valoigaz

Regisztráció: 2020-01-31 10:57:11

Hozzászólások száma: 757

Utolsó hozzászólás: 2020-09-23 17:11


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 3


utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF szerda, 17:11

Ha Soros csinálná egy hét alatt döntené romokba az egész magyar pénzügyi rendszert.
Ráadásul bőven akadnak olyanok a nagyhalak között akik kölcsönösen segítenek egymásnak.
A piacok ma már így működnek, minden manipulált és érdekek szerint zajlik. (a tőzsde is)
Matolcsy egy zseni!! szerda, 16:13

Az első fidesz-kormány alatt, ugyanezt eljátszották, elcseszték Orbánék, amikor a jóval piaci kamat alatt helyeztek ki lakásvásárlásra kedvezményes hiteleket.
Apáról-fiúra íródtak az ingatlanok úgy, hogy valójában senki nem fizetett semmit, csak felvette a százmilliós hitelt (vagy jóval többet) és berakták a jóval magasabb kamatozású bankbetétekbe.
Én ismerek olyan vállalkozót aki ezen az elcseszett hitelen 65-milliót keresett röhögve úgy, hogy csak átíratta  családtagjára az ingatlanát.
Ezeknek az elcseszett hiteleknek terheit volt kénytelen Gyurcsány is benyelni az adófizetőkkel együtt a jóval magasabb kamatkörnyezetben.
EUR/HUF szerda, 15:57

365-fölött!
Ez olyan szép, hogy már művészi.
A költségvetés bevételei apadoznak, nem lesz kellemes kamatot emelni.
Bízom benne, hogy IMF-hitel lesz ennek a vége, az volna az igazi csattanó és pofára esés.
Matolcsy egy zseni!! szerda, 15:28

Na látom már többen is elmagyarázták.
A kamatot emelhetik akár 10%-is vagy bárhová lényeg, hogy azok akik fölvették a 0%-os hiteleket 5-10 év múlva sem fognak kamatot fizetni a törlesztőjükben mert ezt a hitelt garantált 0%-on kapták, így a megnövekedett kamatteher a költségvetést és az adófizetőket terheli a jövőben és nem a NER-fiukat akiknek leosztották a kamatmentes hiteleket.
Ez miatt mondtam azt, hogy a 0%-os hitelek, még csak a távoli jövőben fognak hatalmas problémát okozni, persze itt a megnövekedett kamat teherre gondoltam amit minden adófizető állni fog.
(abban voltam, hogy ez mindenkinek tiszta, ez miatt nem részleteztem)
Tehát a hitelek bedőlése, nem fizetése az még ezen felüli probléma lesz.
Matolcsy egy zseni!! szerda, 14:07
Ennek nézz utána, nincs időm elmagyarázni most.
Matolcsy egy zseni!! szerda, 13:51

Az adófizetők meg kifizetik a 0%-os hiteleket, besegítenek a 0% hitelek törlesztőibe.
Matolcsy egy zseni!! szerda, 06:46

"Az olvtárs egy futóbajnok lehet."
Igen, és hetente be is bizonyosodik, hogy igaza van a futóbajnoknak! Na meg az is, hogy futóbolondoknak ez  az apróság fel sem tűnik, ők csak futnak tovább és rohannak a vesztükbe.
Matolcsy egy zseni!! szerda, 00:37

Magyar állampapírok kuka.
Prémium plusz szerintem világos mindenkinek.
Infláció követő prémium állampapírok:
az inflációt csak késleltetve számolják,az infláció eleve lehazudják és kisebb értéket mutat a valóságnál,
a bázis, amire a kamatokat kapod változatlan.
Mindez a nagyobb inflációk esetén jobban látható, főleg hiperinfláció esetén.
Sarkított példaként a jó láthatóság érdekében tegyük fel, hogy bekövetkezne az utóbbi, és ki is fizetnék a rengeteg kamatot, akkor sem védene meg az infláció ellen, mert a kamatot olyan kis összeg után kapod, ami már semmit nem ér.
Tehát maradt a futás, minél messzebbre annál jobb.
Matolcsy egy zseni!! szerda, 00:18

Hatalmas plusz!
Ezek nagyon szép gondolatok, teljesen egyetértek veled, kiegészítve azzal, hogy a 0%-környékén kihelyezett hatalmas hitelállomány akkora pofont fog adni a jövőben, amilyent még ország nem kapott. Könnyedén elképzelem, hogy totális káoszt fog okozni az egész magyar pénzügyi rendszerben.
Eddig kormány váltást akartam, ma már nem tudom, hogy ez jó lenne-e. a következő kormány olyan katasztrofális helyzetben fogja átvenni az országot, hogy nem lesz egyszerű kijönni belőle egyetlen kormánynak sem.
Szerintem futni kell a "hanyatló nyugat" devizájába éppen az miatt, mert a jelenlegi magyar politikusok ettől óva intenek mindenkit, akkor viszont ők már euró/chf-ben  ülnek.... (pedig szegeden kellene ülniük)
EUR/HUF kedd, 18:44

Talán egy erősebb korrekcióban még visszanézhet, de a 350 is egyre távolodik.
Gyengül és gyengülni fog tovább.
Virág Barnabás szerint a jövőben alacsonyabb lesz az infláció..  Ez is csak egy újabb ostoba jelzés/faszság az MNB-felől.
1.) honnan tudnák, hogy mit hoz a jövő mikor még a jelenhez is balfaszok... pár hónapja még 2-3%-os növekedésről papoltak ma meg 5.1-6.8% visszaesésről papolnak.. (tizedre kiírták, ami röhejes)
2.) a forint tovább gyengül, szerintem a 340-fölötti tartósan gyenge árfolyam, még nem jelent meg az árakban, ehhez hónapok kellenek.
Az infláció ezek miatt is tartósnak ígérkezik és lehet, hogy ennek a folyamatnak még csak az elején vagyunk.
Ezek az okok miatt is gyengülni fog tovább a forint és mivel tisztában vannak azzal, hogy nem szerencsés kamatot emelni ebben a környezetben inkább bevállalják a gyengülő forintot.
A sok 0-körüli kamatokon kihelyezett hitel a jövőben fog hatalmas terhet jelenteni amit a gyengülő forint is jelez.
Én egyre borúsabban látom a forintot.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 17:12

Jóslatom előre: A forint tovább fog gyengülni és még az is csoda lesz, ha nem fog összeomlani a 0%-os elbaxott hitelekkel együtt. Az államadósság brutálisan elszáll és újabb devizakötvényt bocsájtunk ki (nem keveset) aminek a terhei már a fiataloktól kiürült, idősek által itt maradt társadalomra marad.
Vezéred ezt is elintézte! Na meg azt is, hogy most már valójában is többet ér a román minimálbér mint a magyar! (a forint gyengülése miatt)
Nehéz lesz nekik a 2021-et megszorítások nélkül kibekkelni, amennyiben 2022.-ben nyernek, brutális megszorítások, hatalmas forintgyengülés és hatalmas életszínvonal csökkenés lesz a nyugdíjasoknál és dolgozóknál.
2026-ra már nem kell készülni, ott már nem leszünk tagjai az Eu.-nak.
Amennyiben 2022-re felébred a magyar nép, és leváltja az erdélyi-csüngőhasú-vajdát, úgy minden visszatérhet a normális kerékvágásba egy elbaxott, elkótyavetyélt évtized után kb. úgy három évtized alatt.
Ez a nép olyan mértékű agymosást kapott, hogy lesznek olyanok akik még három évtized alatt sem lesznek képesek felépülni és képesnek lenni önálló gondolatokra... ebben lásd: saját szomorú példádat!
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 15:46
Borzi, hogy van ez, gazdi-o1g szerint ők kezelték a legjobban a járványt, már már ebben is világbajnokok lettünk, ehhez képeset azt olvasom, hogy egész Eu.ban a nálunk terjed a legjobban!
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 15:28

Lüke gyerök! Évek óta felhívtam a figyelmet arra, hogy a forint brutális gyengülés előtt áll.. mikor az állampapírokat bevezették szintén mondtam, hogy mi fog történni..
Kérdés: szerinted mennyi forintja lehet annak a személynek aki ennyire nem bízik a forintban? ráadásul vállalkozásából származó jövedelmének kb 80%- a küldi piacokról (euró) érkezik.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 13:56

"A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből."
Látod Borzi, O1G.-gazdi most lopja el a nyugdíjak bérek értékét, 363!/eur. Az összes nyugdíj és béremelés ami O1G.-kormányzása alatt történt, így megy szeretett vezér köreinek zsebébe, hiszen ő maga hívta erre fel a figyelmet, hogy "tuladonképpen ellopják a pénzt az emberek zsebéből"...
Összegezve: ezek mindent elloptak, földeket, vállalatokat, mnyp-megtakarításokat, nyugdíjakat, béreket, családi pótlékot, most az állampapírokba tett megtakarításokat stb.stb.
Bazi nagy tolvajok ezek!
EUR/HUF hétfő, 13:32

"A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből."
Az öszödi-beszéd évfordulóján minden évben nagy csinnadrattával megemlékeznek Gyurcsányról.
Ezt a néhány kijelentést elemezgetik..
Orbán hazugságainak sokaságával, amivel megkockáztatom, hogy guinnes rekorder közeli, valahogy mindig süket fülekre találnak, pedig szerintem Orbán hazugságai sokkal súlyosabbak Gyurcsány hazugságainál.
Jó volna ha mindkét politikus azonnali hatállyal befejezné politikai pályafutását meg a kancsit is vihetik magukkal.
EUR/HUF hétfő, 13:03

Ezt mondtam nektek, hogy olyan helyzetbe került az MNB. amiből nem lesz egyszerű kimászni.
Beöntötte olcsó hitelekkel a gazdaságot, a polgárokat és nem fog tudni könnyen kamatemeléssel kimászni ebből a helyzetből, mert úgy fognak dőlni be a hitelek mint a dominó. (egy kamatemelés esetén)
A gyenge forint meg hamarosan megjelenik az inflációban ami további inflációt okoz, ezzel a forint is még tovább fog gyengülni. (a kamat és infláció eltérése a környezetünkben lévő országokétól meg fog jelenni a forint árfolyamban)
Orbán írását olvasva szidalmaz már mindenkit, ellenzéket, Európát, Sorost mindent.
Érzi, hogy hatalmas bajba kerültek és próbálja elhitetni, meggyűlöltetni Európát, hogy nem a magyar katasztrófális fiskális és monetáris politika itt a felelős hanem az eu.
Szerintem így készíti elő az eu.-ból való kilépést.
A hiányunk hatalmas, devizatartalék alig.. Minden ország segíti vállalkozóit, polgárait egy ilyen rossz gazdasági környezetben, (mert készültek magasabb kamatokkal és arányaiban is nagyobb devizatartalékkal)  csak Magyarország kénytelen szigorítani az MNB. alkalmatlansága miatt.
Szerintem ez mindent elmond arról, hogy milyen irányba tart Magyarország...
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 11:30
nagyon szépen leírtad, tökéletes és szerintem sokan érezzük így.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 11:19

Ha meg a magyarok ellensége vagy, azt meg ne hangoztasd!
EUR/HUF hétfő, 11:17
De 392 környékét is eltudom képzelni benne, néhány napon héten belül.
EUR/HUF hétfő, 11:14

Szerintem így a korrekció felejtős és 371-373 fölé mutat.
(kifejezetten örömteli)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek