Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 07. 13:30
Előzmény: #90343  Törölt felhasználó
Hahaha, kackac! Az én végzettségem helyei - a jelenlegi nevükön - Pannonhalmi Bencés Gimnázium, PTE Állam és Jogtudományi Kara (anno Janus Pannonius Tudományegyetem), Faculty of Economics and Business KU Leuven és a Corvinus. :) És te hol végeztél? Csak nem az általad hivatkozott helyen?
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 07. 13:22
Előzmény: #90346  badsector1

Horthynak egyesek megköszönhették, hogy a budapesti zsidókat megmentette, ezért jelenleg Magyarországon, illetve Budapesten él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, és ma is a legbiztonságosabb ország a zsidó-közösség számára kis hazán.
És úgy, nem mellékesen, Horthyt Sztálin kérésére nem vonták felelősségre a második világháború után .... Ezen is el kellene gondolkodnod, amikor félmondatatokban valamit leírsz.
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 07. 13:17
Előzmény: #90351  Törölt felhasználó
Igen, olvastam, engem is meglepett, de szerintem nem vonja el az összeset. Akkor az ársapka eltörlése csak a kereslet csökkentését szolgálhatta és az ellátás biztonságát.
ehe
ehe 2022. 12. 07. 12:53
Előzmény: #90345  Colas
Örülök, hogy szerinted ennyi jót tett a fidesz, de akkor téged gondolom nem zavarna, hogy ha bezárná a propagandamédiáit, vagy horribile dictu legalább elkezdené az "újságíróit" újságírószámba venni.
Visszaalakítaná a választási rendszert olyanná, ahol egy 44%-os listás győzelemmel legfeljebb egy kisebbségi kormányzást, de jó legyen egy sima többséget lehete elérni.
És nem utolsó sorban többé nem folytatna kormányzati kommunikáció címen propagandát milliárdokból közpénzen.
Nekem ennyi kérésem van, utána nézzük meg mi látszik még a holdról, és mi nem...
________
________ 2022. 12. 07. 12:49
Előzmény: #90355  Törölt felhasználó

ezek az orbánok már csak ilyen hazugok
most megtanulja ország-világ
Törölt felhasználó 2022. 12. 07. 12:42
Előzmény: #90353  signal2
COLAS !!!!
Ráadásul pénzért árulta a kormány a letelepedési kötvényt mindenféléknek, akik ki tudták fizetni. Azok bezzeg jöhettek, akár honnan mosták is a pénzüket. Ráadásul ebből tudjuk kik, jól meg is gazdagodtak, minimum szürkén.
Ennyit a fityisz migránspolitikájáról. Ez csak logikus gondolkodás eredménye, hogy ezt felismerjük, megértsük.Ilyen káoszos eseményekre hivatkozni, hogy valaki miért ezt a bandát támogatja önáltatás, és tudatos kamuzás. Érted COLAS, miért nem értünk titeket? De ha nem érted, kérdezz még nyugodtan !
signal2
signal2 2022. 12. 07. 12:36
Előzmény: #90353  signal2
Az olyan nemzetárulásokról nem is beszélve, mint a közoktatás,/ jogállam/ közbeszéd leamortizálása, a hatalom kisajátítása, a korrupció rendszerszintre emelése. Ezek mellett eltörpül az ÁFA- és az SZJA-kulcsok mértéke.
signal2
signal2 2022. 12. 07. 12:33
Én sem azt írtam, hogy hülyék, hanem, hogy 1/1 visszamondják a propagandát.Nézhetjük sorjában is:
"aki nem akar muzulmán áradatot Európába az a Fidesz propaganda miatt nem akarja" - a fidesz-kormány 2014-es Migrációs Stratégiájában kifejezetten az szerepel, hogy Magyarország legyen vonzó a migránsok számára, és ez van alábontva. Ezzel szemben 2015-ben plakátkampányt indítottak, amelyben azzal uszítottak, hogy a migránsok nem tartják be a szabályokat, el akarják venni a munkát mástól, stb. A fidesz-propaganda azt is sulykolta, hogy a menekültek nem menekültek, azok mind, egytől egyig gazdasági migránsok. Mindezt szír népirtások közepette.... Ezek után igen, azt állítom, hoyg a migránsellenesség a fidesz-propaganda terméke. Előtte ugyanis nem volt ilyen. További állításaim: az ellenzék is azt mondja, hogy a mindenkit meg kell vizsgálni, és csa ka menekültnek kell menekültstátuszt adni, az egyéb bevándorló pedig akkor jöjjön ha hasznos. További tény, hogy a fidesz-kormány az elmúlt években megkönnyítette a gazdasági migránsok betelepülését, többek között vietnámból, Brazíliából, Indiából. Teljes mértékben eltér a fidesz kommunikációja és a tevékenysége.
Ez alapján nem tudom, hogy lehetett az az elvárásod, ahogy cselekedett? A 2014-es stratágiában migránsbarát volt, utána migránsok ellen uszított, az ellenzék szándékairól hazudott, végül saját maga hozza be a migránsokat. Tényleg ezt az ívet vártad?
A progresszív adó kiválóan működik más, feljett orságokban, ettől függetlenül nekem semmi bajom az egy kulccsal sem, főleg, hogy mellette a járulékplafont meg eltörölték, tehát a teljes elvonaást tekintve nem is történ akkora módosítás. Ellenben 2011-ben a 200 ezer alatt keresők mindegyike rosszul járt az adójóváírás eltörlésével. Abból a szemponból egyébként mindegy, hogy falt vagy progresszív, hogy a gazdasági szereplők alkalmazkodnak hozzá. A flat bevezetésekor pl a mukáltatók az alacsonyabb keresetőúűek bérét jobban emelték, mint a magsabb keresetűekét.
Ha szerinted nem jó a kedvezméynes ÁFA, akkor ugye a fidesz-kormányok kedvezméynes ÁFA-lépéseivel sem értesz egyet? Én egyétbkén támogatom a magas fogyasztási adót, mert kisebb a holtteher-vesztesége, mint a jövedelemadónak (ha érted, miről írok). Az ellenzék pedig azért foglalkozik az ÁFÁ-val, mert nem kicsi ellentmondás, hogy a az ÁFÁ-t világbajnok szintre emelő fidesz-korány az adócsökkentések kormányának nevezi magát, a rengeteg új adónemról nem is beszélve (biztosítási adó, tranzakciós illeték, NÉTA, stb.)
Szóval továbbra is azt állítom, hoyg a fidesz más tezs, mint amit mod, így amikor valaki ugyanazt mondja, mint a fidesz, akkor a propaganda áldozata. Főleg, ha ugyanazokat a klisáket büfögi vissza ("migráncs", "Brüsszel", "Soros", "hazaárulók", stb.)
Törölt felhasználó 2022. 12. 07. 12:20
Előzmény: #90342  Sehmet
________
________ 2022. 12. 07. 12:18
Előzmény: #90337  badsector1

O1G olyan kiszámíthatóan hazudik, hogy már hétfön megmondta, hogy mit fog kamuzni az árstop kivezetésröl
mondjuk azt gondoltam, hogy pénteken lesz a nagy bejelentés
ebben tévedtem :)
addig mondjuk nem bírta volna ki az ország rendszerleállás nélkül, amikor is le kellett volna mondania...
Törölt felhasználó 2022. 12. 07. 12:03
Én nem vagyok adószakértő. De nem kell ahhoz fityisz szavazónak lenni, hogy az ember nyitott gondolkodásmóddal is ne akarja, hogy beilleszkedni nem tudó tömegek árasszák el magyarországot. Nézd meg a kínaiakat. Milyen szépen megtelepedtek idehaza, és dolgoznak, kereskednek. Adózási moráljukat nem ismerem, de annak megoldása nem politika függő, szerintem. Vagy vannak vietnámiak, stb. Beillyeszketek, dolgoznak. Tehát ők miért ne jöhetnének? Ahhoz sem kell fityiszesnek lenni, hogy megértsük, az áfa csökkentés nem jár feltétlenül árcsökkenéssel is. Tehát nem kell fityiszes szavazónak lenni, főleg nem, ha látom, ez a kormány, hogyan veszi el maga és érdekköre számára az országnak szánt közpénzeket, hogyan lesz a közpénzből luxus villa, yacht, magánrepülő, és privát offshore bankbetét, vagyis inaktív, hasztalanság, nem pedig kreatív célokra befektetett tőke. Ettől szegényedik az ország, mert a fityisz gondoskodik róla, hogy ne gazdagodjon. A fentiek elkerülése sem elég indok, hogy olyan fityisz szavazó legyek, aki támogtaja a kormány agysorvasztó oktatás politikáját,hogy unokáim itthon ne tanulhassanak ott, ahol képességeik szerint színvonalas oktatást kapnak. A fentiek elkerülése sem elég indok, hogy támogassam a fityisz kormányt abban, hogy a minél szélesebbkörü jólétet felcserélje az egoista, harácsoló rendszert építse tovább, hogy az ország természeti adottságait önös érdekből pusztitsa, hogy az országot  kiszolgáltassa a primitív orosz érdekeknek,  hogy tönkretegye a tízmilliókat is eltartani képes magyar mezőgazdaságot,.......sorolhatnám. Te a fenti két okkal magyarázod, hogy a lejjebb felsorolt gazemberségeket elkövető kormányt támogatod. Önmagában , együl is mindegyik hazaárulás. Na ezért nem értjük sokan, logikusan gondolkodó emberek, hogy Ti miért gondolkodtok másképpen !! A fenti két ok nagyon kevés Nektek ehhez.....szerintem.
Törölt felhasználó 2022. 12. 07. 12:00
Előzmény: #90347  Törölt felhasználó

Viszont az alacsony keresetűek adóját növelték.
Ha emlékszel, ezért vezették be a "nettó bérmegőrzési" kedvezményt.
Törölt felhasználó 2022. 12. 07. 11:56

" Hasonló a helyzet az egykulcsos szja-val, mert a progresszív adózás itt 2010-ig csak a bérből élőket terhelte, az igazán tehetős vállalkozó meg tőkés külön adózó volt (egyéni vállalkozói kivétről ne beszéljünk, mert az minimális)."
.
A különadózók adóját 2010-től csökkentették.
badsector1
badsector1 2022. 12. 07. 11:43
Előzmény: #90341  Sehmet
Pedig a horthyn való szocializálódás jobban illik a fideszeshez, 600 ezer zsidó deportálasa, 200 ezer katona donkanyarba küldése micsoda "sikertörténet".
Colas 2022. 12. 07. 11:36
Előzmény: #90133  signal2
Két diplomával és könyvvizsgálói végzettséggel mondom, hogy az ismerőseim között sok nem hülye van. Nem azért gondolják másképpen a dolgokat, mert ezt nyomta a propaganda. Úgy látom Te el sem tudod képzelni hogy bármiről másnak Tőled eltérő véleménye legyen agymosás nélkül. Valószínűleg azt sem tudod elképzelni, hogy ezeknek az embereknek sok dologban 2010. előtt is hasonló véleménye volt és azért kezdtek a Fideszre szavazni, mert a Fidesz kezdett olyan jogszabályokat hozni vagy adott kérdésben úgy viselkedni, ami az elvárásunk volt. Te azt hiszed, hogy aki nem akar muzulmán áradatot Európába az a Fidesz propaganda miatt nem akarja. Holott nekem ez egy alapvető elvárásom és aki nem tesz ez ügyben , az az életben nem kap szavazatot tőlem. A Fidesz pont úgy viselkedett 2015-ben ami az én elvárásom volt és nem fordítva. Hogy ő győzött meg bármiről. Hasonló a helyzet az egykulcsos szja-val, mert a progresszív adózás itt 2010-ig csak a bérből élőket terhelte, az igazán tehetős vállalkozó meg tőkés külön adózó volt (egyéni vállalkozói kivétről ne beszéljünk, mert az minimális). Persze ha nem ismered az adótörvény részleteit, akkor hülyíthetnek a baloldali "igazságosabb" progresszív adózást dumával.De beszélhetnénk a nyugdíjszámításról, az inkább munkát mint segélyezést elvről, az ÁFA kulcsokról. Az ostoba baloldali duma még mindig az, hogy csökkentsük az ÁFA kulcsokat. Még mindig nem tanulták meg a múltból, hogy az csak költségvetési hiányt okoz, de árat vagy nem (mint pl. mikor Gyurcsány 5%-al csökkentette) vagy kb. fél évre, mikor pl. a csirkehús és hal Áfája 22%-al csökkent. Az ár átmenetileg csökkent, azután a kereskedő szépen lenyelte. Így lett volna a benzinár ÁFa csökkentéssel is. Csak költségvetési hiányt okozott volna. Ráadásul az ÁFA a legigazságosabb adónem, mert egyrészt minél nagyobb lábon élsz annál többet fizetsz, másrészt nehéz kibújni alóla. Ezt a szösszenetet csak azért írtam le Neked, hogy beleláss az olyan-szerinted propaganda mosott agyú -, hülye Fidesz szavazó fejébe is némileg, mint én.
bigyula 2022. 12. 07. 10:49
"Orwellen szocializálódtam."
.
Akkor innen van a rajongásod a fityesz iránt, mert ami egy ideje az országban, az nagyon orwelli.
Törölt felhasználó 2022. 12. 07. 10:48
Előzmény: #90342  Sehmet
MGIMO-n végeztél?
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 07. 10:26
Az utolsó sorban a nevet elgépeltem, természetesen George Orwell
Sehmet
Sehmet 2022. 12. 07. 10:25
Előzmény: #90328  Ingarian
Orwellen szocializálódtam. Ő is az elején nagyon baloldali volt, amit a spanyol polgárháború meg is erősített benne, de miután az NKVD által irányított spanyol kommunisták több harcostársát megölték vagy börtönbe zárták, megutálta a baloldali kommunistákat, és élete végéig attól rettegett, hogy a kommunisták áldozata lesz.
Tavaly jelent meg az Európa Kiadó gondozásában, javasolnám az elolvasását: John Rodden: Goroge Orwell: Legenda és Örökség (2021)

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek