https://invst.ly/6oy1y szerintem most lehetünk B-ben, épp az esés 50%-át korrigálta eddig vissza a WTI, még várok egy új aljra 54-55 körül. Lajosnál érdemes figyelni az USD-t. A devizás fórumokban, már fordulóról beszélnek, valaki még vár egy csúcsot, de néhány héten belül nagyobb fordulatot vár a többség (éppen ezért lehet elmarad??? :) ) és short pozikat keresnek. Ha tényleg bejön, akkor az meghozhatja az esést a WTI-ben, bár lehet addig sem kell majd várni. Ha új csúcsra fut a WTI, akkor sztornó az elképzelés.
Végre egy olaj hozzászólás a sok gázos sztori mellett. Nyár óta jelentősebb korrekció nélkül felnyomták a WTI-t 67 közelébe, gyakorlatilag ebben a magasságban már kiegyenlítődött volna a piac, de jöttek a kitermelés növekedéséről szóló hírek ami lerántotta egészen 58-ig. Itt rejtélyes módon a szerdai növekvő készletadatra megindult felfelé és azóta is felfelé araszolgat amit nem igazán értek, mivel a kitermelés nő és ez alapján csökkenő ár lenne a logikus irány, ebből gondolom, hogy a hirtelen zuhanás utáni korrekció zajlik, ami után újjabb lejtmenet következik. Mindenesetre a készletadatok is befolyásolhatják a további mozgást. Én várom az újabb lefelé kört 58 alá, de ez csupán megérzés. Szívesen olvasnék egy TA alapú megközeletést valakitől itt a fórumon, aki esetleg hullámelmélet alapon követi a WTI-t az ne habozzon ossza meg az elméletét!
https://invst.ly/6orvt Itt van közelebbről. Ha elpattan az a 2,5, akkor lesz ne mulass. Egyébként nem gondolom, hogy ez most egyből ebben a körben és ne lenne most egy fel korrekció minimum 2,8 körülig.
2.3as nyar, gondolom ezt akartad irni...En szerintem 3-4 usd lesz nyarra, ebben biztos vagyok, a mostani longos szivatasban is, mar sajnos nem lesz 3 usd a marciusi zaro ar, de azert orultem volna neki, aprilisit meg kiszivathatjak, de a majusi az tuti.longos beszallo lesz, nezd vissza a chartjat..Mindug megcsinalta ezt minden evben szinte.
Most rázzák ki a longokat. A szentiment nagyon longos, addig nem biztos, hogy megindul. Én egyébként havin néztem. Jelen állás szerint, ha itt zár a havi gyertya, akkor 1,3-as nyár közepi ár sem kizárt.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.