Jelenleg a TL 49-s kiütési ára 2.2701.Ettől most 50 pontra vagyunk.Az éves minimum 2.305 volt eddig.Kérdés,mit akarnak a nagyok.Erre a héten választ fogunk kapni.Ha kiütés lesz akkor 15 ft lesz a maradványérték kb.
Emlékszem a shortos szippancsra!De ne aggódj,ha az én TL49-s certijeimet kicsapják az Erste majd bevezet egy új long certit 1.7 alatti K.O árral amivel zsírosra keresheted magad. Egyébként csak a DT longra jelenleg de nem minden áron.Inkább a short a nyerő,mert még a vízcsapból is ez jön.Sőt hamár Orbán is ezt veszi az amiktól akkor tuti az olcsóság! Én meg csak várhatok a beragadt longjaimmal mást nem tehetek.Jelenleg annyira lenn van,hogy nincs értelme higítanom. Sok szerencsét!
Pontosan igy van!! Mindig ezt csinálják egyszer fel aztán le.... De úgy gondolom, hogy a minden évben ősszel történő meghúzás idén sem fog elmaradni, és ha az netán 2 vagy alatti szintről indulna, akkor az szépet szólhat
Még egy gondolat a gázhoz.Lehet technikai alapon szinteket belőni,de jelenleg ennek semmi értelme.Szerintem azon múlik az egész jelenleg,hogy mikor gondolja úgy az a pár amerikai nagy befektető,hogy eleget kerestek shorton és látják,hogy mindenki shortol már ez lesz az a pillanat amikor átállnak longra.De persze ez is csak utólag fog kiderülni amikor már mindenki tudja akkor megint váltani fognak.Nem az a cél,hogy mindenki keressen.De ez a tőzsde.
Hát igen tapasztaltam, tavaly amikor 4,7ig tartó felhuzásnál sorba csapták ki a TS certijeimet, volt hogy egy nap 2 db!!!!!!! certit is, abból az egyiket azon a napon vezették be..... Valóban csak leginkább szélsőséges esetekben jó venni, de azt gondolom haladunk az ilyen eset felé, 2 körül vagy alatta úgy gondolom már az.... Nekem is jól át kell gondolnom, egy jó nagy longra való belépést várok, mert nagy bukót kell vissza szednem a drága gizussal, mert a gyors körökkel csak csökkentgettem….
Hát én is így gondolkodom,de jelenleg a piac ellenünk megy.Azt nem szabad elfelejteni,hogy ez a gáz,ami ellentmond sokszor a józan ész szabályainak.Ha pénzt akarsz égetni,ez a legjobb instrumentum hozzá.Máskülönben meg ha shortot akarsz nyitni akkor több esélyed van nyerni,mint a longgal jelenleg.Én már csak azért is kivárom mi lesz a vége,engem nem érdekel,hogy szembe megyek a valósággal.Speka az egész.
Azert az NG nagy bear piaca sem tart orokke. Most mar eleg regota ez a struktura latszik a legvaloszinubbnek, sot jonak havi szinten. Es ha igy van, akkor ez most mar az utolso lejtmeneti hullam, es eppen olyan extrem less a vegere, mint amilyenek a csucsok voltak 2006, 2008 evben. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20190426v00pmox1v.jpeg . Es Napi charton sem latszik mar tul messzinek az, hogy leszurjon a 2016 evi 1.7 szint, az (A) pont ala.Lehet maskepp is szamozni, de a lenyege az, hogy a 2016evi csucsrol a lejtmenetnek ugyan nincs meg vege, kell az a masodik 1.70 szintre teszt. De utana egy jobb vilag johet a gaz mufajban, talan sokkal jobb. Most annak kell orulni, hogy az iden befejezodhet a Gaz nagy Bear korszaka, 13 lejtmeneti ev utan. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20190619v00qyousl.jpeg . Amugy pedig, rovidebb tavon? Szerintem a tavaly nyari 2.70 top atutese fogja biztosra jelezni, hogy vege a medve piacnak, es akar hosszutavra is longra lehet allni. Aki megnezi a legnagyobb gazos ceget, Gazprom, annak mar most hevesebben ver a szive. A gazos cegek sokszor elore jelzik, mi varhato az NG-ben. SWN, CHK chartok valamit akatnak mondani.
Sziasztok! a 2-es kiütésü gáz long certi vételen gondolkodok...… Mit gondoltok?? Lassan tényleg kéne kicsit fordulnia,illetve talán nem lesz veszélyben a 2 dolcsis kiütés..... ??
Azt vedd figyelembe, hogy a frackingosoknak akármennyin termelni kell, SWN meg a CHK is úszik az adósságban, a kapitalizácíóhoz, meg a könyvértékhez mérten is horribilis, ontani fogják bármennyinél, meg mindig is úgy volt, mint az inga lendült egyik oldalról a másikba dagonyás szakaszokkal, a WTI-vel meg sosem ment egy irányba.
Hát ha ebből kitudunk pluszban jönni Magic,az maga lesz a csoda!De ha az időjárási előrejelzések és a készlettárolási adatok is bullish-t mutatnak a héten akkor elvileg ralliztathatnák gizust 2.5 felé.De,hogy ennyire shortolják és direkt lenyomják lóvéval nem hittem volna.Ezt a kibaxott 2.35 környékét már nagyon unom.
Ahogy néztem az ez évi határidős gázkontraktusok télen valami 2.8 alatti legmagasabb áron forogtak.Nyárra még a jelenleginél is alacsonyabb árat várnak.Ennyire sok a gáz?Nem értem miért jó ha mindenki olcsó amerikai gázt vesz!Bár a nagytőkét soha nem érdekekte a logika.Nekik jó a short,nekünk nem.Ez van,de azért én már csak kivárom a végét.Ezek után qrvára kiváncsi leszek a csütörtöki jelentésre mit reagál gizus!
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.