Topiknyitó: -pny 2019. 05. 26. 22:31

Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson  

Újabb kiszivárgás: közel végeredményt jelentő adatok az EP-választásról!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2019. 05. 30. 16:43
Előzmény: #299  Peterbond
Még véletlenül sem az őszi önkori választáson. :)
Peterbond 2019. 05. 30. 16:34
Előzmény: #274  pampa
"várjuk ki a végét és nézzük meg, hogy 2026-ban mennyi %-ot ér el a MOMENTUM."
.
Ezt mondjuk imadom megint. Mindig csak varjuk meg. Egy evvel ezelott erre az EU szavazasra vartal. Most hogy nem jott be amit josoltal mar a kovetkezo 4 evet varjuk meg. Felolem varjuk meg. Ettol meg semmivel sincs alatamasztva az allitasod a Momentumrol.
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 05. 30. 16:33
Előzmény: #295  pitcairn2

Németországnak hiába volt nemzetállami peridusa, de most nem nemzetállam. Több milliós török lakosság, eltérő kultúrával, vallással.Angliának is korszaka hajdanán,  amikor még nem egy államban élt a skótokkal, walesiekkel, írekkel és gyarmatbirodalom jöttmentjeivel vagy inkább jöttmaradtjaival.
Franciaországnak is volt nemzetállami periódusa, de most nem nemzetállam.
Peterbond 2019. 05. 30. 16:32
Előzmény: #274  pampa
"nem mindenhol van 9-kor a mise! "
.
Igy igaz ezert irtam hogy kilenctol. Azaz meg miserol nem erhetet vissza. Persze lehet a szombat estire ment vagy vasarnap este. Csak eppen az esetek 90 % a ban vasarnap reggel mennek emberek misere. Aki nem az meg munka miatt nem azert mert forumoznia kell a portfolion.
.
A husveti mises dolog azota is erdekelne. Es mindenre van megoldas tudom en. Engem nem is erdekel ki hogyan jar. Suerintem lehet valaki jo kereszteny annak ellenere is hogy misere se jar egyaltalan. A vallasossag megelesehez nem az egyetlen ut a formaisag. A farizeusi visrlkedes engem sokkal jobban zavar.
.
Na es pont ezert szoktam ezeket a fentieket amikor az itteni kepmutatok ateistaznak templombajarasoznak es kereszteny elvekrol papolnak mikozben meg sajat felteteleiknek se felelnek meg de masokat leszolnak mikozben azok kozt akiket leszolnak valoszinuleg tobb a hithubb kereszzeny. Tipikus esete a farizeus es a bunos esetenek a templomban. Gondolom nem kell reszleteznem azt a peldabeszedet.
pitcairn2 2019. 05. 30. 16:22
Előzmény: #290  Dehogynincs
a demokrácia is csak a többség uralmáról szól:)
pitcairn2 2019. 05. 30. 16:21
Előzmény: #292  Dehogynincs
így jobban belegondolva Európában csak két államnak nem volt nemzetállami periódusa, az egyik az általad említett Belgium a másik pedig Svájc
pitcairn2 2019. 05. 30. 16:19
Előzmény: #292  Dehogynincs
az EU tagállamok túlnyomótöbbsége (csak néhány kivétel van...) átesett egy "nemzetállami" (integrációs) perióduson és nyíltan még ma sem szakítottak ezzel a szimbolikával...
de mára már a nemzetállami szint kiüresedett az uniós szinttel szemben
az érdemi dolgok már rég uniós szinten vannak
Phylaxa 2019. 05. 30. 16:17
Előzmény: #256  Törölt felhasználó
Én pedig úgy látom, hogy vita nélkül nem megy. Tehát a központosításnak csak egy részét tartom okos dolognak. Azt pedig teljesen kizártnak gondolom, hogy állandóan minket fenyegessenek a migrációs hülyeségük miatt. A határvédelmet pedig már rég megcsinálhatták volna, akik aláírják, azonnal kérhetnek védelmet. De ebből is csak az lett mint az elosztásból. Elvittek pár százat, a többi pedig nem érdekelte őket. A nagy szolidaritás csak szavakban létezett. Komolyan, mint 10 éves koromban a májusi felvonulás. :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 05. 30. 16:12
Előzmény: #287  Törölt felhasználó

A Belgiumban  élő flamandokat és vallonokat semmilyen külső hatalom nem korlátozza. Ők a belga nemzetállam belgái és belgául beszélnek.
Semmi bajom nincs azzal, hogy üres halmazról állításokat tegyünk, de két tucatnyi tagállamból mégis kellene mondanod párat ahhoz, hogy ne tűnjék reménytelenül üresnek az a halmaz.
Phylaxa 2019. 05. 30. 16:09
Előzmény: #254  signal2
Figyelj! Te semmit sem kísérsz figyelemmel, csak szövegelsz. Az EP demokratikus szervezet és közzéteszi a szavazásokat. Egy párról te is tudsz, beszélsz róla, aztán felteszed a kérdést, mintha nem tudnál róla. Ökörség. Soros Gyuri Bácsit 500 millió ember láthatta, én egy voltam közülük, te szerinted ilyen nem volt. Mit akarsz? A szavazásokkal kapcsolatban a DK már elmondta az utolsó években, téged nem érdekel. Be is vállalta, beállt keményen és az egyetlen párt az ellenzékben, aki felvállalja amit akar. Egyből lett is támogatottsága. Miért nem kérdezed meg tőlük? :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 05. 30. 16:07
Előzmény: #279  Törölt felhasználó

1985-ben Hornék újabb 20 évre meghosszabbították a varsói szerződést. Ahelyett, hogy örült volna, hogy végre lejárt.
Neki a vasfüggöny is elfogadható volt, hiszen ő a diplomataútlevelével járkált át rajta.
Aki egypártrendszerben belép a pártba az nem demokrata. Ha meg KB- vagy PB-tag is, akkor különösen nem.
Ne feledkezzünk el arról, hogy Medgyessy is micsoda demokratává vált, pedig nem is gondoltuk volna róla.
Mikor jelentett gondot bármelyik  politikusnak, hogy a hatalomért ideológiát váltson?
Mindegy mit építünk, csak én legyek hatalmon. 
Adalék Medgyessitől az szdsz állítólagos liberalizmusához: "az szdsz tele van korrupciós ügyekkel. "
Pedig a liberalizmus nem a lopást jelenti. Legalábbis az én felfogásom szerint.
pitcairn2 2019. 05. 30. 16:06
az EU-s diskurzusban különben van vmi olyan benyomásom, hogy a nemzetállam már egyre inkább csak fügefalevél az EU számára
bűnbakként nagyon jól jön nekik ez a szint
pontosan ezért még nagyon sokáig meg fognak afféle "paravánként" maradni az EU-ban a nemzetállamok
pitcairn2 2019. 05. 30. 16:04
a nemzetállam különben az ami valóban de facto nemzetállamként viselkedik, azaz aktívan próbál asszimilálni, homogenizálni
érdemes itt látni, hogy ez sokkal könnyebben megy a nagy államoknak
pl. angolul mindenki szívesen tanul
szlovákul mondjuk már nem annyira
Törölt felhasználó 2019. 05. 30. 16:01
Előzmény: #283  Dehogynincs
Mondtam, hogy leegyszerűsített fogalom, értelemszerűen nem tartoznak bele azok, akiket valamilyen okból külső hatalmak korlátoznak a részvételben.
pitcairn2 2019. 05. 30. 15:59
Előzmény: #248  Dehogynincs
a szabadelvű Károlyiból is lelkes sztálinista lett öregkorára:)
pitcairn2 2019. 05. 30. 15:57
Előzmény: #283  Dehogynincs
már mindketten az uniós jogrend hatálya alatt állnak...
pitcairn2 2019. 05. 30. 15:57
Előzmény: #281  signal2
a "nemzetállam" alapvetően integrációs projekt volt, lényegében a korábbi autonóm egységekből felépülő rendi "államot" integrálta egységes egésszé...
a nemzetközi integráció lényegében a nemzeti integráció szerves folytatása
a folyamat pedig progresszív hatalomkoncentrációról szól
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 05. 30. 15:56
Előzmény: #277  Törölt felhasználó

Vagyis egy magát magyarnak valló székelyre nem a román állam törvényei vonatkoznak, hanem a magyaré?
Nem kérdezősködnék, ha európai nemzetekről vagy tagállamokról beszélnél.
pitcairn2 2019. 05. 30. 15:55
Előzmény: #250  Törölt felhasználó
a "támogatásokat" az érdemi jogalkotási kompetenciák uniós szintre való delegálásáért kapjuk...
signal2
signal2 2019. 05. 30. 15:54
Előzmény: #280  pitcairn2
Az én állam pedig se nemzet, se világ.

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek