Én Hornról annyit tudok, hogy pufajkás volt. Arról nincs információm, hogy kegyetlenkedett vagy ölt volna, vagy másokat erre utasított vagy buzdított volna. A forradalmárokat is ugyanezen a szűrőn át nézem, ha kegyetlenkedett vagy fegyvertelen embereket ölt vagy erre utasított vagy buzdított, akkor szar ember az is.
Tény, hogy az aljas, gyomorforgató lejáratókampány már elindult a momentumosok ellen. Azt is könnyen elintézik, hogy alig jusson pénzhez és megjelenési lehetőséghez.
Orbán doktor is van annyira pozitív, mint Horn doktor. Időnként az illiberális államot építi, de aztán túllép az árnyékán és most éppen a kereszténydemokráciát építi. (Csak rá kell nézni Deutsch Tamásra, aki kiköpött kereszténydemokratának tűnik!)
nem mindenhol van 9-kor a mise! . várjuk ki a végét és nézzük meg, hogy 2026-ban mennyi %-ot ér el a MOMENTUM. . én úgy kalkulálok, hogy akkor már nem lesznek..... . ott van az a nyilatkozatuk, hogy nem fogak szövetséget kötni..... és a NOLIMPIA kampányuk is piszkálható.....
Ebből teljesen kimaradt az állam fogalma. Ez inkább a nemzet definíciója. annak is olyan, hogy önmagával határoztad meg. Abban egyetértünk, hogy egy erdélyi székely vagy egy felvidéki magyar nem a román vagy a szlovák nemzetállamban él.
Nincsen tiszta forradalom. Ott emberek halnak meg a nézeteik miatt! Azután pedig a megtorlás miatt! Esetleg koncepciós perekkel példát statuálnak a jövőre nézve, hogy elvegyék a következő próbálkozáson gondolkodók kedvét. . Aki győz annak lesz igaza! :( Átmenetileg. . de utólag amit a történészek megfogalmaznak az lesz legközelebb az igazsághoz. Hornot nem lett volna szabad visszaengedni a politikába 90 után. Valószínűleg volt valami háttéralku amiről egyszer fellebbenteik a fátylat és megismerhetjük. . Ő nem pozitív személyiség volt! Azzal az erővel mindenkinek "lehetne" szobra...... mert politikai pályája során biztosan csinált "jót" is.....
"főleg ateista ( nem rendszeres templomba járó)" . Dzt kifejezetten imadom a Fidesz tamogatok reszerol akik vasarnap reggel 9kor is ide irogatnak es amikor rakerdezek husvetkor kik voltak amugy unnepi misen egy se irja be hogy igen en voltam. . Jelentem ex Fidesz es nem SZDSZ szavazokent Nogradi megyebol indulva jelenleg is aktiv templombajaro katolikuskent szavaztam a Momentumra. Az ertelmisegiben igazad lehet es hogy a Momentum elsosorban a fovarosbol indult es ott eros de mar azon kivul is epul a bazisa. De keves partot tudszmondani ami falvakbol indult ki. Egyedul a Jobbik lehet talan ra jo pelda. A Videken nagyon eros Fidesz is a Fovarosbol notte ki magat.
Asszem kinyírták a bátyját annak idején. Én egyébként 56-ot se nézem csak pozitívan, sok ronda dolog is történt ott, egy tiszta forradalomnak indult, aztán ott is feltűntek mind a két oldalon az ocsmány pofák.
Most válaszoltál valamit a felvetéseim egy részére, de ennik nincs se füle, se farka. A liberalizmust lehet a kontinensek nélkül definiálni. Abban sincs semmi meglepő, hogy az összes ideológia, köthető valamelyik földrészhez. A iliberalizmus is.
Túllépett az árnyékán. Aga. Szerintem Szálasi is túllépett volna az árnyékán, csak kivégezték a nyomorultat. Pedig milyen jó reformnyilas válhatott volna belőle.
Azért azt ne feledjük, hogy arról a Hornról beszélünk aki büszkén vállalta, hogy un. pufajkásként részt vett az 56-os szabadságharc leverésében! :((( . és arról a Hornról akiről Brüsszelben az EP épülteéban termet neveztek el! :((((
A határokat nem az szdsz nyitotta meg, Európához nem nagyon zárkóztunk föl és ha ez a liberalizmus, akkor szinte mindegyik parlamenti párt liberálisnak tekinthető, a profi diplomáciánál meg fogalmam sincs miről beszélsz. Én liberálisnak (is) tartom magamat, de egy amerikainak nem tudnám megmagyarázni, hogy a liberalizmus azt jelenti, hogy ő is zárkózzon föl Európához.
Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson