_Joker1
1
4
1
2013. szeptember 13. | 08:43
#1

Nemzetközi piacok  

Az új fórum a magyar piacon kívül kötetlenül tárgyalja a nemzetközi piacokon történő kereskedést.
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
péntek, 09:10
előzmény: #411  pomperj
#413
A japán gazdaságban megmondom őszintén nem bízom, a cégek jövedelmezőségének az alapja a japán jen gyöngítése. Tehát ha oda befektetnék a pozíciót jen gyengülése miatt fedeznem kéne.
Az indiai tőzsde már szimpatikusabb, de sok elemző szerint túlértékelt jelenleg, ennek ellenére biztos vannak jó cégek, de ha korrekció kezdődik ezeket is érinteni fogja.
péntek, 09:06
előzmény: #409  pomperj
#412
Állítólag a tolvajok hitelből vették meg a tulajdonrészüket. Tehát Balog esetén mintegy 4 milliárdot hitelbl kapott. De 4 mrd-os tartozás havi törlesztőrészlete itt Magyarországon jelzálog alapú hitelnél durván 45-50 millió forint. (Nem jelzálog alapú hitelnél még drágább.) Természetesen mondanom sem kell, hogy havi rendszeres jövedelme Balog Ádámnak kizárható hogy elérje ezt a jövedelem szintet. Valamelyik flusztrált kolléga feljelenthetné a NAV-nál, mert bárhogyan csürjük csavarjuk a dolgot nem jön ki a matek (lehet, hogy írok bejelentő levelet a NAV-nak). Balog úrnak ideje lenne megvizsgálni a tényleges vagyoni és jövedelmi helyzetét, mert senkinek sem adnak szerelemből milliárdokat.
péntek, 05:57
előzmény: #410  Magustanonc
#411
Persze. OTP tullendult 1000-1600Ft-al, es most ugyanannyival ala-lendul. Semmi rendkivuli, Csak ezeken az arakon nem egy jo potencial; daytradekre jo.

Ha lesz idod, szerintem nezd meg a Japan es az India piacokat. Kozep-es hosszabb tavra is stabil bullnak tunik ami ott formalodik. Plane a tobbihez kepest. NY-ban nagyon leszukult azoknak a reszvenyeknek a szama, amik meg erosek es amiket meg vesznek. A 6 NASDAQ nagyreszveny tartja fenn azt az Indexet, es a NASDAQ tartja fenn a tobbit. Olyan kartyavar jellegu lett, es beszakadas-elotti szaga van az egesznek....es persze ha beszakad, akkor magaval ranthatja a tobbit.
csütörtök, 22:16
előzmény: #409  pomperj
#410
Nézem pár topicban OTP esetén nagyon longban utaztak páran. Úgy tűnik bear véleményed nem arat osztatlan sikert. De eddig indokoltak voltak rövidtávon a meglátásaid.
Messziről figyelve a papírt nyugodtan kijelenthető, hogy egyre erősebben elszakad az eu bankok felfele irányuló mozgásaitól. Számos bank év elejétől 30-40%-ot emelkedett. Ha folytatódik a banki trend felfelé nem látom indokát az OTP ellentétes mozgásának. Ha nem lesz korrekció a jövő héten az OTP-nek fordulnia kellene személyes véleményem szerint. Ellenben egy nemzetközi visszarendeződés hétezres szintekre viheti le a bankot.
Mindenesetre ha a nemzetközi helyzet nem romlik én szívesen belevennék az OTP-be és a Telkoba. Csak nem érem az IB plarformjáról a BÉT-et.
szerda, 19:27
előzmény: #408  Magustanonc
#409
Nemreg adta az MNB az MKB-t 37Mrd-ert 3 ismeretlen hatteru nagy-befektetonek. Es ugy tunik, abbol ketto most meg van nevezve ;-)
Meg erdekesebb, hogy az elso evben lett MKB-ban kb. 9.5 Mrd profit. Nocsak; ha MKB ilyen jo bank, akkor egy PE=10 eseten az MKB normalis ara 95 Mrd is lehett volna. Szoval MNB kicsit olcson adta a privat-equity es a Luxemburgi befektetonek;-)
Vagy csak benne felejtettek egy szep kover profitot? Amit a fiuk kivettek, es rogton ujra betettek mint toket es tulajdonreszt. Egy biztos: ha bejon tenyleg a tozsdere az MKB, es ott majd eladjak 90-100 Mrd-ert, nos, nem vennek bele az IPO-ba;-)
szerda, 18:18
előzmény: #404  pomperj
#408
"Balog Ádám vezérigazgató csaknem 10%-os, Szemerey Tamás, az NHB Bank tulajdonosa pedig több mint 20%-os közvetett tulajdont szerzett az MKB Bankban."
Két éve nevezték ki Balog Ádámot a bank élére, elötte Matolcsy embereként MNB ügyvezető, elötte NGM államtitkár volt. Gondoljuk meg egy akkora bank esetén mint a MKB vajon hány milliárd kell ahhoz, hogy valaki 10%-os nagytulajdonossá válljon. Vajon hogy szerzett ez a tolvaj pár év alatt milliárdokat?!
kedd, 20:54
előzmény: #406  Tibi0002
#407
Nem Tibor a keresztnevem nem így kezdődik. Amennyiben a saját fényképedet használod, abban az esetben nekem nem vagy ismerős a fényképed alapján. Jó éjszakát!
kedd, 20:37
előzmény: #405  Magustanonc
#406
Hadd kérdezzek valamit, lehet, hogy ismerlek régről. A keresztneved K betűvel kezdődik?
kedd, 20:32
előzmény: #404  pomperj
#405
Én még maradok őszig az eu papíroknál. Összel lehet hogy belépek az orosz piacra, majd meglátjuk a nyári olajpiaci folyamatokat. Várakozásaim szerint előbb-útobb a Trump adminisztráció össze fog hozni egy háborús balhét (remélhetőleg nem atomháborusat). A folyamatos katonai keménykedések az olajár növekedés irányába hathatnak. Ez az orosz olajcégeknek is jó (fundementálisan is nagyon alulértékelt a piac).
A következő pár napot aTrump adminisztráció adójellegű kinyilatkozásai fogják jelentősen befolyásolni. Tetszeni fog-e a nagytőkének, avagy nem. Ha igen akár az emelkedés is folytatódhat, ha valami nem piacbarát bejelentés következik komolyabb korrekció is kezdődhet. Ezért én óvatosan mindkét irányra nyitott vagyok a következő napokban.
kedd, 10:25
előzmény: #401  Magustanonc
#404
"a magyar papírokban csak spekulatív pozíciókat szabad felvenni. "
Abszolut.Az MNB statisztika penzaram trendje kozeptavra ezt, a technikai elemzes rovid tavra szinten ugyanezt mondja.
2)En egyelore nehany specialis temat jatszok, igy az Uran, Lithium, Olaj mozgasokat. Es persze a kedvenc Azsia temakat, mint India, Japan, es lesem Brazil entry-re a mozgasait.
kedd, 10:06
előzmény: #402  Magustanonc
#403
A tegnapi CBK próba shortomat lezártam, vékony 1,5% nyereséggel. Továbbra is felfelé várom az indexeket, de a pózícioim már minimálisak (inkább day trade ügyletekkel operálok ki be ugrálva, meglovagolva a volatilitást).
hétfő, 11:30
előzmény: #401  Magustanonc
#402
A visegrádi négyek nem szerepelnek jól. A románok úgy állnak ahogy a BUX.
hétfő, 11:11
előzmény: #400  pomperj
#401
Persze, de ezek az alapok nagyobbrészt nem pár napos és hetes pozíciókat építenek ki. A BÉT bluk árfolyamait inkább a kisebb intézményi játékosok összehangolt pozíciói határozzák meg rövidtávon, most is erről van szó. Remélem abban azért egyetértünk, hogy nem fundamentális okok miatt teljesít alul a BÉT a mai napon. Továbbra is az a véleményem, hogy a magyar papírokban csak spekulatív pozíciókat szabad felvenni.
hétfő, 10:59
előzmény: #399  Magustanonc
#400
An MNB statisztikakbol ugy tunik, meg mindig kifele ment penz febr.honapban is a reszveny alapokbol. Az allomany szamok:
Nov. 86.6 Mrd Ft
Dec. 94.2
Jan 93.4
Febr. 91.7 Mrd volt az allomany.
Az arak nyilvan kis kesessel kovetik a penzfolyami trendet, ugy tunik a keses 2-3 honap. Ha igy van, akkor febr. alapjan meg Aprilisban is csokkenie kellene az araknak.
Allampapirokbol 128 Mrd-al nott az allomany. Viszont relative sok ment ingatlan-alapkba. Es lassu eladas van befektetesi jegyekbol es egyeb kotvenyekbol is.
hétfő, 09:49
előzmény: #384  Magustanonc
#399
Commerzbank esetén elképesztő sortlikvidálások zajlanak 9-10 %-os emelkedés a zárások miatt, most az intézményi eladókat keményen orba vágták. A magyar piacot úgy tűnik tartják erőből továbbra is az intézményi eladók, sajnos egy ilikvid tőzsdén a helyzet egyelőre úgy fest még ezt is meg lehet csinálni. De várjuk ki a végét...
hétfő, 09:24
előzmény: #397  Magustanonc
#398
Pontosítás az OTP ellenállásáról beszéltem természetesen....
hétfő, 09:19
előzmény: #391  Magustanonc
#397
Lezártam a DBK jegyzési csomagot, nem is rossz hozam pár hét alatt (le se merem írni az elért profitot.) Valamint lezártam pár cbk csomagomat is.
Részvétem az OTP longosoknak, nem tudom ilyen környezetben hogy lehet ilyen gyengén muzsikálni. (Az OTP már az erős 8450-60-as támaszát át kellett volna hogy törje, de messze van még a nap vége....)
április 23. | 12:13
előzmény: #395  Magustanonc
#396
+1
április 23. | 10:51
előzmény: #394  pomperj
#395
Véletlenül belenéztem az OTP fórumba és olvastam az OTP banki fundamentális összefüggéseiről, így a kamatról kifejtett véleményedet. Sajnálatosan Magyarországon a bankok továbbra is erősen kartelleznek, a verseny emiatt meglehetősen látszólagos. Az MNB tanulmányaiban, vezető tisztségviselőik kijelentéseiben nem véletlenül szerepel, hogy hazánkban a pénzügyi szolgáltatások ára (hitelek stb.) régiós összehasonlításban is kiemelkedően drága. Ezért míg a úniós országokban a monetáris politika sajátosságai miatt jelentősen visszaesett a banki jövedelmezőség, adig az OTP jövedelmezőségén összességében szinte semmi nem látszik. Míg a nyugati bankok árfolyamai szinte feleződtek, az OTP árfolyama duplázódott (hasonlóan az USA bankokhoz), a kamatbevételei bár csökkentek, de nincs probléma, mert a járulékos költségek oldalán meglopva az ügyfekeit a kieső bevételeit visszapótolja. A szerencsétlen fogyasztó hiába akar elmenni másik bankhoz ott is azt találja hogy trükköznek.
Az OTP pünkösdi királysága az internet alapú bankolás elterjedésével gyorsan véget fog élni, amikor nem a Raiffeisennel, hanem a Google, vagy Apple globális szolgáltatásaival kell majd versenyeznie. Amikor mondjuk a Banko Bilbao, vagy Commerzbank digitális platformján ügyféllé válhatok és a pénzügyi szolgáltatások ára a nyugati normákhoz igazodik.
De egyelőre még tart az OTP kegyelmi időszaka, a lakossági eladosodottsági ráta növekszik, ami biztos jele a hitelkihelyezések növekedésének. A kamatok csökkennek sebaj, majd megemelik a díjakat, az adminisztrációs költségeket, itt ebben az országban egyelőre ez a divat.
április 21. | 20:16
előzmény: #392  Magustanonc
#394
Ezt maskepp latjuk;-)Abban viszont egyetertek, hogy ha most nemet DAX reszvenyt, akkor a BMW benne van a legjobb 3/30 valasztasban.
április 21. | 19:28
előzmény: #375  Magustanonc
#393
Az Interactive Brokers végre elismerte, hogy igazam van az "Avarage cost" helytelenül van a Deutsche Bank jegyzés után megállapítva. Javaslom ezért az összes IB ügyfél ellenőrizze a fiokjába a fent hivatkozott adatot.
A dolog azért is érdekes, mert néhány magyarországi székhelyű befektetési szolgáltató is az IB-re kapcsolódik (Pl.:Random, Strategon, Solar stb.). A Randomnak jeleztem a problémát (mert elvileg ott is ügyfél vagyok még) közölték az idióták, hogy a tárgykörben nem adhatnak információt, mert üzleti titok. Tehát ha ezen brókerházakon keresztül jegyzett valaki DBK, DB részvényt javaslom ők is ellenőrizzék az ügylethez tartozó agregárum átlagköltségét!
április 21. | 16:55
előzmény: #390  pomperj
#392
Igazad van helytelen az azonos összevetésük. A BMW egy évek óta erősen jövedelmező kiváló profitábilitással rendelkező cég. A nagyon erős bázis adatok ellenére ebben a pénzügyi évben mintegy 8-10 százalék eredmény növekedést vár a menedzsment. A német autógyárak a legkissebb megingását is brutálisan megbünteti a piac, elég Kinába egy rossz értékesítési havi adat, már ütik a papírokat. A BMW (német autógyárak) a hagyományos, diesel szegmensen kívül, gáz, hidrogén hajtás mellett mellesleg fejlesztik a hibrid, illetve elektromos autók üzletágát. Tehát innovációban a "csak" elektromos szegmensre gyúró Teslát magasan verik. Eddig a hagyományos autók esetén is biztosított volt évről-évre a kimagasló eredmény, a diesel botrány, illetve a szabályozási környezet változása miatt kezdenek átálni az üzleti raconalitásnak megfelelelően fokozatosan az elektromos autókra. A nagyobb német autógyárak tehát nem csak a fejlesztési irányokban sokrétübbek, mint a TESLA, de bizony típusválasztékban is verik a Teslát. Amennyiben nem lesz a Teslánál innovációs áttörés (pl. akkumlátor technológia), a növekedési kilátások erősen amortizálódni fognak az előretörő konkurencia miatt.
Ha a német autógyárak sorozatosan a menedzsment célszámait alulmúlták volna megfeleződött volna az árfolyamuk, de Musk varázslatosan tudja előadni a jövőt (a 20 években Mars bázis, hát persze...)
április 21. | 16:31
előzmény: #379  Magustanonc
#391
Lezártam a CBK cfd longomat is ezen is 4%-ot kaszáltam.
április 21. | 10:26
előzmény: #389  Magustanonc
#390
Abban nem ertek egyet, hogy BMW es Tesla azonos ertekelesi szisztemaval nezed. BMW beerkezett nagy value alapu ceg, evi 3% mertekben novekszik csak. A TSLA egy growth + Innovacio story, a novekedes legalabb 5-8-szorosan felulmulva BMW-t, es evidensen a vilag legnagyobb autopiacanak csillaga. Szoval, maskepp kell ertekelni oket.
2) Abban egyet ertek, hogyha most a DAX-ot preferalod az SPY-al szemben.ha megnezed a 2 index hanyadosat, igen erdekes kepet kapsz:
link
Nagyjabol 9 honapja DAX jobban emelkedik mint SPY.Abban azert nem lennek biztos, hogy sokaig igy marad; de egyelore DAX/SPY egy emelkedo csatornaban van.
április 21. | 09:46
előzmény: #386  pomperj
#389
A német gyorsjelentési szezon erősnek ígérkezik, amennyiben a várakozásaim bekövetkeznek komoly támaszt fog adni a DAX-nak a következő hetekben. Jó példa a német autógyártók, rejtély számomra, hogy pl. a BMW vajon miért rekedt meg ezeken a szinteken. A mostani árfolyamokra vetitve mintegy 4%-os osztalékot fog fizetni. Ehhez képest a Tesla extrém módon túlértékelt. Valóban el tudok képzelni DAX esetén is egy kisebb korrekciót, de a nagyobb korekciót valami nagyobb, elsősorban katonapolitikai esemény kéne, hogy kiváltasa. De ez a lehetőség a Trump adminisztráció alatt folyamatossan kisérteni fog bennünket.
április 21. | 09:21
előzmény: #387  pomperj
#388
bocs, a pf motorja kiszedi a karaktereket.
április 21. | 09:20
előzmény: #386  pomperj
#387
link$CAC&p=W&yr=5&mn=0&dy=0&id=p20200042474&a=512695290&listNum=2
április 21. | 09:19
előzmény: #384  Magustanonc
#386
A Francia Index eleg vilagos kepet mutat a valasztasi hetvege elott:
link$CAC&p=W&yr=5&mn=0&dy=0&id=p20200042474&a=512695290&listNum=2
Emelkedo ek forma, es konnyu kesznek szamozni ED formaban. Szoval, a valasztasok kimeneteletol fuggetlenul, a piac azt sugallja, hogy nagyobbacska eses van keszulodoben, es valoban okos volt kiszallni elotte.
április 21. | 08:43
előzmény: #378  Magustanonc
#385
Sortolhatnák már otit is:)
április 21. | 08:35
előzmény: #379  Magustanonc
#384
Commerzbankot a következő intézményi sakálok támadják:
0,91% AQR Capital Management, LLC (2017/04/18)
0,49% Marshall Wace LLP (2016/08/12)

Remélhetőleg ráfaragnak...

Topik gazda

_Joker1
1 4 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE