És mielőtt elfelejtem, köszi a tippet, korábban nem voltam képbe ezzel a részvénnyel. Amilyen kis béna vagyok az USA piacon, ritka, hogy két nap alatt bármivel 35+ százalékot tudjak realizálni (az ellenkezője gyakrabban fordul elő..:)
Talán premarketben nem öntik meg, úgyhogy van 1 óra kitalálni mi legyen. Én beálltam 5,80-ra hátha kikapnak egy adaggal, de az a baj, hogy 5%-ért kockáztassak 41%-ot? Jobban belegondolva nem éri meg a rizikót és állni benne x hónapot. Ezzel szemben viszont valószínűleg ott van egy csomó short, amit zárni kell. . A legnagyobb gond a fejemben van, hogy lefordítom forintra ezt az 5%-ot és azért szívesen lehajolnék. Az a kurva telhetetlenség. :D
Valaki nagyon ügyesen gyűjti a részvényeket, szépen újratöltik a vevői oldalt, nem verik fel az árat Ügyesek, na Szerintem szépen sávosan elkezdem én is eladogatni, 5.57-től
Én is ezen filózom most, esetleg egy nagyobb short cover esetén még ezt is el tudom képzelni, hogy 6 fölé megy az árfolyam Nem tudom mit csináljak :) Szerintem eladom pre-marketben a pakkot 5.6 körül, ha addig felmegy
Szerinted elviszik ma 5,75-5,80ig altmet, vagy ise beszogelik? Jojo, “szaros” 5%, de azert megis! Az is penz. Ugyanakkor fel evig ulni rajta 5%-ert nem tudom megeri-e.
Ugyan ezekre jutottam én is. Lehet a végén nézek inkább valami ETF-et, bár azokban nem látok akkora potenciált mint ALTM-ben, cserébe talán a kockázat is kissebb.
LAC-om volt sokszor. Nagyon jókat kerestem rajta. Viszont amikor eladtam, akkor pont ALTM-et akartam helyette. Mert akárhogy is nézem, ott nincs termelés, itt meg van. Ezen logika alapján - és bár tudom, hogy óriási a potenciál LAC-ban - de hosszabb tartásra nem azt vennék, hanem ALB-t. De nyilvánvalóan ALB nem fog akkorát menni. Hiába kaszáltam nagyon jókat LAC-on, a szétválás óta nekem túl kockázatos. Nem tudom rá azt mondani, hogy oké, nem baj ha beragadok, mert hosszúra nagy baj nem lehet. De lehet, mert ott még minden a levegőben lóg. Tudom, tudom, GM, meg USA állami pénzek, de azokat nem venném készpénznek. Egy szó mint száz, nagy pozit nem vennék fel LAC-ban.
Én is már azon gondolkozom ezt a nyerőt ha kiveszem most, akkor mit vegyek helyette. Viszont így fel van adva a lecke, mert nem tudom melyik másik Lithium-os lenne ilyen jó. ALB-ben kissebb potenciált látok, LAC az én ízlésemnek túl spekulatív most. RIO-m meg már van annyi amennyit egy részvényből hajlandó vagyok a portfólióban tartani. Szóval nem tudom van-e tippetek mit érdemes még nézni. Vagy nézek valami más nyersanyagot.
Lithium Rare Earth and Strategic Metals
Hátha van ilyenre is igény, jöhet minden, ami belefér :)
Ki mit tart, mit vár a jövőben