Az lenne szép ha az Opec még vágna is,benn van a pakliban,védeni akarják az olajárakat nem engedik hogy ujra 20 dollár legyen...A Fed mit lép az is kérdéses,érdekes dolgok lesznek még itt...
Tényleg félreérthetően fogalmaztam. A csökkentést nem a jelenlegi, hanem a tervezetthez képest gondoltam. Valamit biztosan lépnek majd, hiszen a stratégiai készletek felszabadítása felért egy nyílt támadással és azóta csak bejött egy ismeretlen variáns mindenféle előre nem látható következménnyel együtt.
csökkenteni biztos nem fog. marad vagy növel, ez a kérdés. Amúgy olaj rajzolata nem túl jó, automatikusan megjönnek az eladások bizonyos mozgóátlagoknál. Ahogy azok jönnek lefelé, úgy tolják le az árat. Jelenleg itt van 2 támasza is, de a rajzolat 67$-ról egy 6$ esést valószínűsít - hacsak innen nem pattan-. Az a hetes grafokonokon lévő mozgókat érintené le, ami 61$ körül van. Ott erős támaszok erdeje van, de ha lemegy 61$-ig, az annyira már minket sem vígasztal majd.
Ha esetleg csökkent az OPEC akkor lehet majd gratulálni Bidennek, megcsinálta a 100 dollár feletti olajat a jövő évre. Úgy rá fog égni az elnökségére, mint a szar és akkor fáj majd a legjobban amikor igazán fontos lesz.
XOP tegnap plusszolt, mi meg itt csordogálunk. Amcsik is furák, energiaválság, 120$-os olaj, bla bla, most meg 70 alatt szétadják. Nem ütött új mélypontot, nem ütött ki nagy certiket, de nem bír emelkedni. Pénteki napon brutális volt amúgy a forgalom, az utolsó órákban a nirmál kereskedé -vagy a mostani) hússzorosa. de pattanás nem igazán van. Mindegy is, a MOL első vételeket itt megejtettem, 2380 körül van a stop. Kell stop, mert nincs olyan, hogy úgyse lesz 2200 vagy 2000. de lehet, simán. Holnap környezeti adat, a kérdés igazából az, hogy a finomítói margin hogy alakult.. Aztán meg OPEC+ 2 napos. Kíváncsi vagyok, növelik-e a termelést (+400e hordó), mi az üzenet.
MOndjuk úgy, hogy a gyakran trédelőknél számít az érzelem is, de az intézményieknél nem gondolom. A MOL-ban 1 hónap alatt a részványek kb 2%-a forul meg, tehát a legtöbb részvényes szépen ül a részvényein.
Így van, aki nem jó daytrader és pár hónapos távon gondolkozik annak ezek a szintek már nem rosszak. Nem hinném, hogy ez az alja és a hangulat sem azt sugallja, hogy innen akár napokon belül elindulhat felfelé, de ezzel együtt szerintem el lehet kezdeni óvatosan venni.
A legtöbb esetben nem a funda számít a tőzsdén hanem az érzelmek, de ezt te is tudod. A covid remek ürügy, hogy ezt felhasználva hullámvasutazást indítsanak a tőzsdéken, lásd "szupermutáns" "mindemeghalunk" stb.
Mókás dolgokat szoktak írni az ilyen elemzésekben, amiknek semmi valóságalapjuk nincsen. Ez a mostani is erősen piacbefolyásoló hangvételű, csak nem venni szeretnének? Támasz szinteket miből határozták meg? Kérdés nincs. :-)
Private Banking pedig így látja:--MOL napi: A hosszabb emelkedő trend törése óta a 2500 körül fluktuált a görbe. A megindult korrekciós fázis hetekig is eltarthat. Long oldali kereskedés túladott állapotból hozhat némi visszapattanást, de ezek csak rövid távúak (néhány napos) lehetnek és szűk hozamlehetőségeket mutathatnak. Mivel jelentős eladásokat láthattunk a múlt héten, a 2813-as csúcs elérése még jó ideig nem valószínű. A papírt akár 3 hónapig is elkerülheti a komolyabb vevők megjelenése. A piros vastag törése felfele majd érdekes lehet, de ez a lehetőség még hetekre lehet. Támaszok: 2250; 2000; 1750. Ellenállások: 2813; 2968; 3125.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.