hatosa
3
3
1
2017. május 09. | 11:13
#1

Magyarország-Európa-Világ hírek  

Azoknak akik beszélgetni szeretnének napi aktualitásokról. Minden terület jöhet,egyedüli elvárás a normális, emberi hangnem. Trágár,sértő,személyeskedő beírás hanyagolandó!
Köszönöm!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. december 15. | 20:02
előzmény: #245  _Bekre_Pal_
#246
Hát nem szép az olyan világ ahol ennyi örvendeznivaló akad?
2017. december 15. | 19:52
előzmény: #244  daxlisgyuszi
#245
én annak örvendeztem, hogy ma is találtál valami szépséget a téged körülvevő világban. te annak, hogy valami hackerek lenyúlták az adataidat.
2017. december 15. | 19:41
előzmény: #243  _Bekre_Pal_
#244
Akkor örvendez(z)ünk.
2017. december 15. | 19:25
előzmény: #242  daxlisgyuszi
#243
én csak örvendeztem, nem értem a kérdést
2017. december 15. | 19:12
előzmény: #240  _Bekre_Pal_
#242
Kifejtenéd h. te miért bánkódsz?
2017. december 15. | 18:59
előzmény: #240  _Bekre_Pal_
#241
"A gázai palesztin hatóságok közlése szerint két palesztin életét vesztette az erőszakos tüntetésekben a Gázai övezet Izraellel határos körzetében, miután az izraeli biztonsági erők éles lőszerrel tüzet nyitottak. A 29 éves Ibrahím Abu Túraja és 32 éves Jasszer Sokar az ötödik és hatodik palesztin halálos áldozata az Izrael-ellenes tüntetéseknek. A palesztin hatóságok kiemelték, hogy Túraja lábait amputálták, tehát fogyatékkal élő volt. Az izraeli védelmi erők megerősítették: katonáik tömegoszlató eszközöket vetettek be, és utalva az éles lőszer használatára közölték, hogy tüzet nyitottak a legerőszakosabb tiltakozókra."
2017. december 15. | 16:10
előzmény: #239  daxlisgyuszi
#240
Nagyszerű, hogy te örülni tudsz ennek a hírnek.
2017. december 15. | 14:21
#239
https://index.hu/tech/2017/12/15/par_percre_az_oroszok_elteritettek_a_globalis_internetet/
 
ejj, ezek a csibészek megen elrontották pár percre a "szokásos eltérítők" napi kisded játékát. ;)
2017. december 12. | 11:44
előzmény: #237  madxa
#238
Ugyan reagál-e az USA erre a korrupció gyanús esetre?
.
"A 24.hu információja szerint Romániához hasonlóan Magyarországon is átvilágították a Microsoft helyi leányvállalatának üzleteit.
Romániában tavaly az ország történetének legnagyobb korrupciós ügyévé nőtte ki magát a Microsoft és az ottani kormányzat közötti bizniszek ügyében indult vizsgálat. A bukaresti Microsoft-akták összesen kilenc egykori minisztert érintettek kellemetlenül: a bíróság több, 2 és 6 év közötti letöltendő börtönbüntetést, valamint összesen 17 millió eurós vagyonelkobzást szabott ki rájuk. Azzal vádolták őket, hogy nagy összegű csúszópénzeket fogadtak el azért, hogy a piaci árnál 30-40 százalékkal drágább szoftverlicencek, illetve akár 50 százalékkal drágább számítógépek megvásárlásáról szóló állami szerződéseket hagyjanak jóvá.
A romániaival szinte párhuzamosan folyó magyarországi vizsgálat eredménye eddig nem került nyilvánosságra."
2017. december 11. | 16:28
előzmény: #236  madxa
#237
Nagyon fontos győzelmet aratott a kormány az EU–Ukrajna társulási tanács ülésén, mert az EU „magáévá tette a magyar elvárásokat”, világossá tették, hogy az unió elvárja: megszerzett kisebbségi jogokat Ukrajna ne vegyen el, az oktatási törvényről valódi, tartalmi párbeszédet kell folytatni a nemzeti kisebbségekkel, továbbá teljes mértékben végre kell hajtani a Velencei Bizottság ajánlásait – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy Magyarország is pontosan ezt a három szempontot fogalmazta meg."
2017. december 11. | 14:27
előzmény: #235  NagyBarnaMacika
#236
Bomba robbant Manhattan legforgalmasabb buszpályaudvarán2017. december 11., 14:09Privátbankár.huCimkék robbantás , Manhattan , egyesült államok , buszpályaudvarA rendőrség lezárta a környéket, több sérültje is van a robbanásnak.
A New York-i rendőrség Twitter üzenete szerint kivezényeltek egy osztagot a Port Authorithy buszterminálra, mivel a területen robbanást hallottak. A BBC az ABC értesülésére hivatkozva írja: egy csőbomba robbant fel a pályaudvar egyik aluljárójában, a robbanásban többen megsérültek."
2017. december 11. | 14:23
előzmény: #233  NagyBarnaMacika
#235
megjött hetese klón
2017. december 11. | 14:22
előzmény: #233  NagyBarnaMacika
#234
"Furák ezek a németek. Az ARD egy új felmérésre hivatkozva azt állítja, hogy a németek jobban bíznak Oroszországban, mint az Amerikai Egyesült Államokban.
A németek úgy gondolják, hogy a Putyin által vezetett Oroszország stabil kereskedelmi partnere a Merkel vezette Németországnak. Ez az előnyös, egymás kölcsönös tiszteletére építő kereskedelmi kötelék szimpatikus a fritzeknek. A köztévé által publikált felmérésben 1004 ember véleményét kérdezték meg, akiknek a 28 százaléka úgy nyilatkozott, hogy Moszkva megbízható partner – míg ez az arány csak 25 százalék volt Washington esetében. 
Ez az első eset az elmúlt bő egy évtizedben, mikor Oroszország megelőzte az Egyesült Államokat a németek külföldi országokkal szembeni bizalomindexén. Júniusban egy ugyanilyen felmérésben még úgy találták, hogy mindkét ország 21-21 százalékon áll. 
Mindeközben Franciaország és Nagy-Britannia sokkal jobban teljesít a két nagyhatalomnál: a megkérdezettek több mint 90 százaléka szerint Párizs igazán megbízható külföldi partner, míg a britekről a németek hatvan százaléka gondolja ugyanezt. "
:)
2017. október 12. | 08:53
előzmény: #230  hatosa
#231

Kurvára unja a magyar közéletet Elmondhatja például a Narancsnak, hogy hú bazmeg, mennyire utálom a Fideszt, de minek, ha csak azokhoz beszélne, akik ugyanúgy utálják, mint ő, miközben azokat kellene meggyőzni, akik még mindig támogatják ezt a rezsimet. A kertészkedés és a belső emigráció is csábítóbb lenne számára, de a nyilvánosság előtt éli az életét, onnan keresi a pénzét. Visszaidézve gyermekkorát úgy véli, a kommunisták bágyadtabban nyomták az agymosást, ezért tart sok-sok ügyet a melegházasságnál jóval égetőbb problémának. Csak ettől fél a Fidesz Az interjúban azt mondja, Orbánt csak úgy lehet leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznak egy választási koalíciót a Jobbikkal. A koalíció egyetlen célja a kormányváltás lenne. Szerinte ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje… Egy ilyen választási nagykoalíció szereplői megállapodhatnának egy közös minimumban, megnevezhetnének egy szakértői kormányt előre, aztán átírnák a választási törvényt, és tartanának egy alkotmányozó nemzetgyűlést, fél év múlva pedig új választást írnának ki. Ez az egyetlen forgatókönyv létezik, semmi más, az összes többi egzisztenciális kaparászás. Csak ettől fél a Fidesz, nem véletlen, hogy a pártokat úgy osztja meg titkosszolgálat eszközökkel, hogy erre a forgatókönyvre minél kevesebb esély legyen. Szerinte nem ördögtől való tisztességesen célokért a Jobbikkal a választási koalíciót kötni.
Ha lenne egy ilyen, akkor szívesen lennék plakátfiú, mert ahogy Orbán Viktor mindig mondja, össze kell fognia az országnak! Ez igaz – csak éppen az ellen a tizenvalahány ember ellen, aki most a markában tartja.
2017. október 12. | 08:38
előzmény: #229  hatosa
#230

Jövő ősszel élesíthetik Magyarország ellen az úgynevezett hetes cikkelyt, amely végén akár
hazánk szavazati jogát is megvonhatják – ezt az Európai Parlament sajtószolgálata közölte.
Az uniós képviselők májusban utasították a belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságot,
hogy készítsen jelentést Magyarországról, a parlament szerint ugyanis hazánkban súlyosan
romlott a demokrácia és a jogállamiság helyzete."
Ennyit a brüsszeli magatartásról!
Orbánc rendőrsége gumilövedékkel oszlatja a népszavazásra összesereglett tömeget!
Akár 50 millió € büntetést is kiszabnak, ha valaki csúnyát ír orbáncról a facebookon.
Még jó hogy itt van nekünk Brüsszel aki őrködik a jogállamiságon meg a demokrácián!
2017. október 12. | 08:24
előzmény: #228  hatosa
#229
"Az Amnesty International főtitkára egyetért azzal, hogy a miniszterelnök valós problémákat vet fel, de szerinte nem az emberek szembefordítása és mások hibáztatása a helyes válasz. Úgy fogalmazott: a biztonságos Magyarország nem azt jelenti, hogy az állam konténerekbe zárja a szíriai menekülteket,"
Ismét egy olyan nyilatkozat ami igazat ad, bírál de nem ad iránymutatást.
Továbbra sem fejti ki, hogy egy szír miért menekül Magyarországra a biztonságos Szerbiából?
Amennyiben nem akar a biztonságos Szerbiában maradni a magyar hatóságoknak miért kell őt menekültként kezelni?
Hogyan nevezzük azokat az embereket akik hazájuk helyett más országban szeretnék az életüket leélni?
2017. október 03. | 14:26
előzmény: #227  hatosa
#228
Vannak olyan családok, amelyek elfáradtak: úton vannak már másfél éve, a gyerekek nem jártak se iskolába, se óvodába.Ezeket családokat majdhogynem nem is érdekli, éppen melyik országban vannak, ha úgy érzik, itt biztonságban vannak, megpróbálnak itt boldogulni. Törökországban,Görögországban,Macedóniában,Szerbiában nem voltak biztonságban?
2017. október 03. | 13:55
előzmény: #225  hatosa
#227
A Magyarországon státuszt kapó menekülteket nagy része ugyan tovább megy Nyugat-Európába, Ez szintén egy olyan felvetés ami érdekelne. Mi alapján mehetnek el?Melyik az a EU jogszabály ami ezt lehetővé teszi?
2017. október 03. | 13:34
előzmény: #225  hatosa
#226
Nem üdülni mentek volna Őcsénybe a menekültek, hanem beilleszkedni a magyar társadalomba Továbbra sem érkezett magyarázat arra,hogy menekültet miért kell beilleszteni a magyar társadalomba?
2017. október 03. | 13:01
előzmény: #224  hatosa
#225
Nem üdülni mentek volna Őcsénybe a menekültek, hanem beilleszkedni a magyar társadalombaKovács MártaÚJSÁGÍRÓ. 2017. 10. 03. 11:1233287KORÁBBAN A TÉMÁBAN:Távozó őcsényi polgármester: Soros biztathatja a menekülteketOrbán Őcsényről: Annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyermekek érkeznénekLemond az őcsényi polgármester, mert balhé lett az üdülő menekültekbőlHIRDETÉSMagyarországon már csak státusszal rendelkező menekültek tartózkodnak, azaz már menedékkérők sincsenek az országban, miután 2017 márciusa óta Magyarország tranzitzónában helyezi el a menedékkérőket – mondta a 24.hu-nak Siewert András, a Migration Aid igazgatósági tagja. Lapunk azután kereste meg, hogy a Tolna megyei Őcsény lakosai lényegében egységben lázadtak fel, mert menekültek érkeztek volna a faluba. A településen történtek a kormány gyűlöletkampányának eredményét mutatják.Mi történt az elmúlt napokban?Az őcsényiek megfenyegették annak a panziónak a tulajdonosát, ahol a Migration Aid közreműködésével egy-két menekült család üdülhetett volna, másnap kiszúrták a vállalkozó autójának kerekeit.Falugyűlést tartottak, ahol volt, aki a gyerekeit féltette, mások arról beszéltek, hogy „először jönnek tízen, aztán majd százan”, valaki pedig csak annyit mondott: „takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”.Az őcsényi polgármester a történtek hatására beadta lemondását.Orbán Viktor azt nyilatkozta az ügyről: „annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyermekek érkeznének”. Szerinte semmi kivetnivaló nincs abban, ahogy az őcsényiek tiltakoztak a menekültek érkezése ellen.Siewert arról is beszélt lapunkak, hogy csak azok a menekültek tartózkodhatnak hazánkban, akik menekültoltalmat vagy státuszt kapnak, ezeknek az embereknek90 százaléka családhoz tartozik,5 százaléka kísérő nélküli kiskorú,5 százaléka egyedülálló nő és férfi.A Tolnai megyei Őcsénybe is családok érkeztek volna, de Siewert András felhívta a figyelmet arra, hogy nem üdültetésről van szó, hanem egy gesztusról a Magyarországon státuszt kapott emberek felé, hiszenezek a családok a tranzitzónában szögesdrótok között, szűk konténertáborban éltek, néhány tucat négyzetméteren hónapokon keresztül.Ennek következtében rengeteg köztük a traumatizált ember. Az őcsényi látogatás arra szolgált volna, hogy miután kikerültek a tranzitzónából, és el kellene kezdeniük az életüket itt, legyen néhány napjuk arra, hogy kicsit „kitáguljon körülöttük a tér”.Nem üdültetésről vagy nyaraltatásról van szó. Ez egy gesztus, ami arról szól, hogy legyen egy rövid rekreációs időszak, hogy a menekültek újra normális embereknek érezzék magukat.– mondta Siewert. Ez a néhány nap nagyon fontos ezeknek a családoknak, mivel érezhetik, hogy emberek veszik őket körbe, beszélgethetnek, kérhetnek segítséget. Siewert hozzátette, hogy azok a családok, amelyek Őcsénybe látogattak volna, egyelőre csak tanulják a nyelvet, így nem érzékelik igazán, mi zajlik jelenleg a sajtóban, miért beszél erről az egész ország.A Migration Aid munkatársai sem vitatták meg a családokkal a történteket, hiszen úgy érzik, felesleges további félelmet ébreszteni bennük, van enélkül is elég problémájuk, szeretnének munkát és fedelet a fejük fölé.Fotó: 24.hu/Pál Anna ViktóriaAz őcsényi tiltakozás óta a Migration Aidet rengeteg magánszemély kereste meg segítségnyújtás céljából, többen jelezték, hogy szívesen vendégül látnak egy-két családot. A szervezet igazgatósági tagja arról is beszélt, hogy már korábban is voltak hasonló szervezéseik, ám a legutóbbi két eset – a balatoni táboroztatás és az őcsényi vizit – került a fókuszba.Volt, hogy nyolcvan embert két kisbusszal vittünk el a bicskei menekülttáborból egy budapesti gyereknapra, azzal akkor senki nem foglalkozott.– jegyzi meg Siewert. Ő nem az őcsényieket hibáztatja az eseményekért, mivel szerinte az ország 3200 településéből 3100-ban hasonló lett volna a fogadtatás. „Az, hogy az emberekben félelem van egy számukra idegen dologgal kapcsolatban, az normális. Ami nem normális, hogy van egy politikai propaganda, ami erre rájátszik és erre épít” – tette hozzá.A Migration Aid igazgatósági tagja úgy látja, hogy a kormány oldaláról semmilyen szándék nincs arra, hogy ezen a helyzeten változtasson, hiszen „a félelem és gyűlölet jó összekovácsoló erő”. Siewert szerint sem az a megoldás, hogy ki kell nyitni a határokat és be kell engedni mindenkit,hanem arról, hogy emberségesen kezeljük azt a néhány tucat családot, amelyiknek a magyar állam menekültstátuszt adott.A Magyarországon státuszt kapó menekülteket nagy része ugyan tovább megy Nyugat-Európába, az Őcsénybe készülő családok viszont szeretnének hazánkban maradni. Vannak olyan családok, amelyek elfáradtak: úton vannak már másfél éve, a gyerekek nem jártak se iskolába, se óvodába.Ezeket családokat majdhogynem nem is érdekli, éppen melyik országban vannak, ha úgy érzik, itt biztonságban vannak, megpróbálnak itt boldogulni.Siewert András azt tapasztalja, hogy az országban tartózkodó menekült családok nem részesülnek olyan megkülönböztetésben, mint gondolnánk, mert onnantól kezdve, hogy nem csak a fejekben élnek, hanem hús-vér emberekként megjelennek, megváltozik a róluk alkotott kép.Ha a helyiek szemtől szembe találják magukat a menekültekkel, rájönnek, hogy pontosan ugyanolyan emberek, mint ők.A Migration Aid igazgatósági tagja is ott volt Őcsényben, másfél órán keresztül próbálta elmagyarázni a helyieknek, miért is jönnének a községbe a menekült családok, de a többség már annyira fel volt tüzelve, hogy nem is voltak kíváncsi arra, amit mondani szeretne.A kormány egy egyhetes kommunikációs kampányban megtehetné, hogy rendet rak az emberek fejében, de ez nem áll a szándékában.A Migration Aid egyébként eddig klasszikus segélyszervezetként dolgozott, a véleményformálás nem volt a területe, ezért a jelenlegi helyzet az aktivistáknak is új, nekik is fel kell mérniük a helyzetet. A tervek között szerepel az is, hogy különböző településeken nyitott fórumokat tartanak. Siewert szerint:Az emberek többségében él egy pejoratív kép az iszlám vallásról és összekötik fejben: menekült = muszlim = terrorista. Amíg ez a képzavar nem tisztul, addig nem tud megváltozni a menekültek megítélése az országban.Kiemelt kép: 24.hu/ Neményi Márton
2017. október 01. | 15:37
előzmény: #223  hatosa
#224
Durvul a katalán népszavazás: 337 ember sérült megA katalán kormány adatai szerint 337 ember sérült meg vasárnap délutánig a rendőri akciókban, amelyekkel igyekeztek megakadályozni az alkotmánybíróság által felfüggesztett önrendelkezési népszavazást Katalóniában. "Felelősnek tartjuk Mariano Rajoy spanyol miniszterelnököt és Juan Ignacio Zoido spanyol belügyminisztert a Katalóniában történtek miatt" - jelentette ki Jordi Turull katalán kormányszóvivő, aki szerint a spanyol rendőrök és csendőrök fellépése nem felel meg az arányosság elvének. Turull arra kérte a sérülteket, hogy tegyenek feljelentést.atv.hu
2017. október 01. | 15:36
előzmény: #222  hatosa
#223
Maszkos rendőrök rángatják el az urnákat a katalán népszavazás alattHerczeg MárkKÜLFÖLDma 15:15 54 130A spanyol rendőrségnek eddig erőszakkal se sikerült megakadályoznia a katalán népszavazást, pedig gumilövedéket is bevetettek, és békésnek tűnő tüntetőket is vertek.

Topik gazda

hatosa
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE