Jogos, de nem ez a lényege. Hanem az, hogy a politikai változások, az első repedések igen gyakran a rendszeren belülről indulnak. Ettől kezdve igencsak műveletlen, aki ezt kifogásolja, vagy ezen kötekszik.Vagy inkább szánalmas.
Van érdemi mondanivalód - a "rossz" memóriádon kívül is - vagy csak sértegető személyeskedés? Persze, ha csak az utóbbi van, azt is tudomásul veszem, de a helyedben én ezzel nem dicsekednék. :)
1956 egyben szabadságharc és forradalom volt, amely népfelkeléssel indult, de anno Pozsgay Imre még ezt így nem merte elmondani, leragadt a népfelkelésnél. Bereczet pedig hagyjuk! Szabadságharc a szovjetek távozásának követelése és a kommunista blokkból való kiszakadás miatt volt, forradalom pedig a belső társadalmi rendszer megreformálása (a sztálinista terrortól megszabadulás) miatt, amiből annyi sikerült, hogy a régi kommunista elitet sikerült háttérbe szorítani, és valamelyest enyhült a diktatúra, a sztálinista terror.
Távol álljon tőlem,hogy védjem Sehmet-et,de én vettem a fáradtságot és visszakerestem a fórumot februárig visszamenőleg: nem találta "kipukkadt" kifejezést tartalmazó hsz.-t Tőle....
Te is kamuzol! Idézd már ide azt a hozzászólás-számot, ahol ezt írtam. De kipukkad. A 2026-os választásokig biztosan, de lehet, hogy már hónapok múlva. Ti nem vagytok egymás alteregói? Vagy csak közös helyről kapjátok a hozzászólásotokat, mer önállóan nem tudnátok megírni? Elnézést, ha szenzitív területet érintenék, akkor maradjon költői a kérdés! :)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)