Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Hogy én ne érteném...
A kvóta menekültkérelmek elbírálására vonatkozik.
Betelepítés nincs a hivatalos szóhasználatban.
A kvóta arról szól, hogyan segítsünk azokon a tagországokon a menekültkérelmek elbírálásában, ahova túl sok menekült érkezik. Tehát, ha hozzánk érkezne túl sok, akkor nemhogy ide küldenének, hanem innen vinnének el!
Végleges betelepítésről szó sincs! Csak menekültekről, akiket befogadjnk saját bírálat alapján, a többit kitoloncoljuk.
Most abba ne menjünk bele, hogy mit hogyan.
Biztos, hogy tudtad, miről szavazol?
Magasabb volt az, de az érdekesség, hogy előtte minden párt belegyezésével levitték az érvényességi küszöböt, hogy biztosan benne legyen. Nincs is ezzel baj. A baj azzal van, hogy alapból magas nálunk az 50%. Tehát bármit akarsz megszavaztatni nem tudod.
De mondjuk hasonlítsuk a 2014-es választásokhoz. 2,2 a Fideszre és az összes többi másra. Most 3,2 a nemre. Tehát az embereket egyértelmű, hogy nem érdekelte a párt dolog. 1 millióan szavaztak most a 2,2 mellett. Nevetséges az 50% ez nyilvánvaló.
Ne hülyülj már. Ki akar betelepíteni Hazánkba embereket? Líbia? Nyilván Brüsszel. Ő hogyan akar betelepíteni nemcsak hozzánk, hanem mindenkihez? Kvótával. Nem mondod, hogy ennyire nem érted! :)
Na, hát ez a baj!
Hol szerepelt a kérdésben a kvóta?
Csak én nem láttam, vagy tényleg nem volt ott?
Ez a kérdés alkalmatlan volt arra, hogy ténylegesen az eu-s menekült politikáról szavazzunk, mert ahhoz túl általános volt.f
""Remélem, hogy az EU-ban konzekvensen a magyarok többségének oldalán és a magyar kormány politikája ellen foglalunk állást" - mondta Jean Asselborn. "A magyarok megérdemlik a tiszteletünket" - jelentette ki. (MTI)"
"Makrogazdaság
Részeredmények: a vártnál több az érvénytelen szavazat, még kisebb a részvétel Percről-percre
2016. október 2. 21:52
nyomtatás
Reggel óta zajlik a népszavazás Magyarországon. A felmérések szerint nem kérdés, hogy a kötelező betelepítési kvótát elutasítók lesznek többségben, de kérdéses, hogy meglesz-e az 50%-os részvételi arány, vagyis érvényes lesz-e a referendum. Az időközi részvételi adatok alapján úgy tűnik, nem megy el a szavazásra jogosultak fele. A másik fő kérdésre este, vagy a következő napokban kaphatunk választ: milyen közjogi lépéseket tesz a kormány a népszavazás eredményére hivatkozva.
Hogyan látják Magyarország, az EU és a globális gazdaság kilátásait a szakértők? Bankvezérek, vállalatvezetők és jegybankelnökök az unió kríziséről, a munkaerőhiányról és sok minden másról.
ÁTTEKINTÉSELŐADÓKRÉSZLETES PROGRAMÁRAKJELENTKEZÉS
Új autót vennél? Felújítanád a lakást? Segítünk, hogy a pénz se legyen akadály! (x)
hirdetés
PreviousNext
1. oldal
1 2 következő oldal →
Asselborn örül 2016.10.02 21:52
A luxemburgi külügyminiszter megkönnyebbüléssel fogadta, hogy érvénytelen lett a vasárnapi magyarországi kvótareferendum. Jean Asselborn a dpa német hírügynökségnek este azt mondta: a magyarok európaibbnak bizonyultak a kormányuknál.
A szociáldemokrata politikus úgy fogalmazott, nem jó nap ez Orbán Viktor miniszterelnöknek, de nem volt rossz Magyarország és az Európai Unió számára. Jean Asselborn a többség passzív ellenállásaként értékelte, hogy a részvételi arány elmaradt attól, amely az érvényességhez kellett volna.
"Remélem, hogy az EU-ban konzekvensen a magyarok többségének oldalán és a magyar kormány politikája ellen foglalunk állást" - mondta Jean Asselborn. "A magyarok megérdemlik a tiszteletünket" - jelentette ki. (MTI)"
Szerintem azért érdemes összevetni, mert nálunk nem népszerű a népszavazás, ha nem anyagiakról van szó. Tehát 50%-ot elérni szinte lehetetlen, ha nem mondjuk a benzin adójának csökkentését teszed fel kérdésnek.
A résztvevők gyakorlatilag nem-el szavaztak. Ezt nem vitathatja senki.
EU kilépés lesz ezután a hülyeség? Hozzá kell szokni, hogy több ember nem ért egyet most a kvótával, mint akkoriban egyetértett a belépéssel. Ez nagyon fontos. De ha jól tudom a NATO % sem volt 50. Komolyan kell venni és örülök, hogy a kormány komolyan veszi. Bárcsak Brüsszel is komolyan venné, de ott még egy-két választásnak le kell mennie, hogy változás legyen szerintem.
2016: 8 000 432 ( magyar lakcímmel rendelkezők ) + 274 727 ( kettős állampolgárok )
Szóval azért ne láss bele plusz 1 millió embert. A külképviseleteken szintén lehetet szavazni így a némeben angliában dolgozók is szavazhattak. igaz nehezebben mint a kettős állampolgárok de pl a kettős állampolgárok esetében is 40% alatti volt a részvétel és még azon belül is sok az érvénytelen.
"már bocs, de közvéleményt befolyásolni nem csak egyértelmű reklámokkal tudsz, hanem mondjuk hírműsorral is. pl. azzal h mit sugalsz, mondjuk a tudósításokkal. hidd el, az utóbbi sokkal hatásosabb."
És mivel befolyásolt pl az RTL klub?
Mert az MTV-t értem. A kékbe borult utszéleket azt igen. De hol buzdított hírekkel valaki arra hofgy szegény menekültek? Az MTV-nek tiiltva volt hogy gyerreket meg nőt mutassanak. Csakis fiatal tetterős férfiakat. Szóval igen igazad van csak minden egyes ilyen kijelentés max engem igazol a mostani kampány egyoldalúságán. Hisz kb senki se ellen volt.
de továbbra se értem a vitát? Miért az EU csatlakozással vetjük össze? mi köze a kettőnek egymáshoz? Vagy szerintetek is az EU kilépést építjük most ki szépen lassan?
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319