Keveset? Az elmúlt 2 hónapban kiszórhattak összesen kb. 4-500.000-t simán (ehhez napi 10e elég, úgyhogy szerintem ennél többet is adtak). Ez régi dbszámon 40-50 millió. Nem hívnám kevésnek. És a kezükben lévőhöz képest sem kevés, összesen nyomtak 700.000-t 24 Ft-on és 260.000-et 140-en. A 140-eseket már tuti kiszórták.
Nem történik más,csak áraz a piac.
Egész pontosan a vezetés áraz, csak mindig vannak verebek,így nem tud laza napi 20% mínuszokkal végre 24 alá kerülni.
A forgalom alapján viszont látható,hogy kevés majmot tudtak csak fogni a jelenlegi zsiványok.Sebaj,24 alatt majd megint összevonnak,nyomtatnak...ha még szabadlábon lesznek.
Szia, nem mertem belevenni a 209 es eladás óta, bár itt 160on nagyon szemezek vele, de eszméletlen, hogy hova megy még le. 255-nél még pénznyelő is írta hogy fordulhat és 400ig könnyen mehet, erre 160.., durva. Itt valóban öntik a nyomtatott papírokat és mondtam neked, hogy pénznyelőt kell megkérdezni elsőnek, hogy mennyi papír van a piacon és mennyit adhatnak, ezek szerint még mindig bőven megéri(6x9 adni nekik a 24es papírokat sajnos.. így fogalmam nincs hol kellene venni, az biztos hogy ha egy kis ideig leállnának ezt az agyon alázott árfolyamot majd meg rallyztatják +20% okkal, csak annyira illikvid lett, hogy tételt sem lehetne venni majd ha már fordul, ha meg most vesz az ember félő nem itt fordul még..
én biztos nem jelentek fel senkit, hisz nem vagyok károsult, soha, egyetlen másodpercig se voltam részvénytulajdonos. Csak félévente benéztem a topikba, és szörnyülködtem, hogy hány megy hány kisrészvényes nem lát át ezen a "rendszeren", és birkák módjára sétálnak a vágóhíd felé. Pl. én javasoltam ironikusan azt, hogy Ön nyomtasson még vagy 30 milliárd humet részvényt, és "vegye meg" belőle az otp-t. és még ebből se értették meg páran, hogy mi folyik a háttérben...
Önnek azt tudom mondani, amit korábban is leírtam. Lehet külsőleg, felületesen nézve, törvényesnek tűnő módon (magyarán alápapírozva) művészkedni, de kérdés, hogy ez megáll-e egy bírósági tárgyalás során? Vajon a bíróságot meg lehet-e győzni arról, hogy a 6Ft-on kibocsájtott részvények a baráti kezek lovagrendnél jobb helyen voltak, mintha a humet saját tulajdonában (ergó a humet tulajdonosok tulajdonában) lettek volna. És hogy ez a módszer a tulajdonosok érdekeit szolgálta??? El tud számolni ezekkel a részvényekkel? darabra? mindet a humet tulajdonosainak érdekében használta fel a lovagrend?
Ön szerint vajon kiállja a bírósági próbát a módszere? Szerintem készüljön fel rá, hogy ezt a témát elő fogják szedni.
még egyszer leírom Önöknek még egy aspektusból (nézőpontból), hogy mi a nem galádság (tisztesség) fogalma onnan, ahonnan én látom ma is és látnom kellett akkor is, amikor a Humet elnöke voltam.
Adva van egy részvénytársaság, amelynek tulajdonosai vannak, többek között jómagam. Ez a helyzet azért az egyik legjobb, mivel a cég vezetőjének érdeke a tulajdonossal megegyező.
A tulajdonosok a cégvezető szempontjából egy egységes egésznek (szinte egy embernek) tekintendő, a különbségtétel közöttük törvény által kizárt. Ez evidencia. Én, mint cégvezető leírtam és elmondtam, mit szeretnék. A cél az volt, hogy Csucska Elek felfedezését a Humifulvátot mint gyógyhatású készítményt, étrendi kiegészítőt áruljuk az egész világon. Ezt Amerikában volt célszerű elkezdeni. Nem tudtam hosszú távú és működő kereskedelmi kapcsolatokat magam kiépíteni, ezért vettem ott vállalatokat, hogy a megfelelő amerikai háttér (infrastruktúra, személyzet) adva legyen.
Azt hiszem eddig világos.
Tekintettel arra, hogy egy gyártóbázis nélkül egy vállalkozás félkarú, megvettem egy 100 éves magyar céget a Reanalt.
Ezen közben az is cél volt, hogy a Humifulvát eladhatóságát azzal a marketingeszközzel is növeljem, hogy egy amerikai tőzsdén legyen Humet nevű papír.
Ezt mondtam, ezt teljesítettem.
Menet közben folyamatosan válaszoltam minden kérdésre, amelyet a részvényesek közül bárki feltett. Ez több, mint általában a tőzsdei cégek sajátja, ilyen fajta fóruma egyetlen magyar vállalkozásnak sem volt és azóta sincs.
Az eredmény ismert. Az én tevékenységem két fázisra bontható, a csődbejelentésig tartó és az azt követő időszakra. A csődöt nem rossz üzletvezetés, hanem egy értelmetlen adóhivatali eljárás okozta. A második fázisban egyrészt befektettem (komoly pénzt kockáztattam a betegségem dacára) a teljesen hitelképtelen cégbe és eredményt értem el.
Most figyeljenek kérem.
Egy cégvezető nem teheti meg, hogy egy, vagy több – tehát nem az összes - részvényes érdekeinek megfelelően jár el. A részvényesek összességének az az érdeke, hogy a befektetése – a cégvezető által megadott időtávon belül -felértékelődjék. A cégvezetőnek nem lehet indoka, hogy azt is figyelembe vegye, hogy ki(k), mikor, mennyiért vette(’k) a részvényeiket, csak és kizárólag a fundamentális alapok növelése lehet az eszköze a cégérték növelésére.
Ha ezt megértették, akkor érdemes a továbbiakat is elolvasniuk.
Az aktuális tőzsdei ár a cégvezető számára fontos szempont, hiszen értékmérő (magát a cégvezetőt minősíti), de nem lehet cél annak minden áron való növelése. Én még azt is megtettem, ha magas volt az árfolyam (meghaladta a fundamentális alapokból levezethető árat), ezt is kimondtam. (Lett is nagy cirkusz, miért fikázom a papíromat…) Megtettem továbbá, hogy nemcsak mérleget és eredménykimutatást (üzleti tervet adtam ki), hanem azt kommentáltam is, a kérdésekre válaszoltam és még árfolyamot is számoltam belőle. Mit tettem tehát rosszul? Ezt kérdezem Öntől és a kritikusaimtól.
Mit kellett volna másképpen csinálnom? Leírtam, hogy a tapasztalatom az, hogy a befektetők értelmi szintjéhez és képességeikhez (számvitel, tőzseei mechanizmusok, stb.) igazodni lehetetlen, mert az különböző; ezért lényegesen strukturáltabb információk kibocsátása lett volna szükséges. De – már megbocsásson – még most sem értem, mi az, amit Önök és t. Watson tisztességtelennek nevez az én tevékenységem kapcsán.
A csődben – a siker esetére – egy részvény ára konszenzussal 29 forint lett. A nap végén (2008. ősze) egy részvény fundamentális alapokon mérve 50-60 forintra ment fel.
Mindez egyszerűen:
o volt 3,6 millió darab részvény nulla cégértéket képviselve (csőd előtt)
o lett 15 millió darab részvény 450 millió forint értéket ( 29 forint/darab) kiadva és elkezdődött az akvizíciós program;
o aminek a végére 60 millió darab részvény volt kibocsátva 4 milliárd forinttal és 300 millió eredménnyel,
azaz
o csődben: nulla saját tőke/3,6 millió darab részvény = nulla forint/részvény
o csődből kijőve: 450/15millió= 30 forint
o VRAP végén: 4000/60millió = 66 forint
Egy részvény értéke tehát a nulláról 66 forintig emelkedett az általam vezetett Humet Nyrt esetében. Ez ma 6600 forint lenne, ehelyett éppen nincs négyszáz forint egy részvény (funda alapon). Mindezek után tisztelettel – mivel feltételezem, hogy képesek értő módon olvasni kedves Magic és tisztelt Budfox – visszautasítom, hogy bárki is a 2008 vége óta hatalmon lévő gazemberekkel hasonlítson össze.
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok