Személyeskedni? Kivel is, egy álarc mögé bújt provokátorral? Remélem azért van pár ember, aki felismeri a régi ismerős ezredik gúnyáját. Mire is válaszoljak, mi is az én tisztem, a felelősségem? Fikázni mindenki tud, de alkotni annál kevesebb. Ez a bezzeg máshol minden tuti magatartás, az Amerikából jöttem megmondó bácsik fő stílus jegyei köszönnek vissza, mint a rendszerváltás utáni frázisok: "olyan irigyek a magyarok". Kb. ez olyan, mintha a politikai pártoktól várnátok a vállalkozások létrejöttét, akiknek a feladata maximum a környezet (szabályozási, adózási, támogatási) kialakításáig terjed, de a mostani elit azért egy "picit" továbblökdös egy-két céget, amelyek között vannak már szép befutónak látszók (Market) és remélhetőleg lesznek újabbak, köztük mondjuk az Opus csoporttagok is. Válogasson ezek közül nyugodtan, de úgy is mindegyikre lesz egy negatív zsűris megnyilvánulás, még talán a Hell-be is belekötne, mert ugye a Red-Bull szárnyakat is ad. https://forbes.hu/extra/magyar100/
Sajna ~2 év van adva az engedélyek, tervek elkészítésére, 3 év a fizikai kivitelezésre. Vagyis 2026-ra van jelenleg tervezve az átadás (és ki tudja milyen csúszások lesznek). Sajnos nekünk sem jó ez mert a választásokig csak papírmunka lesz jó sok kiadással (tervezők, mérnökök, ügyvédek, elbirtoklások, engedélyek..) Bár elvileg az engedélyek A BUBE kapcsán gyorsított eljárásban lesznek elbírálva, talán ezt még olvastam is valahol.
Szóval a BUBE első körben csak vinni fogja a pénzt, pedig azt vártuk, hogy hozza.
nekem a kunhalmi szimpatikus! szerintem szüksége van a magyar poltikának egy ilyen szereplőre. aranyos, szerethető, butácska, szépike, karakán. Bármennyire is nem értek egyet az általuk képviseltekkel, mégis azt gondolom, hogy "sakkozni" csak úgy jó, ha van egy jó ellenfél. S ha vagyunk abban a helyzetben, akkor válogassuk meg az ellenfeleket, és ha az ellenfél még szimpatikus is, akkor az egy jó meccs lesz. ----- de mondom mégegyszer mindez csak szerintem.
De szép is ez. Naponta minimum 1 emberbe állsz bele két lábbal, ugyan azzal a dumával, hogy mi azt hisszük mindent tudunk. A komplexusaid vezesd le a teslan kedves lucidair...
JG korábban azt mondta, hogy 1mrd EUR sajáttőkéjű holding összekalapálása a cél. Csak akkor az EUR 320 volt, és az árfolyam is vastagon 600 felett, a konzi pedig 3000 felett.
bocs, baromságot írtam, mert kimaradt a lényeg: ha a Sólyomot egy jó gazdasági konjuktúrában indítják, erős gazdasági és kormányzati akarattal párosulva, akkor biztos, hogy sikertörténet lett volna belőle. És mindegy, hogy A vagy B a tulaj, a lényeg, hogy magyar lett volna, és együtt örülhettünk volna annak a mi létrejött!
Törölt felhasználó2020. 09. 16. 19:05
Előzmény:
törölt hozzászólás
most nem azért mondom, de az biztos, hogy sikertöréntet lehetett volna ebből a Sólyomból, akkor, ha olyan támogatói környezet van jelen akkor a magyar gazdaságban, mint amikor ezt megálmodták! csak abban nem vagyok biztos, hogy az akkori lucsik jánosok azok a megfelelő oldalon álltak-e. én egyébként azt gondolom, hogy a kérdés csak annyi, hogy valami műödik-e? termel-e nyereséget, vagy eltartj-e a vállalkozás magát? ad-e munkát és megélhetést a munkavállalóinak-e és beszállítóinak? Ha az előbbiekre a válasz akár egy halovány igen is, akkor nincs helyet további kérdéseknek, támogatni kell!
Amúgy a Sólyom Airways-el mi történt? A céget tulajdonló holdingnak a honlapja még él, s nem is olyan rossz, mondhatni színvonalas. http://solyomair.com/
Én meg az ilyen álszent távolról megmondó álarcos embereket unom, aki mindig más bőrébe bújva játssza az agyát. Természetesen szokásos túlzásokat hozod ezerrel, de csak fikázz tovább a magyar társadalmat a floridai nyugdíjas otthonból.
NEW OPUS GLOBAL