május 09. | 11:13
#1

Magyarország-Európa-Világ hírek  

Azoknak akik beszélgetni szeretnének napi aktualitásokról. Minden terület jöhet,egyedüli elvárás a normális, emberi hangnem. Trágár,sértő,személyeskedő beírás hanyagolandó!
Köszönöm!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
vasárnap, 19:50
#155
Vannak akik nem értenek egyet Görögország FELminősítésével.
link
szombat, 16:51
előzmény: #152  hatosa
#154
Keményen leszólta a kvótarendszert a német külügyminiszterPörge Béla2017. június 24. 15:58PRÁGA, 15:58Sigmar Gabriel szerint a migránsok számát kell csökkenteni, nem pedig azzal kéne foglalkozni, milyen kvóták szerint osszák szét az eddig érkezetteket.A német külügyminiszter a Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után tartott prágai sajtótájékoztatón beszélt erről — számol be az eseményről az MTI.Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását. Míg mi Európában arról vitatkozunk, hány menekültet fogadunk be, addig Afrikában egyre több ember mozdul meg, mert életkörülményeik katasztrofálisak"— mondta Gabriel, aki arról is beszélt, hogy a Földközi-tenger egy egyre nagyobb temető.Fotó: AFPA találkozó után a cseh és a német külügyminiszter megállapodtak abban, hogy a két ország továbbra is eltérően kezelné a menekültválságot. A csehek -és az egész V4- elutasítják a kvótákat.A mostani tárgyalások alapján jobban és mélyebben megértettem, miért utasítja el a cseh fél a kötelező kvótákat"— mondta Sigmar Gabriel.Zaorálek leszögezte: Csehország nem a kvótákra összpontosít, hanem arra, hogy minél hatékonyabb és nagyobb segítséget küldjön azokra a területekre, ahonnan a menekültek Európába igyekeznek.
szombat, 16:17
#153
Fekete István! Lutra, Vuk, Kele, Tüskevár, Téli berek, Hajnal Badányban!
Olvassátok magyarok Fekete Istvánt!
link
szombat, 10:04
előzmény: #151  babosko30
#152
Kurz bezáratná az Ausztriában működő muszlim óvodákatAz Ausztriában élő migránsok beilleszkedésének érdekében bezáratná az osztrák muzulmán óvodákat Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter. Elmondása szerint ezekben az intézményekben alig vagy egyáltalán nem beszélnek a gyerekek németül, ami óriási hátrány.“Persze, hogy nincs rájuk szükség. Nem kellenek iszlám óvodák” – válaszolta a Kurier nevű osztrák lap nyilvános rendezvényén feltett kérdésre Sebastian Kurz, aki emlékeztetett, hogy a külföldről jövő gyermekeknél kialakuló társadalmi hovatartozás a nyelvtudásnál kezdődik.Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter sajtótájékoztatót tart magyar hivatali partnerével, Martonyi Jánossal folytatott megbeszélését követően a Külügyminisztériumban 2014. március 5-én.MTI Fotó: Koszticsák SzilárdA bevándorlók gyermekei kicsit vagy egyáltalán nem beszélnek németül, ezért a beilleszkedésük megsegítésére plusz egy évet töltenének az óvodákban, ahol tovább fejleszthetnék a német nyelvtudásukat – szögezte le. Kurz szerint a gyermekgondozás legfőbb alapelvei közé kellene emelni a nyelvtudás színvonalának emelését.Megvonhatják a támogatásokat a muszlim óvodáktólAz említett alapelv nem érvényesül az Ausztriában működő legtöbb arab és csecsen óvodáknál, így várhatóan az állami támogatásukat is elveszítik. Az intézményeknek nem lesz választásuk és nem működhetnek tovább, Kurz szerint “ez a legegyszerűbb megoldás a törvények szerint”Időközben a kormány számos területen próbálja javítani a migránsok beilleszkedését – közölte, bár elmondása szerint a siker a beilleszkedni vágyók számától is függ.A muszlim óvodákkal kapcsolatos problémák az elmúlt hónapokban egyre több vitát eredményezett az osztrák politikusok között, miután egy osztrák-török professzor közzétette a “párhuzamos társadalmakról” készült tanulmányát. A 150 óvodában készült jelentésben 10 ezer óvodáskorú gyermek beilleszkedési nehézségeit vizsgálta – a tanulmányt lapunk is feldolgozta egy korábbi írásban.
csütörtök, 19:52
előzmény: #149  NagyBarnaMacika
#151
természetesen Orbán Viktor, hiszen minden kamion rakterébe személyesen be kellene néznie, hogy minden rendben van-e, jó-e az elláttás, jól érzik-e magukat a kedves utazók. Idő közben már persze mindenhol épülnek a kerítések, ellenőrzések vannak a határokon, természetesen arról is Orbán Viktor tehet. Legalábbis gondolom...
csütörtök, 19:49
előzmény: #148  babosko30
#150
sőt lehet az 5000 vagy akár 50000 sikeres fuvar is.
csütörtök, 19:48
előzmény: #148  babosko30
#149
rajtunk keresztül

a felelős ki lehet? csak nem a elmúlt 7 év?
csütörtök, 19:46
előzmény: #147  NagyBarnaMacika
#148
sajnálom őket, de szerencsére legalább 500 kamion így biztosan gond nélkül nyugat Európába érkezett a rakománnyal..
csütörtök, 19:39
#147
link
!!
csütörtök, 19:25
#146
link
HURRÁ MÁR NEM CSAK PÁRIZST ÉRDEMES ELKERÜLNI....
"Dzsihadista terrortámadás egy francia faluban Laroque-Timbaut egy átlagos falu Lot-et-Garonne megyében, Franciaországban. Békés vidék, az emberek többsége földművelésből él. Új-Aquitánia régióban van, a megye székhelye Agen. Az egyik legjobb közbiztonságú hely Franciaországban. Vasárnap este viszont terrortámadás történt.A faluban este 9-kor a traktorján ült egy 56 éves földműves. A traktor elé állt váratlanul két férfi (mint később kiderült, két radikális muszlim), a földműves leszállt a traktorról, hogy megtudja, mit akarnak. Ez nem derült ki, viszont egyikük azt üvöltötte a földművesnek, hogy Allah Akbar, és össze-vissza szúrkálta. Egy másik földműves látta a támadást, odarohant, erre a késelő és a barátja megijedt és elmenekült. Nemsokára mindkettejüket elfogták."
csütörtök, 12:19
előzmény: #144  zintan
#145
Hogyan akarják megoldani a vízigény növekedést az érintett térségekben? Nem kimondottan az ivóvízre gondolok az is rázós,hanem a mezőgazdaságira.
csütörtök, 12:13
#144
Populáció megoszlása kontinensek szerint: link
csütörtök, 11:58
#143
Készülj fel: 2050-re 10 milliárdan leszünk a földön, és nem a kínaiak lesznek a legtöbben2017. június 22. 11:42 Az ENSZ tanulmánya szerint jelenleg a világon közel 7,6 milliárd ember él, és a számuk 2030-ra 8,6 milliárdra, 2050-re 9,8 milliárdra, a századfordulóra pedig 11,2 milliárdra nő. Évente körülbelül 83 millióval nő a Föld lakossága, és ez a növekedési tendencia várhatóan folytatódni fog, miközben a termékenységi ráta - amely a hatvanas évek óta folyamatosan csökken - a jövőben is visszaesést fog mutatni.

A tanulmány alapján figyelemre méltó a lakossággyarapodás Afrikában: mostantól 2050-ig a világlakosság növekedésének felét ez a kontinens adja majd. A másik szélsőséges tendencia pedig Európában várható, ahol a lakosság lélekszáma az elkövetkező évtizedekben valamelyest csökkenni fog.

Az ENSZ-előrejelzés szerint a század derekáig a globális népességnövekedés felét mindössze kilenc ország, India, Nigéria, Kongó, Pakisztán, Etiópia, Tanzánia, az Egyesült Államok, Uganda és Indonézia fogja adni. Ez idő alatt legalább duplájára nő a 26 afrikai ország népessége.

Nigéria jelenleg a világ hetedik legnépesebb országa, és ott a legnagyobb a lakosságnövekedés az első tíz legnépesebb ország közül. A nyugat-afrikai ország már 2050 előtt megelőzi az Egyesült Államokat, és a világ harmadik legnépesebb országa lesz. Jelenleg a világ legnépesebb országa Kína, 1,4 milliárd lakossal, de India - ahol jelenleg 1,3 milliárd ember él - 2024-re leszorítja az első helyről.
csütörtök, 09:34
előzmény: #141  Vazsmegyei
#142
"Az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnöke szerint is büntetni kell azokat az európai országokat, amelyek nem viselkednek szolidárisan, és nem hajlandók menekülteket befogadni. A két politikus egy brüsszeli konferencián beszélt, ahol elhangzott: Magyarország negatív példa lett Európa számára.Az európai parlamenti konferencián elítélték azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandók menekültek befogadásával enyhíteni más országok gondjain. "

Magyarország befogadta a szerb háború idején a menekülőket. Ahogyan most is befogad minden menekültet aki közvetlenül háborús övezetből érkezik! Ezt vállalta és ezt be is tartja az ország!A szolidaritás pedig csak önkéntes lehet! Nincsen olyan,hogy KÖTELEZŐ szolidaritás!
csütörtök, 00:15
#141
Nem Magyarország nyit „nyugati frontot” Ukrajna ellen! A Porosenko-rezsim kezdett háborút saját polgárai ellen! Ami Brüsszelt egy csöppet sem zavarja…

link
szerda, 16:05
előzmény: #139  hatosa
#140
Lengyel volt annak a lengyel rendszámú kisteherautónak a sofőrje, aki kedden a migránsok által épített útakadályok miatt halálos balesetet szenvedett Calais-nál, Franciaországban – derül ki abból a levélből, melyet Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter írt francia kollégájának szerdán.Fotó: AFPA Gérard Collomb-nak címzett levélben, melyről az AFP francia hírügynökség számolt be, Blaszczak arra kéri francia kollégáját, hogy tegyen lépéseket a lengyel sofőrök biztonságának megóvása érdekében Calais-nál. A levél tanúsága szerint a történtek nagy aggodalmat keltettek Lengyelországban, főleg a fuvarozók körében, és elfogadhatatlan, hogy ilyen törvényszegések ártatlan emberek halálát okozzák.A helyi prefektúra tájékoztatása szerint kedden hajnali 3:45 órakor egy lengyel rendszámú kisteherautó csapódott bele annak a három kamionnak az egyikébe, amelyek az útakadály miatt kénytelenek voltak leállni az úton. A meghalt sofőrt akkor még nem sikerült azonosítani.Az egyik feltartóztatott kamionról kilenc eritreai migránst szedtek le a rendőrök, és előállították őket.Régebben, amíg állt a dzsungelnek nevezett sátorváros a calais-i kompkikötőnél, mindennapos gyakorlat volt, hogy a migránsok útakadályokat építettek, így lassítva le az Anglia felé tartó kamionokat, hogy fel tudjanak mászni vagy ugrani rájuk.A tábor felszámolásával az útakadályok is eltűntek, és csak május végén jelentek meg újra, amikor a migránsok is érzékelhetően visszatértek a város környékére. Jelenleg 4-600 migráns él Calais-ban és környékén ínséges körülmények között, abban reménykedve, hogy átjuthatnak Nagy-Britanniába – írja az MTI.
szerda, 15:26
előzmény: #138  szivacs
#139
Egy német miniszter szerint a befogadott menekültek háromnegyede még 5 év múlva is munkanélküli leszsarkadizsMIGRÁCIÓma 12:32 473 131Egy német miniszter szerint a Németország által befogadott menekültek háromnegyede valószínűleg öt éven belül sem fog munkát találni az országban.Aydan Özoguz, a befogadott migránsok intergrációjáért is felelős kormánytag azt mondta, az utóbbi években érkezett menekültek maximum negyede-harmada tud öt éven belül belépni a német munkaerőpiacra, a többiek nagy része számára pedig akár 10 év is kellhet ehhez.A beismerés nem jön túl jól a negyedik ciklusára készülő Angela Merkel kacellárnak, igaz, még így is messze ő a legnépszerűbb kancellárjelölt, és bevándorlásellenes erő eddig sem igazán tudta megszorongatni.2015-ben, mikor több százezer migráns érkezett rövid idő alatt Németországba, a politika és a gazdasági szektor nagy része optimista volt, és úgy gondolták, a német munkaerőpiac hamar fel fogja tudni szívni a nagyrészt motivált és munkaképes korú bevándorlókat. A Daimler vezetője, Dieter Zetsche például azt mondta akkor, hogy a menekültek fektethetik le az alapjait a következő német gazdasági csodának.Aydan Özoguz szerint szerint azonban azóta látszik, hogy ezek a számítások sok tekintetben elhamarkodottak voltak, ugyanis a bevándorlók többségének nincs sem megfelelő nyelvismerete, sem képesítése ahhoz, hogy boldoguljon a német munkaerőpiacon.A miniszter szerint valóban érkezett sok szíriai orvos, mérnök és más képzettségű bevándorló is Németországba, és őket valóban nagyon hamar felszívta a piac. Ezeket az embereket azonban rengeteg képzetlen és nyelveket nem beszélő társuk követte, akikkel viszont nem lesz ennyire egyszerű dolga a német gazdaságbak sem.A német statisztikák szerint csak az országba érkező szíriaiak 45 százaléka járta ki az iskola kötelező osztályait, igaz, 23 százalékuknak van diplomája. A Németországba érkező nem szíriai bevándorlókra vonatkozóan ilyen kimutatás nincsen.Jelenleg a menekültstátusszal rendelkezők (ők többségükben szíriaiak) 17 százalékának van munkája. És 484 ezer menekült munkát keres. Utóbbi szám a tavaly nyári 322 ezerről nőtt meg ennyire egy év alatt.Közöttük 178 500 ember van, akik hivatalosan is munkanélküliek, ami esetükben azt jelenti, hogy nemcsak hogy nincs munkájuk, de nem vesznek részt semmilyen képzésen vagy nyelvtanfolyamon.Ugyanakkor a menekültek foglalkoztatásában az kedvező fejlemény, hogy a német cégek egyre nagyobb része foglalkoztat menekülteket, és beszállnak a képzésekbe is.Aydan Özoguz szerint a német hatóságok egyelőre nem is arra koncentrálnak, hogy munkát találjanak a menekülteknek, hanem arra, hogy megtanítsák őket németül. Ugyanakkor próbálják gyorsítani azokat a bürokratikus eljárásokat is, amiken keresztül a bevándorlók menekültstátuszt kaphatnak, és aminken keresztül a menekültek elismertethetik Németországban az otthoni képzéseiket. (Financial Times)
kedd, 15:16
előzmény: #136  hatosa
#138
Eszementek! Ezek tényleg elhiszik magukról, hogy nem örültek meg?
Ez a zöld csaj tényleg méregzöld - azaz igencsak éretlen!

"A szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik egyedül
nem akarnak az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek. A képviselő szerint az emberek szívesebben mennek olyan helyekre, ahol már élnek honfitársaik."
Akkor a legremekebb lehetőség a muzulmánok között maradni pl. Törökországban, ott nincsenek egyedül. Vigyék már magukkal ezt a Ska Kellert is harmadik feleségnek, ott legalább hasznát venné a iszlámtudomány, turkológia diplomájának
kedd, 14:50
előzmény: #136  hatosa
#137
Merkel: akár közös európai pénzügyminiszter is jöhet2017. június 20. 14:15 Bizonyos feltételek teljesülése esetén támogatni tudná egy közös európai pénzügyminiszteri poszt létrehozását - mondta kedden egy berlini rendezvényen Angela Merkel német kancellár. Ez egyben azt is jelentené, hogy az eurózóna tagjai közös költségvetést hoznának létre.

2016 után idén is a Budai Egészségközpont nyerte az Év Magánrendelője verseny abszolút díját. (x)hirdetésPreviousNext
A terv nagy támogatója Emmanuel Macron francia elnök, Merkel eddig inkább távolságtartóan nyilatkozott az integráció ilyen szintű elmélyítéséről. Németország elsősorban azt ellenzi, hogy a valutaövezet államai megosszák egymás között a magas adósság miatti kockázatokat.

Merkel most arról beszélt, hogy jelentős változások kellenek ahhoz, hogy az európai emberek életszínvonala javulhasson, illetve munkahelyeket teremtsenek a fiataloknak.

Mérlegelhetjük egy közös eurózónás költségvetés létrehozását akkor, ha az valóban erősíti a gazdaságot és értelmes intézkedésekre ösztönzi az tagállamokat
- jelentette ki Merkel egy berlini üzleti fórumon a BBC tudósítása szerint.
kedd, 14:11
előzmény: #135  hatosa
#136
A zöldek már kelet-európai szír falvakat vizionálnakPörge Béla2017. június 20. 12:58OSNABRÜCK, 12:58Ska Keller az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője elképesztő ötlettel állt elő kedden egy német lapban.Keller korábban az EP-ben folytatott viták során is amellett állt ki, hogy nagyobb csoportnyi menekültet telepítsenek az unió keleti részére, például Magyarországra is. Kedden egy német lapnak adott interjújában ennél is továbbment.Fotó: AFPA zöld képviselő azt javasolta, hogy szír falvakat telepítsenek például Lettországba.A szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik egyedül nem akarnak az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek"— mondta Keller a Neue Osnabrücker Zeitung nevű lapnak.A képviselő szerint az emberek szívesebben mennek olyan helyekre, ahol már élnek honfitársaik.Keller szerint adott esetben rá kell kényszeríteni a keleti országokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, mert szerinte a menekültek elutasítása ellenkezik az uniós joggal.A migráció a heti EU-s csúcson is központi téma lesz.
június 19. | 11:56
előzmény: #134  hatosa
#135
Egy amerikai koalíciós F/A-18E Super Hornet lelőtt egy szír Szu-22-estanarkiHÁBORÚma 9:10 107 42Egy szír Szu-22-es vadászbombázó vasárnap az USA által támogatott szír demokratikus erőket támadta Rakka közelében, egy F/A-18E Super Hornet pedig lelőtte. Ez volt az első eset a szíriai konfliktusban, hogy egy amerikai koalíciós vadászgép lelőtt egy szír repülőt. Az USA megerősítette az akció tényét, a szírek közölték, hogy ennek lesznek még következményei. (BBC)
június 18. | 15:50
előzmény: #133  hatosa
#134
Ötezer rendőr védte az ezer fős Pride-ot Kijevben-EF-KÖVETÉS2017.06.18. 14:17Komolyabb provokációk nélkül zajlott le idén a melegfelvonulás vasárnap az ukrán fővárosban – írja az MTI az UNIAN ukrán hírügynökség helyszíni jelentése alapján. A felvonulók és a rendőrök arányát nézve nem csoda, hogy nem tört ki igazán nagy botrány: az idei KievPride-on mintegy ezren vettek részt, a rendet pedig körülbelül öt és félezer rendőr felügyelte. A város központjában lévő Sevcsenko parknál - ahonnan a menet indult - fémdetektoros kapukat helyzetek el.A menet alatt kisebb dulakodás azért kitört ki rendőrök és az ellentüntetők között, a fővárosi rendőrség közlése szerint emiatt hat embert vettek őrizetbe. Később Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök sajtótájékoztatót tartott, amelyen arról számolt be, hogy a dulakodás közben két rendőr sérült meg könnyebben, a megmozdulás résztvevői közül viszont senkit sem ért bántódás. Az ellentüntetők szivárványos zászlókat is égettek. Amikor a menet a felvonulás végéhez ért, a szervezők arra érték a résztvevőket, hogy mondjanak köszönetet a rendfenntartóknak a megmozdulás biztosításáért. A KievPride ellenzői, ukrán nacionalista szervezetek - köztük a Jobboldali Szektor (PSZ) - előrebocsátották, hogy nem tekintik a melegek felvonulását jogvédő akciónak, ezért igyekeznek megakadályozni a rendezvény megtartását. Ígéretet tettek ugyanakkor előző nap arra, hogy nem támadnak a felvonulás résztvevőire.A felvonulást megelőző napon hackerek feltörték az ukrán LGBT-szövetség honlapját, és fenyegető üzenetet küldtek a szervezetnek e-mailben. A szervezet az incidens miatt az ukrán rendőrség kiberbűnözési osztályához fordult. Kijevben 2013 óta rendeznek melegfelvonulásokat.7Galéria: Ötezer rendőr védte az ezer felvonulót a kijevi pride-onFotó: Valentyn Ogirenko / ReutersAkárcsak tavaly, idén is a belvárosban tartották a rendezvényt, míg korábban nem központi részen szervezték meg az előre jelzett provokációk miatt. Minden alkalommal nagy számú rendőr biztosítja a rendet a felvonulás alatt. A többségében ortodox vallású ukrán lakosság alapvetően nehezen fogadja el a melegjogokat, ugyanakkor megfigyelők szerint az elmúlt évek alatt fokozatosan egyre toleránsabbá válik a társadalom a homoszexuálisokkal szemben.
június 18. | 12:34
előzmény: #132  hatosa
#133
Szaúdi határőrök iráni halászhajókra nyitottak tüzet, egy ember meghaltSzaúdi határőrök tüzet nyitottak két iráni halászhajóra, egy halász halálát okozva - közölte szombaton a félhivatalos iráni Tasznim hírügynökség.A teheráni belügyminisztériumi forrásokat idéző jelentés szerint a két hajó a Perzsa(Arab)-öböl vizein halászott, és a hullámzás elsodorta őket eredeti útvonaluktól, mielőtt az incidens bekövetkezett."Vizsgáljuk az ügyet, tisztázandó, hogy az iráni hajók átlépték-e a szaúdi határvonalat (a parti tengerét) vagy sem, a szaúdiak akciója azonban nem összeegyeztethető a humanitárius és navigációs elvekkel" - jelentette ki Madzsid Akababaj, a határügyek minisztériumának főigazgatója a Tasznim hírügynökség szerint.Iráni jelentések szerint az incidens péntek éjjel történt. A szaúdi fél egyelőre nem reagált a teheráni közlésre.A két ország viszonya az elmúlt évek legfeszültebb időszakát éli. Rijád és több más arab kormány június elején megszakította diplomáciai kapcsolatait Katarral, egyebek közt Irán támogatásával vádolva az öböl menti arab emírséget. Néhány nappal később öngyilkos merénylők 17 embert öltek meg Teheránban.A síita vallású Irán újra és újra azzal gyanúsítja Szaúd-Arábiát, hogy ő finanszírozza a szunnita iszlám szélsőségeseket, köztük az Iszlám Állam terrorszervezetét. Rijád azonban tagadta, hogy bármi köze lett volna a teheráni merényletekhez. A két ország kölcsönösen egymást vádolja a regionális biztonság aláásásával, valamint a szíriai, a jemeni és az iraki konfliktusokban szemben álló felek finanszírozásával.atv,hu/MTI
június 17. | 14:31
előzmény: #131  Vazsmegyei
#132
Mintegy 900 bevándorlót vitt vissza a parti őrség LíbiábaÖt motorcsónakból és egy csónakból összesen 908 ázsiai és afrikai migránst mentettek ki a Földközi-tengeren péntek hajnalban a líbiai parti őrség egységei, és vissza is vitték őket Líbiába - mondta el szombaton az észak-afrikai ország haditengerészete.A migránsok között 25 gyermek és 98 nő is volt, köztük heten várandósak.Az egyik gumicsónak léket kapott, és már majdnem elsüllyedt, a fából készített csónaknak pedig nem volt motorja - tudatta a parti őrséget felügyelő haditengerészet szóvivője, Ajúb Kaszem.A megmentett emberek között 44 pakisztáni, 40 bangladesi, 13 egyiptomi, nyolc marokkói, és három líbiai is volt, és még számos más afrikai országból igyekeztek Európa felé.Az olasz vizektől csak mintegy 300 kilométerre fekvő Líbiában az embercsempészek azt igyekeznek kihasználni, hogy Moammer Kadhafi 2011-es meggyilkolása óta gyakorlatilag teljes a zűrzavar,államhatalom és -apparátus alig működik, és rivális fegyveres csoportok harcolnak minél nagyobb területek ellenőrzéséért.Rómában ezzel párhuzamosan az olasz parti őrség arról számolt be, hogy egyetlen nap leforgása alatt több mint másféltucat akcióban 2500 embert mentettek ki a tengerből. Áldozatokról nem tudni.A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint az év eleje óta hozzávetőlegesen 1800 ember halt meg vagy tűnt el Európába igyekezvén a tengeren.atv.hu/MTI
június 17. | 13:02
előzmény: #129  COLOP
#131
Az oroszok nem viccelnek...
link
június 17. | 11:57
előzmény: #128  szivacs
#130
Nem fogják megrázni az orosz gazdaságot az újabb szankciók2017. június 17., szombat Európán kívül, GazdaságpolitikaLondoni pénzügyi elemzők véleménye szerint nem valószínű, hogy az amerikai szankciók tervezett kiterjesztése jelentős hatást gyakorolna az orosz gazdaságra, de Moszkvát valószínűleg meglepte a washingtoni törvényhozási kezdeményezés.William Jackson, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó vezető elemzője pénteki helyzetértékelésében kiemelte, hogy a szenátus által elfogadott, még képviselőházi jóváhagyásra és elnöki aláírásra váró szigorítási tervezet korlátozottabb körre terjed ki, mint a korábbi szankciók.Hozzátette: Oroszország legnagyobb vállalatai – a Gazprom, a Rosznyeft, a Lukoil, a Sberbank – ellen már évek óta szankciók vannak érvényben, a mostani kiterjesztési tervezettel célba vett szektorok – a gázvezeték-építés, a vasúti és tengeri áruszállítás – cégei sokkal kisebbek.A szakértő szerint a külső finanszírozási kondíciók feszesebbé válhatnak az érintett orosz cégek számára, mivel szűkülhet hozzáférésük az amerikai adósságpiacokhoz, de az orosz gazdaság most sokkal jobb állapotban van e szigorítások elviseléséhez, mint néhány éve. Az orosz folyómérleg-egyenleg a hazai össztermék (GDP) 2,5 százalékának megfelelő többletet mutat, és a magánszektorbeli tőkekivonás üteme jelentősen enyhült az elmúlt másfél évben – hangsúlyozza a Capital Economics londoni elemzője.Kapcsolódó cikkeink:Putyin nagy hírt osztott meg az orosz tévénézőkkelMeglepően reális az új orosz gazdaságbiztonsági stratégiaOroszország a felminősítés kapujábanAz olajár és a katonai kiadások növelése megölte az orosz recessziótJackson szerint az orosz kormány privatizációs terveinek árthat a szankciók kiterjesztése – szó van egyebek mellett a VTB bank és a tartályhajókat üzemeltető Szovkomflot hajózási cég idei részleges privatizációjáról -, de a Capital Economics elemzője szerint nem valószínű, hogy a potenciálisan kieső bevételek miatt az orosz kormány költségvetési politikája szigorodna. A közfinanszírozás meglehetősen jó állapotban van, és egyébként sem volt sok jele annak, hogy az orosz kormány költségvetési terveiben e privatizációs bevételek jelentős súllyal szerepeltek volna – hangsúlyozza a Capital Economics szakértője.A cég valószínűleg mindezek alapján nem módosítja az orosz gazdaság teljesítményére adott előrejelzését, és továbbra is azzal számol, hogy az orosz hazai össztermék az idén 1,5 százalékkal, jövőre 2,3 százalékkal, 2019-ben 1,8 százalékkal nő.Nem mindenki ilyen derűlátóTimothy Ash, a BlueBay Asset Management kötvényalap-kezelő társaság londoni részlegének vezető feltörekvő piaci stratégiai elemzője ugyanakkor pénteki helyzetértékelésében kifejtette: véleménye szerint a geopolitikai fejlemények is szerepet játszottak abban, hogy az orosz jegybank pénteken csak 0,25 százalékponttal csökkentette alapkamatát a szélesebb konszenzus által valószínűsített 0,50 százalékpont helyett.Ash szerint az orosz kormányt aggasztja, és valószínűleg meg is lepte az amerikai szankciók kiterjesztésének lehetősége, mivel Moszkvában inkább az volt a várakozás, hogy ha a már meglévő szankciókat nem is lesz könnyű feloldani, legalább újabb szankciók nem lesznek.A BlueBay Asset Management vezető londoni elemzője szerint a szankciók kiterjesztésének terve meglehetősen rosszkor jön Vlagyimir Putyin orosz elnök számára, mivel jóllehet az orosz gazdaság az idén már valószínűleg növekedési pályára áll, az 1-2 százalék közötti GDP-növekedés aligha nevezhető kiugrónak, és a gyenge növekedés mélyre nyúló szerkezeti problémák következménye.Timothy Ash szerint mindemellett úgy tűnik, hogy az olajárakra is lefelé ható nyomás nehezedik, és ez ismét sebezhetővé teszi a nyersanyag- és olajexport-függő orosz gazdaságot, éppen a jövőre esedékes elnökválasztás előtt.Forrás: MTI
június 16. | 16:28
#129
Hosszabb lehet az iskolai tanév-helyes még a temetöben is tanuljatok
emberek,áljatok szembe a tükörrel és mondjátok fel a sok sületlenséget
amit megtanultatok bebifláztatok.
június 16. | 15:04
előzmény: #126  hatosa
#128
Oóó!
A szögnek a zsákból történő kibújása...

" a tervezet „figyelemre méltó nyíltsággal írja le, hogy miről is van szó
valójában: a cseppfolyósított amerikai földgáz értékesítéséről és az
orosz földgázszállítások kiszorításáról az európai piacról”."
június 16. | 15:00
előzmény: #126  hatosa
#127
Angela Merkel véleménye szerint "óvatosan fogalmazva öntörvényű" lépés volt az amerikai szenátus részéről a szankciók kiterjesztéséről szóló új jogszabálytervezet kidolgozása és elfogadása, és "furcsa", hogy a büntetőintézkedések Oroszország ellen irányulnak, mégis az európai gazdaságot sújthatják.
Ez meg Sigmar Gabriel: .Ez így nincs rendben, a gazdasági érdekeket nem szabad összekeverni a politikai szankciók ügyével !

Nem értem, hogy ez miért nincs mindig így!
június 16. | 14:52
előzmény: #125  Vazsmegyei
#126
MÁR MERKELNEK IS SOK AZ OROSZOK ELLENI ÚJABB SZANKCIÓCUNAMIMTISigmar Gabriel német külügyminiszter és Christian Kern osztrák kancellár után pénteken Angela Merkel német kancellár is elutasította az Oroszország elleni szankciók kiterjesztéséről szóló új amerikai törvénytervezetet.Angela Merkel osztja a külügyminiszter és az osztrák kormányfő csütörtökön közös nyilatkozatban megfogalmazott bírálatát – mondta Steffen Seibert német kormányszóvivő berlini tájékoztatóján.Gabriel és Kern ugyan nem egyeztette az állásfoglalás szövegét a kancelláriával, de a tartalmat tekintve „nagyon nagy a nézetazonosság” – mondta a szóvivő.Angela Merkel véleménye szerint „óvatosan fogalmazva öntörvényű” lépés volt az amerikai szenátus részéről a szankciók kiterjesztéséről szóló új jogszabálytervezet kidolgozása és elfogadása, és „furcsa”, hogy a büntetőintézkedések Oroszország ellen irányulnak, mégis az európai gazdaságot sújthatják.Ez így nincs rendben, a gazdasági érdekeket nem szabad összekeverni a politikai szankciók ügyével – mondta Steffen Seibert.Az Európai Unió és az Egyesült Államok az utóbbi három évben együtt küzdött az ukrán válság rendezéséért. Ez az „egységes és határozott fellépés nagy érték” – tette hozzá.Martin Schäfer külügyi szóvivő kiemelte, hogy a német diplomácia vezetője és az osztrák kancellár a nemzetközi joggal ellentétesnek tartja a szenátusban elfogadott tervezetet. Az új szankciós terveket nem fogadták örömmel a washingtoni kormányzatban, és van még esély arra, hogy sikerül rajtuk módosítani.Forrás: MTIA szenátus szerdán nagy többséggel, a 100-ból 97 szenátor támogatásával fogadta el az Oroszország ellen az ukrán válságban, a szíriai polgárháborúban és az amerikai választási kampányban folytatott tevékenysége miatt bevezetendő szankciókról szóló javaslatot, amely az Északi Áramlat-2 földgázvezeték építésére szervezett orosz-európai konzorcium révén a BASF német vegyipari óriásvállalatot és az OMV osztrák energetikai céget is érintheti.A javaslatot a képviselőháznak is el kell fogadnia, Donald Trump amerikai elnöknek pedig alá kell írnia. Az új szankciók támogatói szerint a törvényhozás az ügyben létrehozott, pártokon átívelő egység révén felülbírálhatja Donald Trumpot, ha élne elnöki vétójával.Sigmar Gabriel és Christian Kern szerint a tervezet „figyelemre méltó nyíltsággal írja le, hogy miről is van szó valójában: a cseppfolyósított amerikai földgáz értékesítéséről és az orosz földgázszállítások kiszorításáról az európai piacról”.A törvénytervezet valódi célja „a munkahelyek biztosítása az amerikai földgáz- és kőolajiparban” – áll a két szociáldemokrata politikus állásfoglalásában.Hozzátették, hogy a politikai szankciók eszköztárát nem szabad gazdasági érdekek szolgálatába állítani. Az pedig „teljesen új és nagyon negatív minőség volna az európai-amerikai kapcsolatokban, ha büntetésekkel fenyegetnének az amerikai piacon németországi, ausztriai és más európai országokból származó vállalkozásokat, ha részt vesznek vagy finanszíroznak Oroszországgal együttműködésben folytatott projekteket, mint az Északi Áramlat-2” .Ezért „nagyon támogatjuk az amerikai külügyminisztériumnak a tervezet módosítására irányuló törekvéseit” – emelte ki a német külügyminiszter és az osztrák kancellár. Hangsúlyozták, hogy „Európa energiaellátása Európa ügye, és nem az Egyesült Államoké”.
június 15. | 00:19
#125
Muszáj ezt a kis riportot Európa becsületére és nem az UNIO becsületére nyilvánossá tenni. Ez az UNIO és nem Európa!
link
június 14. | 15:21
előzmény: #123  hatosa
#124
Az afganisztáni konfliktusnak nincs katonai megoldása - jelentette ki Kabulban António Guterres ENSZ-főtitkár, aki előre be nem jelentett látogatást tesz az országban, ebben a minőségében először.Mint Twitter közösségi oldalán Guterres jelezte, a látogatás célja, hogy “a kormányzattal és az emberekkel beszélgessen”, továbbá értésre adja, hogy az ENSZ “az erőszak és a szenvedés idején is az afgánok oldalán áll”.A főtitkár sajtótájékoztatót tartott egy Kabul határában felépített táborban, ahol lakóhelyükről elűzött afgánok élnek. Kijelentette, hogy csak a háború befejezésével lehet véget vetni a válságnak.Afganisztánban tavaly év eleje óta 785 ezer afgán volt kénytelen elhagyni lakhelyét, és az ország más térségében menekültként élni, százezrek menekültek át Pakisztánba, és becslések szerint csak tavaly 250 ezren indultak Európa felé is. Ezzel párhuzamosan az év eleje óta visszatért Pakisztánból és Iránból 218 ezer afgán menekült, és közülük sokan arról számolnak be, hogy az ottani hatóságok nyomást gyakoroltak rájuk távozásuk érdekében.
június 14. | 10:51
előzmény: #122  Vazsmegyei
#123
Kilenc EU-tagállam engedi csak be az amerikai egyetemeketInfoRádió / Magyar Idők2017.06.14. 10:10
Összesen 25 amerikai egyetem működik az Európai Unióban, mindössze kilenc tagállamban. Sem Ausztriában, sem Németországban nagy részén, de még a multikulturalizmust leginkább támogató skandináv országokban sincs amerikai egyetem – írta a Magyar Idők.Az Európai Unió területén mindössze 25 amerikai egyetem működik, a 28 tagországból csak 9-ben. Magyarország nem kicsit javítja ezt a statisztikát, mert hazánkban négy amerikai egyetem működik: a Central European University (CEU), a McDaniel College, a Boston University és a Webster University.Nincsen viszont amerikai egyetem Ausztriában, Belgiumban, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Máltán, Portugáliában, Romániában, Svédországban, Szlovákiában és Szlovéniában sem.A legtöbb amerikai egyetem Olaszországban és Görögországban működik, mindkettőben öt-öt. Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban három-három, Bulgáriában és Írországban viszont már csak egy-egy amerikai egyetemet nyitottak. Németországban három tartományban működik ilyen intézmény.A területre rálátó szakértő szerint több oka is van annak, hogy ilyen sok országban nincs amerikai egyetem. Egyrészt az európai országok egy része nem engedi be az intézményeket, másrészt sok országban bonyolult az engedélyezési folyamat, amelyen kevés iskola képes átmenni. Több oktatási szakértő is megerősítette, hogy komoly amerikai egyetem általában nem jön Európába, aki ugyanis ott tanulna, valószínűleg meg tudja oldani, hogy elmehessen az Egyesült Államokba - írta a Magyar Idők.
június 08. | 15:19
#122
Kanada Ura mutatja a jövőt! Méghogy nincs szükség törvényekre és az államokra? Igen ilyen csodás államokat kívánnak a jövő generációinak az el nem kötelezett gondolkodók és uralkodók!
link
június 07. | 19:30
előzmény: #120  sanka
#121
Az "Európai Egybesült Államok" az tényleg az.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE