Qcezar
3
3
1
2012. november 18. | 13:35
#1

LMP-jól döntött?  

Igen!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
május 26. | 22:25
#126
Most jól döntött. :)
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2018. január 22. | 13:25
előzmény: #123  Törölt felhasználó
#124
2012. november 25. | 15:01
előzmény: #121  tripod
#122
a cikk lemaradt: link
2012. november 25. | 15:00
#121
Az orwelli doublethink szabályainak megfelelően „a nemzeti együttműködés rendszerének” keresztelt társadalom- és szabadságellenes wannabe-egypártrendszer erkölcsi minőségét és jelentőségét relativizálni vakság és érzéketlenség. Nincs ma erősebb erkölcsi imperatívusz a hazai politikában ennek a rezsimnek az eltávolításánál. Rauschenberger Péter írása. (R.P. az LMP 2010-es programjának írója)
2012. november 25. | 12:22
előzmény: #119  upgrayeddAKS
#120
még egy megj. a gateway timeout ellenében is :)

azok, akik itt fórumoznak, nagyon sok ismeretet magukba szívtak már arról, hogy mi is folyik valójában ebben az országban, így voltaképp azt már megtették, amit a választók tömegeitől el lehet várni... tehát az a baj voltaképpen, hogy az izaura-nézők (mindegy, hogy hívják a kurrens és divatos sorozatokat) és a TVshow-kat nézők milliói nem veszik a fáradságot, hogy informálódjanak, lásd az idevágó statisztikákat, amik alapján átlagosan kb. annyit "tévézünk", mint az amcsik... csakhogy ott már most nagy a jólét, így ők úgymond megengedhetik maguknak, de mi nem...
2012. november 25. | 12:17
előzmény: #112  szivacs
#119
kivételesen egyetértünk abban, hogy a messiásvárás nem vezet sehová, és egyféle pótcselekvés, így bajnai sem hoz majd fordulatot, ha sikerül megszereznie a többséget (remélem, hogy nem sikerül, és ellenük meg a fidesz ellen jön létre egy olyan szerveződés, amely megmozgatja a politikából kiábrándultakat is)

mondjuk nem túl sok rá az esély, hiszen a választók értelmesebbje már senkinek nem hisz azok közül, akik hatalomra "törnek", noha tény, hogy a kreatívabbak el tudják képzelni, hogy szoros civil kontroll mellett van rá esély... nota bene ehhez tenni is kell a civileknek, és nem csak várni a mannát vagy ahogy írod: a messiást
2012. november 24. | 21:27
előzmény: #117  upgrayeddAKS
#118
ehh, elk..tam :)

na az igazi kockázat, mert eddig még mindig sokat loptak és levés...

helyett:

na az az igazi kockázat, mert eddig még mindig sokat loptak és kevés...
2012. november 24. | 21:25
előzmény: #33  loliense
#117
"én sosem szavaznék az önálló LMP-re,mert félő,hogy kukába kerülne a szavazatom,-de a megszólalásuk bármilyen témában számomra a legérthetőbb és a legszimpatikusabb is a pártok között."

érdekes... egyrészt mert az lmp is sok hülyeséget szajkóz, másrészt meg mert mi is itt a félelem "tárgya"? az, hogy fölösleges volt elmenni választani? az az x perc? vagy a kb. 2,5 millió szavazatból EGY szavazat? wow! :)

tudom, hogy a félelem irracionális dolog, de azért megpróbálom megérteni (ha úgy tetszik racionalizálni) a "félők" mentalitását...

én pl. soha nem tudnék olyan pártra szavazni, akit a legesélyesebbnek tartok arra, hogy be is kerül... pl. per pill. a CM nálam a legszimpatikusabb, ergo sz..om le, hogy a zombik hány voksot b..nak el az mszp-re, a fityiszre vagy bármelyik zombipártra... na az igazi kockázat, mert eddig még mindig sokat loptak és levés normális döntést hoztak, ergo abban reménykedni, hogy most másképp lesz piszok nagy kockázatvállalás :) ráadásul még a tét is elég nagy: az ország sorsa, szemben egy vacak voks sorsával, már bocs, ha valakit a vacak voks kifejezéssel megsértettem (az enyém is vacak :) ha ez bárkit is megnyugtat)
2012. november 24. | 21:15
előzmény: #115  upgrayeddAKS
#116
mármint sztem igen, jól döntött...

kockázatos lépés, de választói szemmel nézve egy marginális kispárt kiesésének a kockázata nem valami FÉLELMETES :) THRILLER :)
2012. november 24. | 21:14
#115
egy: ha a magyarság akkora idióta (szerintem nem az*), hogy mindezek után képes lesz visszahozni orbánékat, akkor meg is érdemli a sorsát
kettő: az mszps trükk pont az, hogy fentieket ignorálva azt a látszatot kelti, hogy csakis egy ellenorbánpárt (oder so etwas) képes a kormányváltásra, holott pont ez az egy mentheti meg orbánékat a totális kudarctól, mégpedig több okból (a és b)
a: az egész egy rohadtul erőltetett kampány (nem ritkán erőszakos, no persze nem fizikai erőszakra kell gondolni), ami VISSZATETSZÉST kelt igen sok emberben
b: maga az mszp és/vagy bajnai kelt VISSZATETSZÉST igen sok emberben, amire a maguk szintjén logikus immunválasz ill. válaszreakció: a fideszre (vagy a jobbikra) szavazni

ez szimpla matek: ha sokakat TASZÍT az mszp és/vagy bajnai, akkor (mivel ők megkeresik a maguk ellenmszp-it és ellenbajnaijait) sok szavazat fog orbánéknál landolni (azt meg ne várjuk el orbántól, hogy nagyot fog hibázni, mert bár képes rá, azért vannak még a tarsolyában aduászok is)
*van x fő szimplán hülye, ami szerencsére nem sok... meg van ennél valószínűleg sokkalta több megvezethető, manipulálható, akik nem hülyék, csak naivak és/vagy lövésük nincs arról, mi is folyik valójában ebben az országban
2012. november 24. | 21:12
előzmény: #106  csendben
#114
jé, a bajszos kb. azokat mondja, mint én :)
2012. november 24. | 20:54
#113
"az Együtt 2014-et azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy az ne vetélytársa legyen a változást akaró demokratikus erõknek, hanem közös felülete, amelyben együttmûködve hatékonyabban tehetünk azért, hogy minden, érdemi változásokat követelõ állampolgári voks hasznosuljon 2014-ben."

namármost: aki ezt így leírta, vagy manipulálni igyekszik (szvsz ez a legvalószínűbb), vagy nincs tisztában a politikai realitásokkal ill. a portfolió diverzifikációjával (ezt majd kifejtem, ha kedvem szottyan :) de mivel elég valószínűtlen, hogy nem a manipulációs bifurkáció-ágról van szó, ezért voltaképp lényegtelen is)
nem kedveltem soha a lámpagyárat, de ez a lépésük a választók szempontjából kifejezetten jó, önmagukra nézve pedig kockázatos, mert sokat is nyerhetnek, de sokat is bukhatnak...

vicces amúgy látni, hogy a maszop a fideszellenes hisztit akarja kihasználni azért, hogy ne essen ki a hatalomból, amivel viszont pont a fidesz malmára hajtja a vizet (gondolom, pont ez a cél részben, hiszen az ultratrágya mszp csak a megahígf..s fityisz mellett tűnne jónak, tehát nem érdeke az mszp-nek sem a fidesz kipottyantása, a közös üzleti ügyekről meg már nem is szólva)
azt meg már nem is nagyon akarom pedzegetni, hogy akkor mi van, ha vityáék üres kasszával veszíteni AKARNAK (azt azért ismerjük el, hogy nem áll távol tőle az a mentalitás, hogy az ország le van sz..va, csak az ő pecsenyéjük legyen jól megsütve)
2012. november 21. | 23:17
előzmény: #110  Fikusz
#112
Az elmúlt 22 évben már elégszer megtapasztalhattuk, hogy hová juttatnak bennünket azok, akik előadták a "hogyan legyünk függő senkiháziak" szerepet... :-(
2012. november 21. | 20:38
előzmény: #110  Fikusz
#111
Nem ettől senkik, szerintem legalábbis. Saját szürkeségük, karakter nélküli puhaságuk okán sokkal inkább.
2012. november 21. | 20:34
előzmény: #109  DrPredator
#110
Na PONT EZÉRT nem érnek rá! Szerintem most intézték el magukat. Ez a tipikusan "hogyan legyünk függetlenül senkik" hozzáállás.
2012. november 21. | 20:26
#109
Az elempé a lehető legjobban döntött. El kell kerülni a beszólásairól híres Kuncze (Szadesz) és a GyF szövetséges Bajnai mögé-mellé-alá tagozódást. Ráérnek, csak az a baj, hogy közben ezek is oszladoznak, mint a kéthónapos vizihulla.
2012. november 21. | 19:10
előzmény: #101  Phylaxa
#108
No, igen, ha ostobák... ezidáig az a taktika pont nem jött be senkinek, sőt ellenkezőleg... elég hülyeség lenne a "biztonságra vágyók" után a gerinced mellett a maradék szavazóidat is elveszítsd?
Ellenben a következetességet, vagy a (már meg nem történhető) fordított taktikát még nem próbálta senki. (Mármint párt nem.)
2012. november 21. | 19:03
előzmény: #105  csendben
#107
Szóval akkor a saját magad által belinkelt cikket sem voltál képes elolvasni... de még a címét sem!

Ennyit rólad... kösszönnyük Emese!
:D
2012. november 21. | 07:10
#106
link

link

Elgondolkoztató!
2012. november 21. | 07:01
előzmény: #97  tuksz
#105
Már csak az hiányzik,hogy kiderüljön,hogy a fotó is hamis! :-)

Azért ne szívd ennyire mellre,hogy nem vagyunk egy véleményen...

2012. november 21. | 06:59
előzmény: #95  tuksz
#104
Valóban meglehetősen nagy ostobaságra vall Sch megejelenése a jobbik vendégségében! :-)
Teljesen igazad van!
2012. november 21. | 06:56
előzmény: törölt hozzászólás
#103
"szerencsétlen"
"ember alatti lények"

Hmmmm...
Gondolom,jól áll rajtad az egyenruha!
2012. november 20. | 21:28
előzmény: #101  Phylaxa
#102
Hátha valaki még nem ismeri:

"Ha szabad elmondnom kendőzetlen véleményem az LMP mostani döntéséről:
Előre is elnézést kérek, mert a legjobb hasonlat elég durva, meglehetősen obszcén, de szerintem találó.

Szóval ha úgy tekintjük, minden politikus qrva - négyévente alaposan le...ja a választók farkát és odatartja a hátsó felét, hogy aztán négy éven keresztül a fejükre szarhasson. Persze közben folyton dícséri őket, milyen tökös gyerekek.
Na szóval aki politikusnak megy ugye, az ilyen értelemben az utcán találja magát. Ennek megfelelően engem ne akarjon senki azzal hitegetni LMP-s berkekből, hogy miután elmentek qrvának, más dolguk sincs, mint négy éven keresztül megőrizni ártatlanságukat.
Mert hülye azért nem vagyok..."
2012. november 20. | 21:03
előzmény: #99  tuksz
#101
Az LMP ha valóban nem csatlakozik senkihez, ezt ugye akkor tudjuk meg, amikor eljönnek a választások, akkor egy furcsa helyzetet teremt és egy komoly erővé válhat a hazai közéletben. Arról van szó, hogy ha ezt valóban megteszi, akkor kiáll az elképzeléseiért és hajlandó kivárni az időt, hogy ezt az emberek el is higgyék. Dicséretes mindenképpen. A hajót elhagyó embereket pedig furcsállom.A nyáron hallottam az első olyan mondatokat amik felkelteték bennem az érdeklődést. Ezeket a mondatokat nem lehet rövid időn belül megvalósítani. Persze, fiatalság bohóság. Na hátha azért páran tényleg valóban komolyan gondolják!

Topik gazda

Qcezar
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE