"Ráadásul most mindenki az OTP-re vár, hogy meddig esik." - Ha a válság tényleg nagyobb, mint a 11 évvel ezelőtti, akkor még sokat eshet. Majd a később Q-k értékelésénél fog kijönni a mérték.
Szerintem azért valahol érthető, hogy nem szárnyal az Opus. Jelenleg még nem lehet látni, hogy a kormány hogyan jön ki ebből a válságkezelésből. Ha Orbán megerősödik és bedurrantja a mentőcsomagot, akkor biztos, hogy megindul a felfelé az árfolyam, bármennyire is szeretik csinálni most ezt a hintáztatást, nem fogják tudni borogatni. Itt egyedül akkor lesz gond hosszútávon, ha előrehozott választás lesz és véletlenül nem nyer a Fidesz. Ráadásul most mindenki az OTP-re vár, hogy meddig esik. Én mindenesetre naponta csipegetek amennyit tudok, hogy legalább a bekerülési ár normalizálódjon nálam, hogy ha megindul a buli ne csak nullára hozzam magam.
BUX! Arra figyelj, hogy ne legyél Maximova inverze! Elemlámpa volt ő az Opus sötét barlangjában a kisbüfik kezében, csak épp nem kifelé, hanem mélyebbre vitte őket. Te meg lehet túltolod az optimizmusodat. JÓSZÁNDÉKKAL mondom, Uram..
Itt addig nem lesz (látható) haszon, amíg valamiért nem kell hogy legyen, valaki-valami felé nem kell azt (meg)mutatni. Nem tudom mikor, és mi lesz az. Ez kicsiben is így működik. Egy kis cég is éppen plusszos minden évben, csak hogy rá lehessen fogni, hogy megéri csinálni. Aztán ha autót/gépet akarnak venni, akkor már előtte fél-1 évvel (értéktől függ) szólni kell a könyvelőknek, hogy legyen rá "pénz", De még akkor sem engedi KP megvenni, 20-30% hitelt legalább felvetet, hogy tesséklássék, nem is megy annyira, hogy egy ilyet megvegyünk..
Az oka egy külön történet - de amíg 100ft-ból 70 elmegy mindenféle járulékokra meg adókra meg bírságokra, meg bürokráciára, ingyenélő papírtologatókra, addig ez így lesz. A maradék 30%-ból meg fizess mindent, amin van 27% ÁFA. De azért előtte adózz belőle 15% osztalékot.. Aham...
Visszatérve - Opusunkba brutális érték lehet (mitöbb van is), amit briliáns módon így vagy úgy, de eltakarnak. Náluk épp az ÉCS az egyik nyerő megoldás erre. EGYSZER el fog jönni az idő, amikor meg kell villantani majd ezt a vagyont. Már abban sem vagyok biztos, hogy ez a BUBE érkezésekor fog megtörténni.
Számomra tisztán látszik a 100/150-es ERSTE certiből, hogy mi a cél.. Tisztán látszik SRV-ből is, hogy véletlenül sem használják. Miért is használja, hülye lesz itt ellőni, majd vesz lentebb. Ezért még nem is szidhatjuk őket, az OTP sem 14.000-nél vette magát, hanem most.
Félreértés ne legyen, lesz valamikor egy "kirohanása" az árfolyamnak, de hogy mikor és mi váltja ki az nagyon kérdéses. Ráadásul nem sokra lesz jó, ha 150-ről 350-ig lesz az. Igen, jól látod, megtört az optimizmusom. Nem sírok, nem kurvaanyázok, csak szerintem ezt beszoptuk (legalább is a 4-500 felettiek)
Kicsit vegyél vissza légy szíves, kezd irritáló lenni, hogy pár hónapos nick-kel itt szidod a fórumozókat... Két éve olvassuk a hozzád hasonlóktól a "na majd most"-ozást, már unalmas, eddig egyszer sem jött be. Tegnap azt írtad, hogy 260 az alja. Ja, tényleg... Egyébként igazad van, komoly a baj, ha meg lehet ezt csinálni, hogy nyíltan két éve manipulálnak egy részvényt a tulajdonosai a BÉT-en, és milliárdokat talicskáznak ki egyesek a fel-le vonatoztatással. Év elején meg azt írtad, hogy ha tavaszig (nem emlékszem pontosan a dátumra) nem megy vissza az árfolyam, akkor te kiszállsz, utána pár nappal, hogy mégsem, mert te bízol... Akkor téged ki fikázott, hogy szélkakast játszol. Szerényebben kicsit, ha kérhetem...
NEW OPUS GLOBAL