Én majd kereken 100 ezer dollárért akarok Bitcoint venni. Aztán képmetszővel kivágom a vételről készült képet, amelyet majd egyszer NFT-ként több millió dollárért fogok eladni.
Nagyon köszönöm :) Akinek hasznos és továbbra is igényt tart rá, jelezze egy LIKE-al ennél a posztnál. Kíváncsi vagyok, csak magamnak írom-e naplónak, vagy van rá igény is :)
Igen, írtam már hogy óriási RESPECT a transzparenciáért. Ismétlem önmagam... Szurkolok neked, hogy sikerüljön a terved és persze annak is hogy csináld tovább ha elérted a kitűzött célt. Annyira jó és hiánypótló amit csinálsz, hogy azt leírni nem lehet!
2024.11.20.: - Újabb kisebb pakkok értékesítve az USA piacon: - TICKER Mennyiség Összeg PROFIT BTDR (10%-os rész eladás) 26db x $12.9825 $338 +55% LMND (20%-os rész eladás) 6db x $45.1580 $271 +159% - A profit eléréséhez a befektetési időtáv átlagban itt is 4-6 hónap volt...........
2024.11.19.: - Az alábbi részvények eladva az USA piacon: - TICKER Mennyiség Összeg PROFIT CIFR (10%-os rész eladás) 67db x $6.42 $430 +52% COIN (20%-os rész eladás) 1db x $320.69 $320 +69% LMND (40%-os rész eladás) 12db x $39.0045 $468 +123% MSTR (a fennmaradó 60% eladása) 12db x $411.97 $4943 +311% WULF (20%-os rész eladás) 136db x $6.941 $944 +152% - A profit eléréséhez a befektetési időták átlagban 4-6 hónap volt...........
Így van. De ettől HODL, mi stratégiából mozizunk 😀. Legfőképpen krach esetén. Akkor még a szemünk sem rebben, mindig akkor vannak a legrosszabb kiszállók.
Köszi! Akkor tulajdonképpen jól értettem csak éppen nem kartam elhinni. Nagyon furának tartom, hogy azért is trükközni kelljen, hogy a megszerzésre fordított összeget ne kelljen nyereségként kezelni. Ez azért nagy hátrány, így passzív HODL típusú befektetőnek sokkal inkább megéri kripto alapú ETF-be menni, mint kriptotőzsdén vagy ledger-en direktben vacakolni a coin-okkal és a göngyölítéssel. És akkor még TBSz is szóba jöhet.
Szia, Igen, jól gondolod, ha 10 évig tartod akkor a teljes összeg után fizeted a 15%-ot, mert az adóbevallásban 3 évig tudod göngyölíteni, utána 'kicsúszik' a kompenzációból. De ezt egyszerűen úgy tudod kezelni, hogy pl. a 3. év végén , pl. dec 27-én eladsz pont annyi értékben, amennyiért vettél 3 évvel korábban, majd január 2-án már vissza is veheted. Így a 4. évtől ismét tovább tudod vinni a későbbi kompenzációhoz a kezdeti betett összeget.........bár igazából ha most veszel bitcoint, és 10 évig tartod, a többszörösére fog elemkedni, és kit érdekel hogy az egész után kell adózni.......szép kis profitod lesz, lesz miből :) - A BTC ciklikussága miatt van egy olyan időszak, amikor eső, oldalazó trendben fog mozogni. Jelenleg bikapiaca van, 2025 Q3-ban kell elkezdeni kiszállni annak aki nem akar pl. 10 évig benne ülmi, így egy komolyabb korrekciót el lehet kerülni, majd a következő lokális mélypont körül ismét beszállni, így a következő ciklusnak még több BTC-vel tudsz nekimenni.......
A topik indításakor írod, hogy a kripto részt göngyölíteni tervezed és 3 évenként cash-re váltod egy részét, aztán vissza. Erre miért van szükség? Próbálom megérteni a kripto adózást, de elakadtam. Ha pl. X összegért BTC-veszel és 10 évig tartod, utána az egészet eladod Y összegért, akkor a teljes Y után kell adózni a 15%-ot, nem vonható le a kezdeti X, mert eltelt a 3 év?
Kedves Kulio! Engem az érdekelne, hogy az USA részvények kiválasztásánál milyen logikát követsz, mi alapján hozod meg a döntéseidet, hol keresel, szűrsz stb. Köszi!
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)