Igen, az alapíványokat továbbra is Orbán Viktor utasíthatja. Most sem direktben a kormány utasítja kuratóriumokat, egyszerűen csak fideszes emberkéket ültettek be oda, leválthatalanul. Ugyanígy az állam kompetenciáinak kiszervezése - és ezzel a jövőbeli kormányok mozgásterének szűkítése - történik a 35 éves koncessziók kiosztásávál, a különböző hatóságok élére 9 évre kinevezéssel, többszázmilliárdos állami keretbeszerzési tenderek megkötésével. Gyakorlatilag rohamtempóban épül ki egy árnyékállam, pénzügyileg és hatalmilag is körülbástyázva.
Én 2500 feletti záróra számítok ma is. A holnapi kamatosdi miatt kivárás van, szerintem. Remélem nem tesznek be mostantól minden napra egy újabb késleltetett döntést!
aha...és ha kormány váltás lesz, akkor is utasíthatja? itt bukik a gondolatmenet. nagyon nagy a csend, elvileg olajár lejebb ment, kéne jönni az öntésnek, gondolom mindenki ezért óvatos. Számomra aggasztó kicsit, hogy az OTP nem bír pattani, róla még annyir rossz hír sem jött ki, mint a MOL-ról, sőt, a kamatemelés nyereségesebb üzemet biztosít. Ha tovább adják, ránthatja magával a BÉT-et is.
Nem a kormány védelmében mondom, de az ilyen helyzetekre is gondolva vette be magát az állam, hogy ha kell az ellátási biztonság okán utasíthassa a MOLt. Az már más kérdés, hogy azóta Fidesz alapítványokban van ez, de azokat is ugyanúgy utasíthatja.:)
A diszkont kutak azóta nagyobb teret nyerhettek, így a nagyker partnerük részesedése is változik (pl: Aldi-OMV). Ilyen részletességgel ezt találtam. A MOL beszámolójában nem találtam ide vonatkozó piaci részesedést. Megvan még az Ásvonyolaj szövetség beszámolója és statisztikái, azonban azok kumulált adatok a szövetségre. Ezek alapján a MÁSz részesedése 69% volt 2020-ban. http://petroleum.hu/dokumentumok/#_tovabbiinfo
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.