnom. 
2. A nyugdijjarulek felso limitje engem nem motival. Az sokkal jobban, hogy lehet, hiaba fizettem egesz eletemben rohadtul sok adot/jarulekot, ha elerem a nyugdijkorhatart, ami nagyon kozel van, nos szembe kell neznem, hogy lenyultak a penzt a magannyugdijpenztari szamlamrol, rosszul gazdalkodtak vele, es nem fenntarthato a jelenlegi rendszer azaz idovel nem lesz, aki annyit fizet be, hogy megkapjam azt, amit elvileg kellene. 
3. Az altalad emlitett csaladtamogatasi rendszer elemei rohadtul igazsagtalanok, de errol veled nem vitatkozom, mert nem tudnank egymast meggyozni. 
4. A munkanelkuliseget matematikailag radikalisan csokkenetettek, mikor roviditettek a jarulekra valo jogosultsag idejet es rengetegen szorulnak ki az ellatasbol, mikozben eselyuk sincs/volt munkara.  
5. Energiaszektor. Nos, nem astam bele magam, de hiszem, erosen piactorzito. 
6. Az identitastudat erosodese? Az mi? Miert kellett volna erositeni? Buszken magyarnak lenni Orbanek miatt lassan mar csak ez a 93ezer negyzetkilometer maradt. 
7. MSZMP-re gondolsz? Ezt korbban mar lemeccseltuk, hogy te is toltad a korod miatt az atkos szekeret.
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 19. 13:49
Előzmény: #133605  Sehmet
#133608
"Nyugati kézben lévő energiaszektor (jelentős részének) visszavásárlása."
Szép példa erre a Mátrai Erőmű megvásárlása Mészáros Lörinctől. Eddig többszáz milliardot bukott ezen az állam, míg Lőrincke ( Viktorka) felmarkolt több tizmilliárdot. Ja erről sem tudsz?
Na, mesélj meg .. :-) 
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 19. 13:42
Előzmény: #133589  rockmaster
#133607
Max kb 36-38% ot tudnak majd hozni az EU választáson. De csak akkor, ha 50% alatt lesz a részvétel. Ha eléri a 60%-ot, akkor 35% vagy az alatt lesznek. Persze ez is csoda eredmény ilyen kormányzás után...
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 19. 13:37
Előzmény: #133603  Peterbond
#133606
.Igen, az Öt cimű műsor szepen futna a rémhír tévén is.
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 19. 13:36
Előzmény: #133590  maxwax
#133605
Már többször hadd ne írjam le részletesen! De egy-két mondattal azért válaszolnék, noha ti nem szoktatok válaszolni, de ha válaszoltok véletlenül, akkor is kérdéssel.
Nem viszik el a jövedelmem kétharmadát, mint anno, amikor csak az SZJA-m volt 40 %-os abban a sávban, ahova annak nagy része esett.
.
2012-ben eltörölték a nyugdíjjárulék felső limitjét.
.
A családtámogatási rendszer (gyermekek utáni adókedvezmények, CSOK, Babváró hitel, kedvezményes lakáshitel, stb.).
Munkanélküliség csökkenése.
.
Nyugati kézben lévő energiaszektor (jelentős részének) visszavásárlása.
.
Nemzeti identitástudat erősödése.
.
És mindemellett nagyon nem kedveltem az utódpárt elődpártját.
.
Stb.
.
De a szócsövetek talán részletesebben ír erről. :)
.
https://telex.hu/gazdasag/2022/04/02/fidesz-kormany-orban-viktor-ner-12-eve-magyar-tarsadalom-eletszinvonal-jolet-szegenyseg-fogyasztas-jovedelem-fejlodes
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 19. 13:35
Előzmény: #133600  Peterbond
#133604
Hahaha....a pedofidesz a valóságban be van szarva...es be is lehet, mivel olvadozik az amúgyis bizonytalan szavazóbázis....
Peterbond 2024. 04. 19. 13:34
Előzmény: #133602  Heisenberg
#133603
Nagyon is át van az gondolva. Már évek óta.
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 19. 13:31
Előzmény: #133586  geza77
#133602
Hont András vagy betegesen féltékeny, vagy hülye, vagy a fidesz embere. Esetleg mind a három egyszerre. 
En nagyon átgondolnám, hogy egy olyan tollnokot szerepeltessek az ATV bármelyik adásában, aki ennyire   gyűlöli MP- t. 
Sehmet
Sehmet 2024. 04. 19. 13:24
#133601