Szia az osztalék politika közgyűlési hatáskör . Gyorsjelentést próbáljuk minél hamarabb elkészíteni és nyilvánosságra hozni . A site-n probaliunk mindent nyilvánosságra hozni. Elemzést mi is szeretnénk dolgozunk rajta . Üdv gabor
félig meddig igaz is lehet megjegyzem ősszre van tervezve a nyilvános jegyzés, na akkor talán lesz közkéz, mert most nem a kicsik adogatják sztem az se ártana, ha valamelyik elemzőház mondana cséamit
Nekem is van belőle, de nem számottevő, csupán százezer Ft. Előbb 2500-ért, majd 1200-ért vettem. Sajnos mindkét vételem után csak lefelé ment. Komolyan mondom ezer alatt azt hittem sosem lesz alja. Mostanában 1200 körül vergődik, de ha valami nagy csoda történne és elérné a 2500-at dobnám. Mostmár úgy látom nem szabad ilyesmit venni. Amit tavaly csináltak vele az nagyon elkeserítő volt.
Kedves Gábor, esetleg várható konkrétabb osztalékpolitika? esetleg jövőbeni konkrétabb tervek? update a tervezett portfólió méret alakulásról? Alteonak is hosszabb időbe telt a befektetők edukálása, meggyőzése. (itt is hasonló a feladat)
Azért 9000-es áraknál már csak vágy vezérelhette a vevőket, illetve hitt, hogy a nagyobb őrültnek továbbadható lesz. A vevői kapzsiság miatt még nem kellene okolni a céget, persze a magyar tőzsdén van egy kupac cég, aki sikeresen kondicionálta a befektetőket erre a magatartásra... Egyelőre rendben van, van tevékenység, pláne nyereséges tevékenység a cég mögött, az alapítók, illetve tőkeemelők névértéken jutottak a részesedésükhöz, pláne készpénz ellenében, nem holmi felpumpált apporttal, stb. A befolyó pénzekből nyereséget termelő eszközöket vásároltak, nem igazán kell hit, hogy majd egyszer történik valami. Jókor mentek ki piaci árra, bár a kormány tartja is a markát (bár a rendelet szerint a 0,5 MW-ot meghaladó esetén áll fenn, viszont a cégben egyenként 0,5 MW-ok vannak, lehet, hogy meglepetésként még sem kell odaadni a többlet bevétel (nyereség) 2/3-át) Talán a tőkebevonás lassabb, az ígérthez képest, így a tervezett 100 MW nem lesz realizálható az adott időtávon. Ritka az olyan IPO, ahol közel ugyanannyiért lehet beszállni, mint az alapítók. És végre remélhetőleg egy folyamatosan osztalékot fizető, esetleg szépen osztalékot növelő cég került a tőzsdére, ez a magyar tőzsdén ritkaság (Alteo, illetve PE is idetartozik) Szóval nem igazán speki részvény, beleülős, osztalékalapú befektetés.
Teljesen megbízhatatlan a részvény. Kisbefektetőknek nem ajánlanám. A tavalyi év tapasztalata alapján azt mondom, hogy azért jött a tőzsdére, hogy a kisbefektetőket lenullázzák és egy tolvaj részvénnyel több legyen.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf