Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 12:38
Előzmény: #3759  pampa
A blokád feloldása esetén azonnal nagy mennyiségű fegyver menne az övezetbe!
pampa 2014. 08. 08. 08:14
Előzmény: #3755  _pampa
Izrael még Gáza blokádját sem oldja fel,akkor hogyan rendezné a többi kérdést? Így semmi esély a békés rendezésre.
Tovább fogják gyilkolni a térségben élő civileket a terrorizmus elleni harc címén. Még több ember menekül el az övezetből.

Előbb utóbb csak elmenekül az összes palesztin és "megoldódik" a probléma.....

Gondolják Izraelben....

"Nem hosszabbítják meg a tűzszünetet, a Hamász újra lövi Izraelt
Tudta, hogy az Ingatlanbazar.hu-n akár ingyen is hirdethet?
A Hamász újra rakétákkal lövi Izraelt. A terrorcsoport bejelentette: nem hosszabbítja meg a tűzszünetet.
A Hamász nem hosszabbítja meg a tűzszünetet, mert Izrael nem teljesíti a követeléseit - jelentette be pénteken Kairóban a Gázai övezetet irányító terrorszervezet palesztin képviselője.

A Hamász két vezetője mellett az Iszlám Dzsihád Kairóban tartózkodó egyik vezetője is közölte, hogy szervezete a fegyvernyugvás meghosszabbítása ellen döntött, de néhány perccel az időpont lejárta előtt még teljes volt a bizonytalanság a kérdésben, mert az izraeli Háárec című újság értesülése szerint mégis sikerült megállapodni Kairóban a tűzszünet háromnapos meghosszabbításában, csak még nem jelent meg az erről szóló közlemény.

Palesztin források szerint Kairóban körülbelül hat órán át tartott csütörtök estétől péntek hajnalig a megbeszélés a palesztin küldöttség és az Izraellel közvetítő egyiptomi hírszerzés vezetője között. Az izraeli delegáció elhagyta az egyiptomi fővárost, miután nem sikerült áttörést elérnie a tárgyalásokon.
Az izraeli hadsereg jelentése szerint pár órával a tűzszünet lejárta előtt a Hamász újra rakétákkal lőtte Izrael déli területét, a támadásokban nem sérült meg senki. A Gázai övezettel szomszédos nyolc település felé lőttek rakétákat. Askelon fölött a Vakupola ellenrakétája semmisített meg egy, a város irányába célzott lövedéket a tűzszünet lejárta utáni percekben, közép-európai idő szerint reggel 7 óra után.
Az izraeli hadsereg arra készül, hogy a Hamász rakéták sorozatával próbálja majd bemutatni, hogy továbbra is ütőképes és elég rakétája van a harc újrakezdéséhez. "Fontos, hogy a következő órákban éberek legyünk", mondta Gili Senháv, az izraeli hadsereg tisztje a közszolgálati rádióban és arra kérte a lakosságot, hogy továbbra is tartsák be az elmúlt hónap polgári védelmi szabályait.

A rádió szerint a légierő egy új, Hamász elleni célpontokból álló lista alapján erős bombázásokkal fog válaszolni a gázai rakétatámadások felújítására. Az Erős Szikla hadművelet csúcspontján behívott 82 ezer tartalékosból mintegy negyvenezer katonát még nem szereltek le.
A három nappal ezelőtt életbe lépett fegyverszünet közép-európai idő szerint reggel 7 órakor jár le."
atv.hu / MTI
_pampa 2014. 08. 06. 11:27
"Sokak szerint a robbantás hadászatilag indokolatlan volt, mivel a japánok már a megadás gondolatával foglalkoztak; az amerikai katonai és politikai vezetés főleg a lakott területre gyakorolt hatást akarta látni, és már a háború utáni erőviszonyokat akarta alakítani."

"Hatvankilenc éve dobták le az első atombombát
Forrás: MTI | 2014. 08. 06. 10:11:00

1945. augusztus 6-án reggel fél nyolckor három amerikai repülőgép tűnt fel Hirosima japán nagyváros fölött. A B-29 típusú bombázó, az Enola Gay alacsonyabbra ereszkedett, és "valamilyen tárgyat" dobott le. 8 óra után 15 perccel és 17 másodperccel a város fölött vakító kékesfehér fény lobbant, majd mennydörgés következett és az azóta elhíresült gombafelhő szökött az ég felé: 600 méter magasságban felrobbant az első atombomba, a Little Boy, amelynek ereje 17 ezer tonna TNT-nek felelt meg.

A robbanás körzetében 1,2 kilométeres sugarú körben minden a földdel vált egyenlővé, az áldozatok pontos számát soha nem fogjuk megtudni. Csak becslések léteznek: a hirosimai emlékművön 61 ezer 443 név szerepel, élelmiszerjegyét 78 150 ember nem váltotta be soha többé, az amerikai felderítés 139 ezerre tette az áldozatok számát. Az áldozatok többségének halálát nem maga a robbanás okozta, hanem az azt követő tűzvész, omlás és pánik. Sokan csak napokkal később, a hőhatás, a lökéshullámok vagy a radioaktív sugárzás következtében, elképzelhetetlen kínok közt vesztették életüket.

A sugárfertőzés okozta károsodások pontos természete ma sem ismert, de addig ismeretlen betegségek tűntek fel, a mai napig szedi áldozatait a leukémia, a "hirosimai rák", s még ma is születnek gyermekek genetikai torzulásokkal. A hirosimai ipari létesítmények ellenben szinte érintetlenek maradtak, és a hadiüzemek dolgozóinak jelentős része túlélte a robbanást.

Hirosima óta eltelt hatvankilenc év, de a kérdések továbbra is kérdések maradtak: szükség volt-e Hirosimában, de főként két nappal később Nagaszakiban az atombomba bevetésére, és milyen hátsó szándékok vezették Harry S. Truman elnököt a támadás elrendelésekor.

Hirosima évfordulója

Sokak szerint a robbantás hadászatilag indokolatlan volt, mivel a japánok már a megadás gondolatával foglalkoztak; az amerikai katonai és politikai vezetés főleg a lakott területre gyakorolt hatást akarta látni, és már a háború utáni erőviszonyokat akarta alakítani.

Mások szerint viszont súlyos véráldozatokat követelő hadműveleteket előztek meg, hiszen az egyetlen japán terület, Okinava szigetének elfoglalása két hónapot és 12 ezer amerikai katona életét követelte. Ezek az iszonyatos veszteségek hozzájárultak ahhoz, hogy a megadást továbbra is elutasító Japán ellen bevessék az új fegyvert.

Hirosima az atomtámadás után

A fegyver hatásának demonstrálása már a Szovjetuniónak is szólt, a hidegháborús hatalmi játszmának is része volt, bár az amerikai atommonopólium nem tartott sokáig. Szokták azt is állítani, hogy a két bomba robbanásának hatása óvatosságra kényszerítette a politikusokat, és ezzel mintegy megmentette a világot az atomháború rémétől.

Bizonyos azonban, hogy az emberiség 1945. augusztus 6-án reggel negyed kilenckor új korszakba lépett. E napot 1978-ban A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapjává nyilvánították örök emlékeztetőül.

Az ENSZ Közgyűlése 1996. szeptember 10-én fogadta el az atomfegyver-kísérletek teljes tilalmáról rendelkező Átfogó atomcsend szerződést (CTBT)."
_pampa 2014. 08. 06. 11:20
Előzmény: #3756  Törölt felhasználó
Látod milyen "csodálatos" a mi jogrendszerünk!

Ezért a hozzászólásodért téged max. csak "micimackó" képességűnek lehet nevezni.

Amennyiben valaki más, egy másik eseményről írna ilyet mehetne a börtönbe!
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 10:16
Előzmény: #3755  _pampa
Nem volt Gázában népirtás!Ez a palesztin
propaganda túlzása!Szíriára lehetne mondani
_pampa 2014. 08. 06. 09:48
Előzmény: #3754  pampa
"Gázai bombázást imitált egy Google-játék
A SZERK. on 2014-08-06 at 09:19
Óriási vihart kavart, s néhány nap után el is tűnt a Google Play gázai bombázást imitáló játék alkalmazása.

Levette kínálatából a Google a július 29-én megjelent Bomb Gaza nevű játékot. A gázai bombázásokból játékot űző alkalmazás hatalmas felháborodást keltett világszerte, amelynek hatására a Google kénytelen volt eltávolítani azt áruházából.

Az Android játékot így is közel ezren töltötték le megjelenése óta. A játék lényege – mint annak leírásában szerepelt – palesztin állásokat “bombázni, anélkül, hogy civileket ölnél”.

A gondolat, hogy a népirtást, a gyilkosságot, az etnikai tisztogatást játékká tegyék, határozottan gusztustalan
- kommentálta a Bomb Gaza leírását egy Google felhasználó, míg egy másik hozzászóló “végletekig szégyenletesnek” nevezte azt.

Szeretett fivéreim és nővéreim halnak meg Gázában és valami hülye, tudatlan kitalálja, hogy játékot csinál ebből.
- olvasható egy másik kommentben.

A játékot a brit The Telegraph-nak nyilatkozva Chris Doyle, az Arab–Brit Megértés Tanácsának elnöke is elfogadhatatlannak és ízléstelennek nevezte. Mint fogalmazott: komoly etikai kérdéseket vet fel a Google-lel kapcsolatban, ha ilyen játékokat továbbra is elérhetővé tesz a csatornáin."
pampa 2014. 08. 06. 08:45
Előzmény: #3729  pampa
"Az amerikai diplomáciát úgy tűnt, meglepte hétfőn az egyiptomi tűzszüneti kezdeményezés bejelentése. A lépést azonban üdvözölte a Fehér Ház, hozzátéve, hogy mostantól a Gázai övezetben hatalmon lévő palesztin iszlamista mozgalmon a sor, hogy betartsa vállalt kötelezettségeit.

"Az elmúlt tíz hónapban játszott szerepünk vezetett el arra a pontra, amelyet tegnap este sikerült elérni" - hangoztatta Jennifer Psaki, felidézve John Kerry külügyminiszter intenzív diplomáciai erőfeszítéseit, amelyek során közvetlen találkozók és telefonos konzultációk százait folytatta le a térségben.

Egy hosszabb távú izraeli-palesztin megállapodás kidolgozása azonban megfigyelők szerint rendkívül nehéznek bizonyulhat, tekintettel a felek egymásnak szögesen ellentmondó követeléseire."

Sajnos ez a lényeg.

"tekintettel a felek egymásnak szögesen ellentmondó követeléseire."

A HAMASZ-nak nem érdeke a béke,így nem fog elfogadni olyan megállapodást ami nem az ő érdekét szolgálja.

Ezért nem létezik sem katonai sem tárgyaláson alapuló megoldása a konfliktusnak.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 19:08
Előzmény: #3752  Törölt felhasználó
Én nem arról beszéltem, mit enged meg a jog, ill. mit nem, hanem arról, hogy VÉLEMÉNYEM SZERINT mi van rendben, ill. mi nem. Ezzel kezdtem...

Szerintem a közvetlenül pénzért megvárásolt jog büntetőügyben nem elfogadható. (nem azt mondtam, most se azt mondom, hogy nem jogszerű - mert van, ahol az, hanem, hogy nem helyes, hogy így van). Szerinted az. És szerinted azért az - ez volt a te érved -, mert az, hogy valaki lehetőséget vásárol pénzért, vagy közvetlenül jogot, ugyanaz.

Szerintem meg nem ugyanaz. És erre írtam példaként a felsőoktatást. Hogy ott bizony meg is van különböztetve a kettő, mert bizony lehetőséget vásárolhatsz pénzért, de diplomát nem. (erre írtam, hogy a te érved alapján a pénzért diplomavásárlás is megengedhető lenne).
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 19:03
Előzmény: #3751  Törölt felhasználó
A te érved meg az volt, hogy "közvetlenül pénzért vehetnék diplomát", ami de facto törvénytelenséget jelent, ráadásul a számba próbáltad adni!!

Szerintem először neked kellene magadat elolvasni!

Itt kedves penznyelo okulva a korábbi húzásaidból bejeztem!
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:51
Előzmény: #3750  Törölt felhasználó
Basszus, nem azt mondatm, hogy az óvadék és társai törvénytelenek, hanem azt, hogy szerintem a pénzért közvetlen jogvásárlás nem kellene, hogy legyen (nyilván nem törvénytelen ott, ahol ez van, de szerintem nem jó, hogy ez van, én ezt írtam).

A te érved az volt, hogy semmi különbség a között, hogy pénzért jobb ügyvédet vásárolok, vay közvetlenül több jogot. Én meg leírtam, hogy de van különbség, és leírtam egy példán keresztül, hogy micsoda különbség van közötte. Egyik esetben közvetlenül vásárolsz egy jogot, a másik esetben a pénzed a lehetőségekben segít de nem kapsz érte többlet jogot.

Szerintem olvasd el mégegyszer, amiket írtam.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:39
Előzmény: #3749  Törölt felhasználó
Pénzért különórákra jársz, akkor még kuriózumnak számító netre tudsz előfizetni, melynek során hatékonyabban tanulsz és így kapsz diplomát.

Na ez az, amiről beszélek:
- Mindenki járhat különórákra, előfizethet netre.
Persze, ha van pénze rá.

Amiről te beszélsz, az egy törvénytelen dolog, amiről én beszélek az egy törvényes dolog, amit bárki megtehet, csak nem engedhet meg magának.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:19
Előzmény: #3748  Törölt felhasználó
Szerintem nem ugyanarról van szó. Az ügyvéddel egy segítséget veszek meg, nem jogot, a jogom ugyanaz. A többivel közvetlenül jogot veszek meg, büntetést kerülök el.

Mondok egy példát. Felsőoktatás. Pénzért tanulok és ezért diplomám lesz, ez rendben van. Szerinted ez ugyanaz, mintha közvetlenül pénzért vehetnék diplomát, ezért ez is megengedhető. Szerintem meg ez nem helyes.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:14
Előzmény: #3746  Törölt felhasználó
Még1x pénzért veszed meg az ügyvédet, az esetleges szabadlábon védekezést (óvadék), vagy a háziőrizetet (pénzt perkálsz, hogy ne kelljen börtönben lenned), a bírságot kifizetheted, vagy, ha nincs pénzed adott esetben le kell ülni és alkut köthetsz.

Mindegyik arról szól, hogy teljesen egyforma jogod van, csak legfeljebb nem tudod érvényesíteni, ha nincs pénzed.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:09
Előzmény: #3744  Törölt felhasználó
Akkor sorod, hogy milyen jog más?

- Bárkire vonatkozik a német btk?
Igen!
- Bárki köthet alkut?
Igen!
Mindenki megteheti?
Csak, ha pénze van.
- Bárki fogadhat ügyvédet
Igen?
Mindenki megteheti?
Csak, ha pénze van.

Semmi különbség nincs!
Ill. egy van: ha az ügyésszel kötöd meg a jó alkut, akkor (egy bizonytalan vád esetén), az ügyész elkönyvelheti, hogy nem csak, hogy nem dobott ki az ablakon pénzt, hanem pénzt szerzett az igazságszolgáltatás fenn tartására.
(A másik esetben csak az ügyvéd mondhatja el ezt magáról. :D)
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:04
Előzmény: #3745  Törölt felhasználó
"Bizony, amennyiben a jog teret enged arra, hogy alkut kössenek..."

De én pont arról beszélek, hogy szerintem nem jó, ha a jog teret enged ilyen alkunak. Tisztán pénzért büntető ügyben többlet jog vásárlásával én nem értek egyet. Leírtam miért.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 18:02
Előzmény: #3742  Törölt felhasználó
Ha különbséget tudnál tenni, akkor nem tennéd fel ezt a kérdést.

A többletjog az, hogy rád nem vonatkozik a törvény egy bizonyos pontja, vagy valami plusz vonatkozik. Ezt általában csak illegálisan lehet megtenni: pl. korrupció.

Ezzel szemben itt arról van szó, hogy az igazságszolgáltatási rendszer, meg az ügyfelek üzletelnek az előre meghatározott egyenlő jogi keretek között.
Bizony, amennyiben a jog teret enged arra, hogy alkut kössenek, melynek a tárgya lehet egy beköpés, pénzvisszaadás, időmegfizetés, kvázi "biztosítás" fizetése, munkára váltás stb., addig fognak is.

Itt gyakorlatilag ez történt, hogy a vád mondjuk 99%-ban nem állta meg a helyét, nem szórták az adófizetők pénzét, hanem megegyeztek az enyhítésbe, ami viszont BIZTOS!

Az ügyész jó üzletet kötött (a társadalom részére), a vádlott meg megvette az idejét.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 17:57
Előzmény: #3743  Törölt felhasználó
"Mi a különbség, ha az ügyvéden, vagy az ügyészen keresztül "veszed meg a szabadságod" (persze mindkettő törvényes)?"

Tényleg nem érted, hogy mi a különbség a között, ha a jogaid maguk mások, mintha az ugyanaz, csak a lehetőségeid mások azok érvényesítésére?
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 17:54
Előzmény: #3741  Törölt felhasználó
1) Ha pénzt költesz valamire, akkor sem mások a jogaid.
Mi a különbség, ha az ügyvéden, vagy az ügyészen keresztül "veszed meg a szabadságod" (persze mindkettő törvényes)?

Taxatíve pont ugyanazok a paragrafusok lesznek érvényesek, a végeredmény is ugyanaz.

2) Pont az alku miatt.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 17:52
Előzmény: #3740  Törölt felhasználó
Tök jó példákat írtál, csak éppen egyik se cáfolja azt az elvi szövegemet, amit leírtam. Én a tisztán pénzért megvásárolt egyéni többletjog és a társadalmi érdekből megkötött vádalku között abszolút különbséget tudok tenni (nyilván lehetne határeseteket kitalálni, ahogy az élet minden területé, mert semmi nem fekete-fehér).
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 17:49
Előzmény: #3739  Törölt felhasználó
1. "Ügyvég nélkül a jogaidat sem biztos, hogy ismered"

De nem érted, hogy akkor sem ugyanaz a kettő, ha már elvi szinten a JOGAID mások, mintha a jogaid ugyanazok, csak pénz nélkül nyilván másképpen tudod érvényesíteni azokat (ami éppen elég hátrány, de hát tökéletes egyenlőség nincs - és a legkevésbé sem akarnék erre törekedni, de az elvi, jogi egyenlőségre igen). Nem hiszem el, hogy nem látod a kettő között a különbséget.

2. Ha ennyire biztos, hogy nem áll meg a vád, akkor miért indult el a büntető eljárás? Hát azért, mert egyáltalán nem ennyire biztos, hogy nem áll meg a vád...

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek