A Tsystemet írtam le = Meglett ? Nem. osztalékról tudtommal nem írtam. Nem győzködöm magam, felesleges. De ha a 4IG -t követed, és és főlegt figyelembe veszed az Antennás dolgot, akkor nem tudsz arra következtetni, hogy bevásárolja magát a telenor üzletbe., mivel apportálás történik. A Telenor esetében az apport kizárt. 2018-ban a Telenor Montenegró, Bolgár, Szerb és Magyar része ért 872 milliárd Forintot. A Tsystem értéke kb 100 milliárd....
Gyuri te nagyon a 4IG ellen írsz mindig. Azt írtad még osztalék fizetés előtt,hogy átbaszás az ígéret,hogy nem lesz osztalék és lett,nem is kevés. Most megint írsz és győzködöd magad. stb. Ne viccelj! Vajon miért a 4IG az Antenna Hungária szövetségese? Szerinted???
Hali ! Oké, lehet . De a 4IG-ban nem hiszem. A Tsystem behallt. A Telenorban nem tud létrejönni apportálás részvényekkel, cash nincsen amivel fizethetne. A Kötvénybiznisz pedig nem elegendő. Az Antenna Hungária részésedést növelhet, A tulajdonos meghallt, valaki pedig a helyébe lép, és ezzel megnyílik a részesedés átvételére. Minden sajtó Mészárost hozza le, nem véletlenül...
Kellner végül 2,8 milliárd euróért vette meg a Telenor cégeket, de ahogy akkor az Index megírta, Mészáros Lőrinc gyakorlatilag azonnal jelezte, hogy átvenné a magyar vállalatot, ha azt Kellner később hajlandó leválasztva eladni.A „magyarosítás” 2019 októberében el is kezdődött, csak más testet öltött: a Telenor Magyarországba az állami tulajdonú műsorszóró, az Antenna Hungária vásárolta be magát 25 százalékig. Ha tehát van most újabb eladási szándék, akkor a magyar állam már házon belül van, és egészen más pozícióból indulhat az alku. Forrás : G7. 2020. augusztus 24. 17:37 Véelmény : A 4IG nem vevő, senki sem számol velük, a Mészáros csoport lehet beszáll valamennyi százalékkal, de mint részvényes nem látom, hogy az OPUS tekintetében tulajdonos legyen benne. Nem illeszkedik sem az iparhoz, sem a túrizmushoz, sem az engergetikához, sem a mezőgazdasághoz, sem az élelmiszerioparhoz. Hacsak nem hoz létre az OPUS új portfoliót. Ugyanakkor a Dunaferr minden tekintetben hasznos cég lenne az OPUSBAN..
Most már azért 50 % alatt vagyok, de ez persze semmit sem szépít a dolgon. Én nem vagyok spekulatív alkat, most is van olyan más részvényem (abból van az Opus után a legtöbb), amelyben volt 30 % feletti többletben, de nem adtam el és ez - ha ma értékelnénk a döntésemet - nagy hülyeségnek tűnne, mert most már bőven mínuszban vagyok ott is, de nem érdekel, mert más a célom. Nagyon sokszor kis dolgokon múlik az egész. Amikor például az Opust vettem, ott volt a 4ig, aminél csak azt lehetett látni, hogy a semmire megy, mert az előtte lévő évek eredményei semmire nem predesztinálták az emelkedést, a jövő pedig egy sejtelmes pletykára alapult. Én akkor úgy gondoltam, hogy a biztosat választom, mert az Opus bejelentette a konkrét cégeket, amik a "hajóra" kerülnek. Rossz döntés volt, mert a valóságra alapoztam, ez már egy ilyen csalfa világ. Persze vettem egy kis csomag 4ig-et is (úgy a 1/10-ét az akkori Opus vételeimnek), amely az elmaradt Tsys akvizíció utáni nagy zuhanás ellenére még mindig bőven pluszban van és már osztalékot is kaptam onnan. Persze azt is eladhattam volna a mostani árfolyam felett is bőven pluszban :) Nekem egyetlen egy részvénynél sincs beállítva eladási megbízás, ennyit az "őrült" stratégiámról , pedig már nem vagyok tini:)
NEW OPUS GLOBAL