Akkor is kitermelik,van ezen az áron is pénzük rajta,különben nem csinálnák.2.5 felett valszeg nyereséges a biznisz,és nem spekázzák fel (vagy Trump nem engedi,és itt be is jön nekik , nem úgy mint az olajnál).
Én is így vagyok vele. Ha van egy kis szerencsém az én kis ladikom a nagy hajón farvizén próbálja meglovagolni a hullámokat, ha szerencsém van nyerek, ha nem, akkor befulladok az örvénybe.
a "fő" irányítók, akik lelkén szárad egy pánik ...elkezdenek vásárolni nagy tételben, miközben a haver média, hitelminősítők, jegybankok óvatosságra további pánikra figyelmeztetnek, persze közben nyitnak longot is, mert tudják a korlátlan vásárlásuk úgy is emelkedéshez vezet, de csak ők vásárolnak, mert a többiek félnek, már minden az egekben, a haverok elkezdenek írni, hogy vásárolni kell, mert itt a paradicsom, minden emelkedik tovább, a "fő" irányítok elkezdik zárni a longokat, és shortokat nyitnak, mert tudják, ha ők elkezdenek eladni korlátlanul jön az esés, ebben segít nekik a média, a hitelminősítők, a FED....= és jön a magyarázat gazdasági ciklusok, amit irányítanak az erősek. Vicces amikor a médiában megjelenik, hogy egy két cég, vagy gazdag ember mennyit bukott egy nap alatt a tőzsdén egy -egy esésben, gondolom hogy mindenki sajnálja őket, közben a tőke valahogy egyre kevesebbek kezében koncentrálódik, azért is kell a válság, amit a nagyok biztosan túlélnek, hogy eltűnjön a konkurencia, ami vagy csődbe megy, vagy felvásárolják.....na most ebbe az egyoldalú játékba "rondított" bele Kína, persze őket sem kell félteni, minden eszközt bevetnek a piac számukra kedvező irányáért, gyakorlatilag mindent lehet irányítani a tőzsdéken keresztül, mert mindent tudnak manipulálni, valuták, nyersanyagok.......lehet békésebb világ lenne, ha nem lenne long, short, és tőkeáttétel, persze rém unalmas lenne a tőzsde, mert az árakat csak a teljesítmény szabná meg
Érdekes ez a short kérdés de van benne logika. Nem tudom már hol olvastam régen, de volt ahol úgy magyarázták el, hogy kölcsönadják a részvényt, hogy te el tudd, adni, aztán majd vissza kell szolgáltatni. Például tudod, hogy egy termék ára lemegy. (Legyen ez a termék egy aranytömb) Kölcsönkérsz egyet, hogy el tudd adni, kapsz érte 100x pénzt, aztán amikor lemegy az ára, akkor visszaveszed a tömböt 80x pénzért és visszaadod. Kifizeted a kölcsöndíjat a 2x pénzt. így nyertél 18x-et. Amióta ezt olvastam azóta megbarátkoztam a shorttal.
A Gazprom az orosz allam egyben- Gazprom az orosz Aramco, ott azert mas kaliberuek a fiuk mint Texasban a fuggetlen termelok akik usznak a hitelekben es probaljak a vilagra rasozni a gazukat....
olajat tegnap azért nem vettem, mert kijött az OPEC termelés csökkenése, és az amerikai indexek is száguldoztak a 74, vagy 79-es kiütésűben kicsi az áttétel, míg az sp-nek a legtávolabbi kiütésűben is jóval nagyobb, ha nem közelit vettél nincs mit izgulni, én ilyenkor berakom a legközelebbi erős támaszhoz az eladást szerintem most 2830 körül, oda akár ma is leszúrhat a nagy részét 2860-on vettem, már az is szép nyerő, ha meg pihenni akar az ember rá sem nézek, biztosan lesz még 2800 alatt a közel jövőben, ha leszúr addig, akkor visszapattanásban újra nyitom, a gáztól azért félek mindig, mert az sokkal könnyebb elindítani valamerre akár ok nélkül is akár napi 10-20%-ot is, ha jó irányba állunk az jó, de ha nem jön a kapkodás, idegesség. Olajnál 64 körül van kiütésű szerintem azt" biztosan" nem töri át, sp-nél ez a 66-remélem megfogja...... minden jót /a sortolást főleg, de a longolást is a "sötét" pénzügyi körök találták ki, hogy így szívják ki az egész világból a pénzt háború nélkül, ha ügyesek vagyunk megszívatjuk őket...ezért segítsük egymást!/
Ezek az agyhalott amcsik minden kitörési kísérletet elbasznak, adják mintha a világvége közeledne. Mi a rossebért nem szabályozzák a kitermelést úgy hogy kb 3-4 dollár között legyen az ár. Élvezik saját maguk véreztetését?!!
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.