Ma este lesz jelentés piac zárás után, az is megfordult a fejemben, hogy nem azért verték-e be ennyire, mert "valakik" már ismerik a jelentést Igazából nem sokat számít szerintem, inkább a fw guidance ami fontos, meg hogy azért legyen egy kis nyereség Megvettek valami kisebb céget is a héten, ami fontos lehet a későbbiekben Egyelőre nem aggódom, bár tény, nem valami szép látvány a majdnem 50%-os plusz a TBSZ-en :(
Most néztem, P/BV 0.44, a könyv szerinti érték 5.75, hihetetlenül leverték Egyébként ALB még mindig BV felett forog, SQM pedig 2x-es BV-n Pici meglepetést várok, 0.07-0.10 EPS-t, a revenue-ban pedig kb 250M dollárt.
Hát nem tudom Én vettem még 1000 darabot 2.80-on Lehet hosszabb távban kell most gondolkodni, nem tudom meddig eshet Érdemes lenne egy reverse split, mert ezen az áron nem veszi senki komolyan a céget, mondjuk egy 1:20 vagy 1:30, bár nem rajongok a reverse-ért, de nem is vagyok annyira ellene, mint sokat a befektetők közül
alb jó szart jelentett, költségcsökkentés jön és egyes projektek elnapolása lassan padlót fog minden, még pár kisebb cégnek kell bedőlnie vagy összeolvadnia és a ciklus alján találjuk magunkat Rohadt nagyot fog ez szólni néhány éve múlva szerintem, most minél nagyobb a pain, annál nagyobb lesz a gain is, amikor a világ hirtelen rájön majd, hogy kellene a lithium, de nincs elég Szerintem a jövő héten veszek még altm-et, ha esetleg benézne 3 alá Jövő héten jelentés, meglátjuk a szinergiák hatottak-e valamit, vagy csak bullshitelés volt az egész
Hát, magyarázat mindig van, én már azt sem hittem el, hogy 5 alá fog esni, amikor elkezdtem venni... Úgy gondolom, hogy ötéves távon benne van a kétszámjegyű árfolyam, lehet hogy jövőre, lehet, hogy 5 év múlva, nem tudom Nekem az az első céláram, ott eldöntöm, hogy mi legyen a továbbiakban Sok függ attól, hogy mi lesz a lihiummal, minél nagyobbat esik most az ár, annál nagyon felpattanásra számítok, már a jelenlegi áron is kb a drágán termelő processorok (kínaiak és egy csomó másik cég) már csak veszteséggel tudnak termelni Nagyon bízom benne, hogy néhány év múlva mosolyogva megyünk a kasszához :)
Lithium Rare Earth and Strategic Metals
Hátha van ilyenre is igény, jöhet minden, ami belefér :)
Ki mit tart, mit vár a jövőben