Jól van na, bízok én a papírban, talán túlzottan is...csak a mai 1 milliárdos lenyomásra lenyomtam egy üveg bort, pár sörrel....több nem lesz ígérem...
Kecsegtető volt a 8%-os esés különbség, azt használtam ki. 2 évig megélek a maradék Appiből, ha az tartja magát. Aztán kiderül, hogy egy adakozó mecénás leszek-e az Opus sikertörténetből, vagy a polgárháború sodrása...
Jó kérdés. Az egy részvényre jutó konszolidált tőke a 2019.06.30. napi állás szerint valahol 480 körül van (a Konzum eredményeit is beszámítva). Ami az Anyavállalatra jutó részesedést illeti, az ún. tisztított saját tőke valahol 310 körül van (nem számoltam pontosan utána, de az Opusnál ugye kb. 0,6%-kal csökkent az Anyavállalatra jutó saját tőke /tehát nem a konszolidált, az 7%-ot meghaladó mértékben!/, míg a Konzumnál minimálisan nőtt a 2018.12.31. napi állapothoz képes). Vagyis ma kábé odáig estünk vissza. Kérdés egyfelől, hogy hagyják-e ez alá beesni, másfelől pedig igen, az is kérdés, hogy mindezek után mennyire bízhatunk meg abban, hogy a saját tőke annyi, amennyit mondanak.
Hova szaladt túl? 3 havonta apportálnak k.va nagy értékben , pár hete jött egy kiválló jelentés? Éjs? Semmi sincs!!! Akkor indul meg, ha a baráti körök elkezdik venni. A ksbüfik már csak egymást sz.ják itt.
Egy kib....ott montatot nem vettünk komolyan kb 500 körüli interjunál egy akkori opus-os fontos embertől: "az árfolyam túlszaladt". Magam is felfogtam akkor, de elnyomtam a következtetést. Bas.....za meg. Mégis az összes infó alapján lesz ez még siker történet, ma átcsportosítottam az Appi részvényeimet Opi-ba, szerintem jó huzás volt...
NEW OPUS GLOBAL