MAGYARORSZÁG: Hernádi kiadatását kérhetik
Hernádi Zsolt MOL-vezér kiadatását kérheti a horvát kormány, azonban a jogerős ítéletet megvárhatják – írja az Origo.hu a Globus horvát hetilapra hivatkozva. Hernádit egyelőre nem tudták kihallgatni Horvátországban, mivel eddig elérhetetlen volt az igazságszolgáltatási szervek számára. Az ügyben korábban a Központi Nyomozó iroda vizsgálódott, de januárban bűncselekmény hiánya miatt megszüntették az eljárást.
A MOL tegnap esti közleménye szerint tárgyi tévedéseket és félreértelmezéseket tartalmaz az olajtársaságot érintő Sanader-ítélet bírói indoklása – írja a Portfolio.hu. A társaság szerint a bíróság részére nem nyújtottak be olyan tényleges bizonyítékot, amelyek a MOL-lal kapcsolatos vádakat igazolták volna, sőt, az európai joggal sem tartja összeegyeztethetőnek az eljárást.
Igen,erre céloztam.
Tőke elüldözése,adók garmadája (söralátét...ehehehehe),tőkepiac megadóztatása,folyamatos gazdasági rombolás,háborúzás még az esőfelhők ellen is....mind mind vonja ki a tőkét a piacokról,egyre ksiebb likviditás,értelemszerűen esés...amíg gyökeres változás nem lesz,erre kell felkészülni.
Közben meg szépen megdöglött a papírunk,20 perce még kötés sem volt rá.
Hát igen a magyar piac nem a legjobb likvidítású. Általában a piacokon nem a tőkeáttét szokott a probléma lenni, hanem a likvidítás hiány és méginkább a nem megfelelő pozi mérete. A kettő együtt (de külön-külön is) gyilkos dolgokra lehet képes. Próbálj ki egy fx kereskedést demóban és persze azt is egy kis összeggel, mintha élesben csinálnád.
Sztem az egyik fő problémád, ami korábban nálam is gyakran előfordult, hogy korán nyitod a pozit, s legalább annyira korán zárod. Mindkettő óriási hiba. Türelmesnek kell lenni és amikor már mindenki világvégéről beszél és ki akar szállni, no akkor kell felvenni a pozit. Úgy kell figyelni a piacot mint a krokodil az áldozatát. Az sem a vizipókokra vadászik, hanem türelmesen kivárja a megfelelő prédát. A traderek 99%-a erre képtelen, mert azt gondolja, hogy lemarad valamiről, pedig dehogy :)
Ha meg már poziban van, akkor meg azért retteg, nehogy visszamenjen az árfolyam, ezért inkább lezárja. S utána üti a fejét a falba, hogy de nagy balf@sz voltam, hogy az emelkedésnek csak negyedét/ötödét fogta csak meg.
A short semmiben sem különbözik a longtól,csak minden fordítva van.
Lásd ezt a chartot, link ez ugyanaz mint az előző S&P, csak fejtetőre van állítva. Tehát short= fejtetőn longolás :)
Kicsit komolyabbra fordítva.
A tőkeáttétes piacok sokkal kiszámíthatóbbak, jobban kezelhetők TA szempontból is, de ott viszont kötelező a SL és a visszafogott eufória.
No be is fejezem ezt az offolást, mert még kitiltanak:)
Muszály hallgatni a józan észre.
Ebben az évben többet veszítettem,mint a 2008-as válságban.
Akkor ugyan minden leesett,de hatalams intenzitással vissza is jött,még haszon is volt rajta.
Most hónapokig a semmi é a valmi között vagyunk,majd zakózunk egy jót.Onnan az alján megint megy a pöcsölés,majd lórugásszerű esés.
Nagyon tudja emészteni a tkét,nem akarom megvárni a végét.
Sikerélmény meg nulla.
Figyeltem az előbb a technikát....véletlenül erre járt egy bárgyú vevő,elkezdte volna venni a 400-as dugót.Abban a szent szúrásban aláálltak 390-re egy nagy adaggal,majd pár mp múlva 385-re egy kicsivel.Fél perc múlva ráadták a legjobb vevőre,máris 380 lett.Innentől kezdve nem mert venni senki,de h még biztosabb legyen a dolog,most még jól megtömte az eladói oldalt 380.
Következtetésem:bőven elég 1,azaz egy darab unatkozó majomgyerek vmi brókercégnél,és egy egész papír mozgását befolyásolhatja,mivel szinte nullára esett a likviditás,venni meg már lassan Spartacus-i hősiesség kell hozzá.
Úgysem tudsz már róla lemondani, mert ez legalább annyira beleívódott a véredbe/tudatodba, mint egy drogosnak a kábszer.
Kicsit durva a hasonlat, de kb. ez a lényeg. Akkor lehet ezt abbahagyni, ha becsődöl a trader. Ez pedig ennyi idő után (amióta Te is a parkett ördöge vagy) már nem valószínű.
Nekem is voltak rendesen, de még most is vannak keserves napok, de mindig jött/jön egy jobb (vagy mégrosszabb?), ami átsegít a hullámvölgyön.
Minden emberben, de főleg a traderekben ott uralkodik az eufória/kapzsiság, mely gyakran átvált félelem/depi kategóriába. Szóval nehéz a traderek élete, de a szabadulás tőle még nehezebb.
Fel a fejjel kolléga :)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.