Jó termék, illetve jobb mint az erste certifikát...:D
Az idő természetesen ellened dolgozik, mivel 3x tőkeáttét van benne. A gáz lejárataikor figyelni kell a contango/rollover effektusra (ki hogy nevezi) mert elcsúszás van az árak között.
Körülbelül 3 hónapja splittelték 1 az 5-höz(akkor 2-n volt, felsplittelték 10-re, és most megint 2 alatt van!) és mivel az NYSE-n kereskedik fenn áll az újabb split esélye, ha tovább ömlik lefelé a gáz.
Én úgy vettem észre, hogy szabad kereskedés van benne, nincs gond a darabszámokkal, tudsz venni eladni nyugodtan bármikor. Amcsi nyitva tartás szerint működik.
Ha a gáz megtalálta az alját ezen a környéken, akkor szép summa lehet benne :)
Valaki ismeri közelebbről valamelyiket? Gondolok itt a technikai háttérre, időarányosan olvad e az ETF értéke, ellenem dolgozik e ha mondjuk pár hónapra akarom tartani, stb.
Hogy tudnám megvenni a gázt certin és cfd-n kívül? A felületemen nincs januári lejáratnál hosszabb cfd + erste ha jól olvasom a korábbi okfejtést nem igazán ad ki normálisat (nem mintha azzal akarnék játszani).
Megoldás lehet esetleg endloss-os warrant/opció az euwax-on? Ott viszont erstén keresztül több mint 150 eurós kötésdíj van, ami elég hardcore. Van valami ötletetek?
Esetleg ETF: UGAZ-zal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Igen. De ott már kicsi lesz a mozgástere a certinek, ha még esik. Vagy úgy átforgatják, hogy ki is ütik.
Ha jól érzékelem pomperj szerint itt kell lenni az esés végének.
NG 1M: link
Igen valóban, érik egy korrekció, vagy maga a bottom.
De papírforma szerint nem kellene min 1,61-ig leszúrnia, hogy korrekt módon zárja a 2005-ben indult esést?
Akkor lehet először belelépni a rolloverezett certibe, mert mindig este igazítanak. Dec 23 este után meg jókora szünet van. Hol jósolnak hidegebb időt?
1 certi van már csak 1.573-s kiütéssel de jövő héten rolloverzik. Az kb 8-10 cent emelés normál esetben. Nagyon necces a dolog. Ráadásul a karácsonyi időszakban ki sem lehet belőle menekülni ha úgy alakul.
Pont ezt akartam kerdezni, hogy van e valami nem hivatalos varakozas a mai illetve holnapi adatot illetoen. Mult heten jo keddi adatra vegyes szerdai erkezett, de vegul jol bevertek ha emlekeim nem csalnak. Van egy kis longom 30-40 cent nyeroben, szivem szerint tartanam, hatha egy kedvezo adatra megneznenk a 38at. Ha eladom tuti menni fog :D
Szerdai WTI forecast -2000M (előző hét -3.568M). Mai "API Weekly Crude Oil Stock" forecast még nem publikus.
WTI(SP) emelkedik, de egyelőre nekem nagyon erőltetett menetnek tűnik.
link
Amennyiben WTI kitör a háromszögből, akkor ez a hullám elmehet 39-ig. Ugyanakkor a szintjelzőm szerint WTI előbb-utóbb 36 alatt lesz.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.