a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Az SZDSZ Mécs Imre korábbi országgyűlési képviselőt indítja a novemberi időközi választásokon a főváros II. kerületében – jelentette be Szabadai Viktor, a párt ügyvezető elnöke pénteken Budapesten.
Szabadai Viktor azt mondta, a demokratikus ellenzéki erők részéről volt olyan törekvés, hogy közös jelöltet állítsanak, lehetőséget teremtve a kormánypárti aspiráns legyőzésére. Miután azonban az LMP és az MSZP is saját jelöltet jelentett be, úgy döntöttek, ők is saját jelöltet állítanak – tette hozzá, megjegyezve: az az LMP nem hajlandó együttműködni velük, amelyik egyébként a Jobbikkal hajlandó lett volna a Fidesz ellenében összefogni.
A liberálisok ezek után Mécs Imre indítása mellett döntöttek – fűzte hozzá Szabadai Viktor, aki a korábbi képviselőt egy a jogállamhoz ragaszkodó, a demokráciát védő politikusként jellemezte. A jelenlegi hatalom a jogalkalmazás és hatalomgyakorlás terén az állampárti időket idéző stílust hordoz, és a nemzeti együttműködés rendszerét az átgondolatlanság, az egyeztetés hiánya jellemzi - értékelte.
Mécs Imre 1990 óta volt a parlament tagja, 2006-ig az SZDSZ, utána az MSZP képviselőjeként, a legutóbbi választáson azonban nem került be az Országgyűlésbe; az SZDSZ január 15-i küldöttgyűlésén állította vissza SZDSZ-tagsági viszonyát. (lm)
MTI
Amennyiben az LMP-nél bukkant volna fel több esélye lenne visszatérni. Az SZDSZ teljesen "elkopott".
szvsz
Még egy apróság, mert ebből is látszik, hogy kezdesz bekattanni.
Én ezt írtam:
"Én pl. kizárólag alattuk kaptam a nyakamba (a ti fogalmaitok szerint) visszamenőlegesen adót... "
Vagyis azt, hogy NEM SZERINTEM VOLT VISSZAMENŐLEGES, hanem A TI FOGALMAITOK SZERINT. Hozzáteszem, nem neked címeztem, hacsak nem te vagy tőzsdenyúl is.
Úgyhogy kicsit visszább vehetnél, mikor a vörös ködtől elborult agyaddal amásikat ócsárolod.
Azért nagyon nem ugyanaz megadóztatni azt, amit ugyan korábban szereztél be, de most van, ahol azt adóztatják, hogy most van. És megadóztatni azt, ami már nincs is meg (pl. múltbeli jövedelem) és nem a mostani nincset, hanem a múltban szerzést adóztatják.
Mondjuk sokszor kiderült már, hogy pénzügyi és jogi érzéked nem sok van. Vagy legalábbis erős narancselfogultságod bőven felülírja azt a keveset, ami van.
"Számomra egyébként nem volt kiszámíthatóbb a szocik ténykedése, sőt. Én pl. kizárólag alattuk kaptam a nyakamba (a ti fogalmaitok szerint) visszamenőlegesen adót..."
Ott milyen adó is volt visszamenőleg? Csak kíváncsi vagyok, nekem ilyen nem rémlik.
Keress majd rá a számítógépjuttatásra. Béren kívüli juttatási elemek.
Adómentesen indult valamikor, 3 év lekötöttséget jelentett, aztán egyszer csak, mikor már lekötötted, és nem tudtál kiszállni, megadótatták. Nem mindenkit egyformán érintett, volt aki megúszta, mert korábban indította, de természetesen nem én :-).
Nem érted, az új alkotmány, a médiatörvény, a végtörlesztés, az mnyp jogbiztonsági vonatkozásai miatt fogsz nagyobb adót kapni Matolcsyné férjétől 1-2-3 év múlva.
1. gazdasági hatásai később jelentkeznek (nincs hitelezés, beruházás, munkahelyteremtés) ezt majd te fogod adóból pótolni.
2. az egész pályás letámadás miatt kontraszelekció van, ezért maradnak el technikiailag a reformok és kiadáscsökkentés, ezt te fogod majd adóból megfizetni.
Most Orbán dugja a bránert a torkodba, és kisebb, mint Gyurcsányé. Amúgy is alacsony, ez dupla kisebbrendűségi komplexust okoz, ami sok mindent magyaráz.
Viszont Matolcsy most tolja az arca elé a legújabb Playboyt a poszternél kihajtva. Érezni fogod majd a hatását, csak nem azonnal...
Mi lesz veled Magyarország?