Lehetsz pesszimista- és okod is lehet rá szerintem is, de vélhetően nem olvastad a mai Dzsubák cikket. Ott részletesen és értelmezhetően kibontja, hogy stratégiailag így éri meg jobban az opusnak és ez időközben alakult így ki az eredeti 100% titász megvétel helyett. HA és valóban olcsóbb a 2 cég 50%-a mint a Titász 100% akkor logikus is lehet. Mindkét cég másik 0%-a meg Lőrinc magántőke alapjáé.. nem kizárt, hogy inkább ott volt több szabad lóvé és nem kizárt, hogy hasonló konstrukcióval vesznek még újabb cégeket. Így nagyobb rész az övé minden bevont cégnél ( pl a MM építő is ilyen) és így az nyrt struktúra jobban védi a magánkézben lévő cég részeket is neki.. Persze mindez lehet így is és lehet az ellenkezője is. nekem nincs rálátásom csak lehetőséget vázolok fel ami életszerű lehet.
Ezt a bejelentést ajánlom figyelmedbe. Itt a Titász vásárlásáról van szó, egy betű nincs arról, hogy 50%-ot vásárol meg az opus. Ráadásul benne van, hogy január 1-től ide termel és a költségek is opust terhelik. Nem hiszem, hogy akkor nem tudták, hogy a tigázt megveszik. Egyszerűen arról van szó, hogy bekommunikálták a titász megvételét vagy másfél éve és azóta nem merték bejelenteni, hogy csak 50%-t vesznek meg, mert a részvényár 150 lett volna egy pillanat alatt. Egyszerűen megvárták a tigáz 50% vételt, ezt dobták be és mellékesen jegyzik meg, hogy a titász csak 50% lesz. Ha így megyünk tovább lehet szeptemberre már csak 25% lesz. Kijött belőlem ma a pesszimista bocs mindenkitől. https://opusglobal.hu/rendkivuli-hirdetmeny-4/
Azt azért nem értem,hogy a TIGÁZ-nak vissza kell-e fizetnie majd a későbbiekben a Status Energy-től kölcsön kapott 9,5 milliárd ft-ot ? Mert ha igen,akkor az szívás.
És azt belekalkuláltad-e, hogy a 2 cég 50% többe kerül-e az opusnak mint az 1 cég 100%-a? Mert az nem lényeges szerinted? Ugye hogy ugye :) Ezek
mellett nem tudhatjuk, hogy mik a jövőbeli célok, de ha a Papaya által
belengetett ezeknél nagyobb akvizició is képben van akkor simán lehet
ésszerű, hogy fele-felét megvéve marad pénz további akvikra. Lehet,
hogy azokat is csak felesben hogy minél több meghatározó cégbe be tudják
tenni a lábukat úgy, hogy az irányítás azért a kezükben kerüljön... Ez
akár gazdaságilag, de politikailag is érthető célkitűzés
NEW OPUS GLOBAL