NG 1D log: link
Elképzelhetőnek tartom, hogy NG egy ED?-t formál.
Valamikor karácsony/újév/legkésőbb orosz újév környékén el kellene érnünk a mostani (3 hullám) esés alját. Igazság szerint akár itt is fordulhatna egy kisebb korrekció erejéig.
Szintjelzőm továbbra is esést jelez.
Igazából amivel az olajáresés ellen akarok hedgelni, az az S&P500 short. Az már világos, hogy az észak amaerikai olaj fog kiárazódni a piacról, ez csődökkel fog járni. A junk bond spreadek igy is már 2008as magasságokban vannak, de a részvénytőzsde le se szarja. Az általános világpiaci helyzet is kereslethiányos, ezt mutatja a dollár ereje is (vagy inkább az EM és az euró gyengesége). Szóval ha tovább esik az olaj és elkezdenek bedőlni az olajcégek, aztán meg bajba kerülnek a kötvénytulajdonosok, abból könnyen lehet tőzsde pánik.
De most a FED a sztori és bullish várakozások vannak a mai kommunikációtól ez felülirja az olajos sztorit.
A gáz mehet külföldre, csak nehéz szállitani. Most kezdődik az LNG kapacitások üzembe helyezése, de ez valszeg kezdetben hanyagolható lesz.
A nyersolajat nem volt szabad eddig exportálni USból (némi kivételtől eltekintve, ami kb 500kbpd expotot tett lehetővé). Nemsokára szabad lesz az export igy a BRent prémium eltünik vagy inkább minuszba megy át, mert szarabb minüségü olaj.
Egyébként az alacsony olajár rosszat tesz a Henry Hubnak, mert pl a kanadai olajhomokhoz rengeteg gázt használnak fel, ha kiárazódik az olajhomok, akkor a kanadaiak még több gázt önthetnek USAra.
Nem vagyok benne biztos, de sajnos már erősen long pozicióba vagyok és úgy érzem nem küldök több jó pénzt a rossz után. ha lemegy mondjuk 29re akkor az már szinte biztos fentarthatatlan, de az innen még 30% bukó.
Cfd-ben inkabb a kesobbi lejaratot vegyem ha veszek ugye? Feltetelezem Nem lesz itt nehany nap oriasi hipphopp 20% emelkedes. Jan 25 a lejarata a februari cfdnek. Azzal talan jobban jarok, nem?
Árpi, ez az export ügy nem olyan egyszerű. amennyire én tudom Mexikóba már most exportálnak, aztán van látszatja? Semmi. A legnagyobb baj az, hogy a kitermelést csúcsra járatták a marhák, egy év alatt 10%-al nőtt, a fogyasztás meg nem tudta követni, bár az is nő de csak pár százalékkal évente.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.