Jobban mondva 2* volt 800. Persze utána az összes embert megszivatták, a hívő NER-sek is lexopták a lófaxt az imádott Lölöjük által, voltak csalódott narancsosok rendesen a topikban, meg persze most is vannak :DDD
Pomp. OTP -nél is 3000Ft/rv. vizionált tavaly. Opust meg a többi mutyi NER papírt hagyjuk. Waberers-el is jól leszívatták a kisbüfiket Tiborcz érkezése után. Pedig nem lett volna rossz "kis" cég. Hogy itt Civin úr milyen megfontolásból ír olyan aktívan, azt nem lehet tudni??!!!
Pomperj erőlködött hasonló módon 2017-ben az Opus topikban 200 forintos árnál, mint Civin úr most. Igaza lett Pomperjnek- hogy szart sem ér és vissza fog esni? Igaza lett. Csak előtte megnézte a 800-at.
Tisztelt Civin Úr! Köszönöm , hogy megtisztelt hozzászólásával. Gondolom /remélem/ hogy Ön is rájött, hogy Önre és Hathor fórumtársunkra gondoltam az értelmes emberek ésszerű érvek beírás alatt. Nos visszatérve hozzászólására, örülök hogy részletesen levezette Ön mit "olvas" ki a jelenlegi Nutexes szappanoperából.. Ha őszinte akarok lenni nagyvonalakban hasonlóan látom a graboplast " motivàcióját" , a Nutexba való " beszállásának módját, a Nutex vezetőség motivációját .. Én ilyen részletesen nem gondoltam végig a sztorit mivel a Nutex részvényeket alapvetően spekulációs céllal vásároltam. Most , hogy végig olvastam írását elgondolkodtam az egész témán . Egyenlőre kivárás van részemről. ..
Izé... - Néhány nappal ezelőtt is emlékeztettem két bejegyzésemre. A
lényege ezeknek annyi, hogy a legújabb Nutex-koncert jelenlegi információk (és
késések) alapján Huber úr szólójátékára alapozott előzenekar „Osztalékot kéne
fizetnünk, hahó” című dalával nem aratott sikert, az árfolyam alakulásából meg
a látható visszafogottságból ítélve: egyáltalán nem. - A koncert fő száma a Graboplast. Ez már bonyolultabb zene, a
zenekar jobb nevekből is áll (Veres és Iván úr). - (1) Józan, és hangsúlyozom több oldalról megalapozott
logikus következtetés más itt nem nagyon lehet, miszerint a zenekarok összes tagja
kiszállásra játszik. Nyilván az új Grabo vezér is támogatja ezt, látva az
ipari termelés csökkenését, a logisztikai láncok szétesését, a járványt, az
energiaárak emelkedését. Egy kőolajalapú, komoly energiabefektetéssel gyártható
termék piacai igencsak bizonytalanok. Mindezekhez hozzá, hogy a 15 milliárdos
kötelezettség (a beszámolóban) nem perspektívikus pozíció sem egy fejlesztési
hitel felvételéhez, sem egy komoly leépítéshez, amely esetleg egy jelentős
profitjavulást hozhatna. - A Nutexnek a múltja elrettentő, jövője nincs. Az kizárt,
hogy Huber, vagy File úr komoly menedzsmenterőt vinne egy Grabo
reorganizációba. Tehát a járható út a Nutex-Grabo merge végigvitele esetén csakis
a Grabo bezárás. Ebben, a lehető legrosszabb helyzetben lévő tulajdonosok számára a lehető legjobb lépés az exit. - Alternatíva lenne egy állami tőkeinvesztíció, ehhez
viszont inkább a Grabo-t kellene tőzsdére vinni. Az eddigiek során erre
vonatkozóan nincs jelzés. Ezen a vonalon végigmenve a felállásnak olybá kell
alakulnia, miszerint a Grabo tulajdonosai birtokolják a Nutex többségét, a
Nutex pedig a Grabo tulajdonosa lenne. A kérdés, ami ebben az esetben felmerül
az az, hogy ehhez minek a Nutex? - Két logikailag elfogadható cél lehetséges, mindkettőt
determinálja, hogy a Nutex osztalékot fizet-e? Egyrészt – ha nem - a Grabo-nak kell
a Nutex készpénzmegtakarítása (lásd az egyéb finanszírozási forrás
valószínűtlenségét, azaz a Nutex pénzével szanálják a Grabo-t), másrészt – ha igen
- a Nutex mostani tulajdonosai könnyebben menekülnek meg (kvázi tőzsdén kívül)
a meglévő „befektetésüktől”. Április 27-e után többet tudunk. - (2) Illogikus lenne egy állami tőkepótlás, de nem kizárható,
ezért a Grabo merge-t komolyan is vehetjük. Ekkor osztalékot fizeni nem lehet.
Ha osztalékot fizetnek, az arra enged következtetni, hogy a Veres/Iván csapatnak
megjött az esze és a Grabo szinte biztosan bedől, de egyetlen vállalkozás sem
az örökkévalóságra alakul. - Itt árfolyamemelkedésben bízni csak az állami menekítés és/vagy
az Önök nagyvonalú költekezése esetén lehet. - Ha valakinek van magyarázata, ami ettől eltér, őszinte hívük szívesen
elolvassa.
Most aki nem hisz benne, vagy aki nem csak spekulációs céllal van benne..annak valahogy nem vonzó tartani..Mindaz nem jelenti azt hogy fél szemmel nem figyelik sokan...amint konkrétabb eredmény valósul meg máris ugranak..szóval izé van.._))
Most újra összegeztem a Nutex forgalmát. 5,1 milló darab forgott az elmúlt két hónap alatt. 13,3 Ft átlaggal. Ez most nagyon silány lett az elötte lévő 3 hónap 88 millió darabos forgalmával összehasonlítva. Időarányosan ezt is 3 hónapra vetítve mindössze csak a tizedrésze az előző negyedév forgalmának de az átlagára nem változott. A helyzet nagyon izé...
NUTEX részvényesek topikja