Topiknyitó: badsector1 2024. 02. 28. 07:57

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)  

"A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2024. 10. 01. 15:17
Előzmény: #7579  badsector1
A nemzet egészének természetesen. Magyarázkodás é kifogások nélkül. A TISZA most pont azt csinálja, mint annó a fidesz a kokárdával.
badsector1
badsector1 2024. 10. 01. 15:10
Előzmény: #7578  signal2

Ha van 1,5 millió fideszes akik megadás és oroszpartiak lettek a 14 év alatt, megtagadták 56-ot azért, hogy oroszpártiságukat és ukránelleneségüket megélhessék, akkor a nemzet melyik részének jelképe a lyukas zászló?
signal2
signal2 2024. 10. 01. 15:00
Előzmény: #7573  badsector1
Ez nem a TISZA, hanem a nemzet jelképe. Mivel a nemzet jelképe, nem lehet a TISZÀ-é.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 10. 01. 15:00
Előzmény: #7569  dexter
Az "Orbán az elején teljesen vállalható volt" nem az én mondatom fő része.
Nem tőlem idézted. #7556
Az összetett mondat, a főmondat, mellékmondat tényleg mond nekem valamit, de nem feltétlenül azt, hogy sallangok.
Én belemennék a mondatelemzésbe és szövegértésbe meg a magyar nyelvtanba, nem az én kognitív disszonanciámra leselkednek bennük veszélyek. De inkább mégis hagyom.
nyuszibroker 2024. 10. 01. 14:28
Előzmény: #7574  badsector1
Ami ugye egy telefon elvétele, egy támadótol... ami mellesleg vissza is került a tulajdonosához.   Tiszta ovi. 
sztanil 2024. 10. 01. 14:25
Előzmény: #7573  badsector1
A fidesz jelképe meg a lyukas zokni. Kinek mi...
badsector1
badsector1 2024. 10. 01. 13:44
"Az összes EP-képviselőnél bemószerolja Magyar Pétert Deutsch Tamás
„Az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről.”

Deutch bukott für tamás ma is  magyarokra támadt
badsector1
badsector1 2024. 10. 01. 11:00
"A TISZA Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló. A mostani független, szuverén Magyarország nem létezne az 56-os hőseink hazaszeretete és áldozata nélkül. Legyünk rájuk büszkék és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt “megcselekedték, amit megkövetelt a haza”. Nekik köszönhető, hogy a magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez.
Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az Orbán Balázsok és nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadi Jánosok, a Dobó Istvánok, a Tóth Ilonák és a Lúdas Matyik hazája.
Találkozzunk október 5-én és 23-án! Ne hagyd otthon a lyukas zászlót! ❤️🤍💚
ui: Természetesen tudjuk, hogy ez a zászló a szabad Magyarország jelképe is. Nem fogjuk kisajátítani, ahogy azt a Fidesz tette anno a nemzeti jelképeinkkel. Viszont azt sem fogjuk hagyni, hogy holmi politikai igazgatók meggyalázzák."

A tisza párt jelképe az 56-os lyukas zászló, a megadáspárti fidesz jelkèpe a szovjet zászló.
badsector1
badsector1 2024. 09. 30. 22:03
"Magyar Péter interjút adott a Telexnek, és többek között beszélt arról, hogy szerinte a Tisza Pártba azért állnak bele, és azért hozta elő például Hadházy Ákos is még a Diákhitel Központ vezetőjeként aláírt szerződéseit, mert van egy szerveződés Budapesten. Magyar szerint több inkumbens országgyűlési képviselő, köztük párbeszédesek, momentumosok és MSZP-s képviselők „zsarolási potenciált” építenek a túlélésük érdekében. Azt mondta:„Duna Párt vagy Egyesület néven hoznának létre egy kooperációt, amivel a Tisza ellen szervezkednének.”„Hadházytól, Karácsony Gergelyen át, Csárdin, Hajnal Miklóson és Szabó Tímeán át mindenkit próbálnak összelapátolni” – mondta Magyar, aki szerint a DK mellett ezzel a szervezettel akarják majd a Tiszát zsarolni, hogy néhány mandátumot megszerezzenek a 2026-os parlamenti választáson is. „Most már az sem számít, hogy melyik pártból jöttek, csak az a cél, hogy sikerüljön a koncot megtartani”, de a „visszalépéses játékokba” a Tisza nem megy bele – mondta. „Jó Duna Pártot és Duna Egyesületet, a Tisza akkor is áradni fog 2026-ban” – mondta."

ennek a duna párt izének találnak olyan pártelnököt, aki végijár majd több száz települést és beszélni is tud?
badsector1
badsector1 2024. 09. 30. 21:58
"Orbán Balázs még ma is ott somolygott a Parlamentünk gyönyörű épületében. Az állampárt képviselői úgy tettek, mintha mi se történt volna, mintha nem a rendszerváltás utáni 34 év legvérlázítóbb hazaáruló mondatai hangzottak volna el a miniszterelnök legfőbb politikai tanácsadójától.
Ma világossá vált, hogy Orbán Balázs kiszólása nem véletlen volt, mától mindenki számára egyértelmű, hogy az állampárt egy idegen agresszió esetén nem védené meg a szeretett hazánkat. Mától a jobboldali szavazók is láthatják, hogy milyen is Orbán Viktor valódi arca, hogy mit jelent neki az 56-os hőseink áldozata, a magyar alkotmányosság és a nemzeti szuverenitásunk legfényesebben fénylő csillaga.
Mától egyértelmű, hogy akinek valóban fontos a magyar szuverenitás, a közös történelmünk, a magyar nemzet felemelkedése, az velünk tart a ránk váró nemes küzdelemben.Találkozzunk október 5-én és 23-án és álljunk ki közösen a hazánkért, valamint a gyerekeink és az unokáink boldog, igazságos és élhető jövőjéért!"

ez a hazárulás ügy még nincs lezárva.
badsector1
badsector1 2024. 09. 30. 21:21
Előzmény: #7569  dexter
nekem már 1994ben sem volt vállalható orbán, szerintem nem tévedtem akkor.
dexter 2024. 09. 30. 21:08
Előzmény: #7567  Dehogynincs

Látom mégis kell egy kis segítség.
Most itt nem mennék bele mondatelemzésbe és szövegértésbe, magyar nyelvtanba, stb., de talán az összetett mondat, főmondat, mellékmondat mondanak valamit.
Az eredeti mondatod fő része az volt, hogy "Orbán az elején teljesen vállalható volt", a többi sallang.
Én erre reagáltam, hogy nem, már akkor sem volt vállalható.
Remélem tudtam segíteni.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 09. 30. 16:20
Előzmény: #7563  gyula1971
Tagok nem lehetnek a fölsoroltak.
Az mszmp tagok nagyobbik részét nem is sorolja föl, hanem csak azokat, akik exponálták magukat.
Még egy függetlenített párttitkár is lehet a tisza tagja nem csak egy mezei párttag.
A tisza az óellenzékből IS erősödött, de nem csak onnan.
Hamis állítás, hogy a választók visszamennek a pártokba és a tisza nem tudja növelni a támogatottságát.
Nemhogy a 3%, hanem az 1% is megugorhatatlan sok párt számára, például a jobbik sem ugrotta meg.
Nekem antikommunistaként nincs bajom a kommunistázással de antifasisztaként a nácizással vagy nyilasozással sem.
A többszázezer hajdani mszmp-tag a tisza nélkül is sokfelé szavazott, eddig mostanában leginkább a fideszre.
A nyugdíjasok miért szavazzanak a tiszára? És miért szavazzanak bármelyik másik pártra?
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 09. 30. 16:04
Előzmény: #7565  dexter
visszaolvastam a "vezetői" után, ami többes szám és ezt láttam:
"akik tipikus komcsi stílusú semmittevők voltak."
A semmittevők is többes szám.
Megint arra jöttem rá, amire először. Nemcsak Orbánról volt szó, hanem másokról is.
Olvass vissza, bár ezek után nem biztos, hogy rájössz!
Istvan78 2024. 09. 30. 15:13
Előzmény: #7563  gyula1971
Ha beengednék az MSZMP tagokat, akkor nem lennének viták? Hogyan tudna a Fidesztől szavazókat elhozni, ha bal oldalon nem húzza meg a határt. Haz MSZMP volt tagoktól nem határolódik el, akkor szélsőjobbtól se lenne neki szabad. Az MSZMP ugyanis szélsőbalos volt."A Tisza párt erősödése az „ó ellenzékből” történt, a választók vissza mennek a pártokba, a Tisza Párt nem tudja növelni támogatottságát." Azért mennek vissza, mert viták lennének a pártban az MSZMP volt tagok kizárása miatt? Ezt te se hiheted. Légbőlkapott következtetés.Az nem kommunistázás, ha a pártba nem engedik be őket, attól még szavazhatnak a Tiszára. Az azért egy nagyon "erős" következtetés, hogy több százezer volt MSZMP tag szeretne átmenni párttagnak a Tiszába és csak amiatt nem fog a Tiszára szavazni, mert nem engedték be őket a pártba. Ezt gondold át mégegyszer.
"A nyugdíjasok jó része azért szavazott a Fideszre, mert elvették, felfüggesztették a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz pedig visszahozta,"
Csak megjegyzem, a 13. havi nyugdíjat 22-ben hozta vissza a Fidesz, előtte emiatt nem szavazhattak rá. Szerintem meg a nyugdíjasok azért szavaznak a Fideszre, mert a propaganda áldozatai és mert a NŐK40-et behozta.
dexter 2024. 09. 30. 15:02
Előzmény: #7564  Dehogynincs
Olvass vissza, majd talán rájössz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 09. 30. 12:16
Előzmény: #7562  dexter
Kiről volt szó? #7556
... főleg a többi pár vezetői mellett ...
bár nem pártot írt, hanem párt.
gyula1971
gyula1971 2024. 09. 30. 11:47
Hogyan tovább Tisza Párt? 
-Eddig innovatívnak tartottam a Tisza Pártot, ez a megosztó gumicsont nem biztos, hogy jót tesz a pártnak: „A TISZA Párthoz és a TISZA Szigetekhez nem csatlakozhatnak szándékos bűncselekmény elkövetéséért elítélt emberek. Illetőleg nem csatlakozhatnak parlamenti pártok volt és/vagy jelenlegi országgyűlési képviselői, illetőleg képviselőjelöltjei, továbbá kormánytagok, államtitkárok húsz évre visszamenően. Nem lehetnek tagok továbbá olyanok, akik az MSZMP, vagy a rendszerváltás előtti állambiztonság bármelyik ügyosztályának, vagy a Munkásőrség tagjai voltak. (Magyar Péter, FB-bejegyzés)” A Tisza Párt elveszti mozgalmi jellegét, viták lesznek, miért pont ezek lesznek kizárva és mások miért nem? A pártszervezés vitáktól lesz hangos, szerintem a pártszervezést a 2026-os választások utánra kellett volna tenni. Ez egy „egyszemélyes párt”, választási pártként is működhetett volna. A képviselőjelölteket verseny alapján ki lehetett volna választani, és utána szervezni a pártot. Mi lehet a következmény? A Tisza párt erősödése az „ó ellenzékből” történt, a választók vissza mennek a pártokba, a Tisza Párt nem tudja növelni támogatottságát. Ha választási küszöböt leviszik 3%-ra, sok induló lesz, megoszlanak a szavazatok, nő a parlamentbe bejutó pártok száma, a kétpártrendszer esélye csökken, nő a Fidesz esélye a győzelemre. Másik intő jel a Tisza Párt számára, hogy az 55 év felettiek körében találhatóak a volt MSZMP tagok és munkásőrök.
 Az MSZMP-nek több mint hétszázezer tagja volt, ma is több százezren élnek közülük, és választásra jogosultak. 35 év után kommunistázni, kirekeszteni elég furcsa, nem tartom szerencsésnek. Úgy indult a Tisza Párt, „Nincs jobb, nincs bal, csak magyar!”, rendszert váltani kirekesztéssel elég nehéz lesz. Az idősebb korosztályban a Fidesz a legnépszerűbb, a kirekesztéssel rossz üzenetet küldött a Tisza Párt, ebből a választói rétegből nehezen tudja növelni a népszerűségét. Megjegyzem kétmillió választásra jogosult nyugdíjas van, több mint 20%-a választásra jogosultaknak, és több százezren voltak MSZMP tagok. Ebben a korosztályban magas a választásokon való részvétel, körülbelül másfél millió nyugdíjas fog szavazni. A nyugdíjasok jó része azért szavazott a Fideszre, mert elvették, felfüggesztették a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz pedig visszahozta, a lét határozza meg a tudatot. 
A nyugdíjasok, volt MSZMP tagok miért szavazzanak a Tisza Pártra?
dexter 2024. 09. 30. 11:08
Előzmény: #7559  Dehogynincs

Orbánról volt szó, nem más politikusról.
(amúgy egy pártvezető politikus, nem értem a kitélt)
De nem, nem tudok jókat mondani, de nem is erről szólt a diszkurzus.
Shortelek 2024. 09. 30. 11:07
Előzmény: #7558  dexter
Mindig hazudott, mert amit mondott sose tartotta be, ugye mindenki ismeri, ne azt nézd amit mondok, hanem amit teszek, ennyi.

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek