na ha valóban ez megtörténne az laza lenne :D de szerintem kicsit elszaladt a fantáziánk :D annyit mondott a Gulyás hogy még nem született döntés az eladásról :D
Csakhogy hiteles legyen : https://magyarhang.org/belfold/2019/10/10/kormanyinfo-144-utolso-felvonas-az-onkormanyzati-valasztasok-elott/ Megdöbbentő, ha beírjátok a keresőbe, hogy kormányinfó, akkor erről a témárol egyenlőre senki se hozott le hírt ( lehet külön téma lesz ) A linkbe szerepel a Mátrai Erőmű. A Mátrai Erőmű úgy került szóba, hogy Áder János Köztársasági Elnök ígérte az ENSZ-ben, hogy 2030-ba kivezetjük a szén alapú termelést... utána jött Mátra... és a Média egyenlőre hallgat a Mátráról.... döbbenet.-
A vállalatcsoport a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal hozzájárulását követően 85 százalékra növelte tulajdonrészét a Mátrai Erőmű többségi (72,66 százalékos) részvénycsomagját birtokló Mátra Energy Holding Zrt.-ben. A május 3-án pénzügyileg is teljesített tranzakcióval az Opus-csoport kizárólagos és teljes körű irányítást szerzett a Mátrai Erőmű fölött. Tehát most 0,85*0,7266=61.76% az Opusé a Mátraiból és e mellé kaphatunk +26,15% ot ha ide akarnák betolni az állami részvényeket... bár nem tudom, hogy abban lesz e köszönet, ha veszünk még abból a roncsból :D
Valaki tisztázná akkor most, hogy mennyi a saját tőke? A konzumé lassan elfogy aztán az sem érthető, hogy miért. Ez a cég kapott jó hitelminősítést? Mire? Tegnap aki beöntötte az már tudta az ami a cikkben van. Mi az amit még nem tudunk?
12:19 Kormánydöntés nem született még arról, hogy eladják a Mátrai Erőműben való részesedést. Nem vagyok ott, de élőben nézem.Mikor meghallottam a kérdést azthittem elájulok :)
NEW OPUS GLOBAL