Még nem olyan nagy a baj, bár helyetted nem dönthet senki.
Az osztalékra spekulálás kb. február végén indul el igazán, előtte lehetséges, hogy beverik egy jó beszállóért. Na ekkor kell erősnek lenni és rávenni:)
Bár azt nem tudom mennyi tőkéd maradt szabadon papírok vásárlására.
Na, hát ezt a gondolkozást kell elfelejteni. Nem könnyű, tényleg hajtja az embert a kényszer, a profit lehetősége, decemberben én is buktam a Nokián (pedig ha megtartom...) No mind1!
Még egy dolog. Rengeteg pénzt toltál EGY papírba. Meg kell osztani a kockázatot, mert ez így hazárdírozás! Ha ez a tőkéd 10-30 százaléka, akkor ok, de SOSE tedd fel a pénzed egy lapra!
Az osztalékot az én agyam nem tudja befogadni, mármint azt, hogy a végén ki vesz osztalalékért papírt, hisz az árfolyam másnap kb osztaláknyit esik. Mondjuk sose elemeztem ki, hogy utána néhány héten belül mi történik az árfolyammal, szóval lehet, hogy van benne ráció, de akkor már számomra logikusabb a januári vétel, szelvnyvágás előtt eladás sztori. Tényleg működött, most is működhet, tehát ráció volt abban, amit csináltál (mármint hogy nagy tőkét toltál bele). Az időzítést nem értem, hét elején egyértelmű long jelek voltak.
Kívánom, hogy a nyarat már vastag nyerőben éld meg, de azért ennél légy megfontoltabb (és terítsd a kockázatot több papírban)
Azt neked kell eldönteni. Ellenállás 550, 560. Komolyabb támasz 530, 512. Rá lehet ülni pár évig, felmarkolsz 3 osztit, eladod 700-750-en, elég szép. Ha hiszel benne, hogy esik, eladod, és visszaveszel 30-32k-t. Te döntésed.
Tudod szerintem elég gáz az osztalék sztori is.
Az osztalék netto 42ft/rv.
Aki vett 511-16 között már többet keresett vele.
A gyenge forint az emelkedő kamat a bizonytalan belpolitikai helyzet is ködösíti a képet.
Én az amcsiknál egy méretesebb korrekciót várnék,mert ez a jó kedv nem tarthatott sokáig.Már tegnap mondtam,hogy korrekciózni kellene neki,de még tegnap gyengén nyomta.
szerintem még nem, milliárdos forgalmakkal esett végig, most pár száz millás forgalmakkal felhúzták, hogy rájuk tolják, ahogy megjött a forgalom tegnap, rögtön fordult is. Talán az oszti majd megtartja, de ha jön még pár kamatemelés, akkor ennek meszeltek.
Mtelekom