A mátrában azért tulaj az Opus mert a status energy beapportálta a mátra részesedését. Ha itt is ez lesz akkor megint kapunk 100 m új részvényt ami sajnos az 1 részvényre vetített értéket nem fogja növelni.
igen sajnos, viszont most már csak tételt eladni 430-on és alatta lehet, feljebb meg sem igen veszik pl ma, meg mostanában, már elképzelni sem tudom h mitől menne fel nem ezerig, akár csak 600-ig főleg így h visszaborogatnak folyamatosan ilyen szinten is
Régi adat. A mátrai megvételének lezárulta 2019 junius, utána látszik csak a végleges tulajdon mértéke. Azt még meg nem láttuk. A lényeg viszont, hogy ugyanaz a status capital energy magántőkealap vette mint ami beszállt a tigázos buliba. Egyiknél tulaj lesz az opus másiknál csak vagyonkezelő?
a másik meg h aki akart már vett, új vevő nincs, viszont eladó mindig van, ilyen áron is...na ez se szerencsés h még ilyen áron is mindig van eladó, a másik h tudatosan sem engedik fel, mert sokan kiszállnának, akár már egy 650 körül sztem, most,persze hír nélkül úgyse megy addig, akkor meg már a hír miatt lehet nem adnák el....
Én is gondoltam még tavasszal sok mindenre, kölcsönadott pakk shortra, meg egyebek, de 1 sem állja meg már a helyét, itt semmiféle összesküvéselmélet, konteóra gondolni nem lehet, ennyire árazza a piac. A nagy szárnyalás a profitban a bekerülő cégek részvénypakkjainak az átárazása, vételek BV-jenek magasabbra Írása volt, most ez nincs, mert döglődik a többi is, szeptemberben fény derül sok mindenre, 1x tételeket figyelmen kívül kell hagyni, az EPS-nél fontosabb a bevétel alakulása, profit az AMAZON/TESLA-nál meg a chipgyártóknál sincs, de potenciális bővülés, ami évi 20-60% is lehet van, ezeket kell figyelni. Konkurenciának meg ott van már Mészi maga a saját cégeivel, ezt sem gondolta senki a saját ezüstös bevitelkor.
https://forbes.hu/uzlet/opus-2018-riport/ Ezt az áprilisi cikket ismét érdemes elolvasni. Ennek fényében egyrészt teljesen érthetetlen, hogy itt áll az árfolyam, másrészt már ekkor tényként kezelték, hogy a 4iG veszi meg a T-systemet.
Elsőként a mátrai erőművet kéne megnézni. Ha jól emlékszem a Status capital magántőkealap vette meg a Mátra Energy Holding nagy részét. Mégis leányvállalatként számolja el az opus. Elméletileg az alapján, hogy most csak vagyonkezelő akkor elméletileg a mátránál is csak vagyonkezelő lenne, de ott mégis tulajdonos az opus, ugyanazon magántőkealap vásárlása nyomán, mint amelyik most a tigázos buliban benne van. Ha ebben tisztán látunk akkor lehet, hogy végre látunk valamit.
Jó reggelt OPUS részvényesek! A tegnapi napon történt telefonos megbeszéléshez újjat hozzátenni nemtudok. Ami az alapokat illeti, a retro időszakban szerintem a Konzum időszakban is lehettek ilyen vásárlások, amiket az alap átadott a Konzum Nyrt részére.. Ami mostmár Opus vagyon. Az alapok átjátszanak. Nem? Ezt akinek van ideje nézze meg. Én hétvégén fogok nyomozni az alapok vásárlásánál szokásairól. De minden ezzel kapcsolatos tény jól jön. Hajrá OPUS!!
NEW OPUS GLOBAL