Sziasztok
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki szivesen mesélne külföldi élettapasztalatairól, az itt (is) meg tudja tenni. Több topicban is az ilyen téren tapasztaltabbak megosztották tapasztalataikat, de talán jobb lenne itt egybe gyüjteni ezeket, mert ekkor a topicok homogénebbek maradnak.
A topik a külföldi tapasztalatokról szól. A múlt elmúlt, mindenki azt írhat amit akar. Én is. Nem kötelező elhinni semmit. Aki még csak most készülődik az első külföldi tapasztalataira, az első nekifutásból próbáljon holnap 1 magyar útlevéllel és magyar lakcímkártyával számlát nyitni hagyományos bankháznál Bécsben. A nap végére meglesz az első külföldi tapasztalata.
Aki tehetősként, romantikus passzióból költözik ki külföldre, mint ahogy a videóban szereplő személyeknél is feltételezhető, az Finnországtól Máltáig oda mehet, ahová csak akar. Ahogy én látom itt Németországban, sajnos nem ez a fajta motiváció jellemzi a váltást fontolgató honfitársaink túlnyomó többségét.
Szerintem sem Spanyolország a legjobb választás egy magyar magánszemélynek a váltáshoz, dehát mindenki a saját szerencséjének a kovácsa. Kivéve a Magyarországon közismert egyéb, "saját lábon álló" személyeket.
Lehet nem Spanyolorszag a legjobb valasztas ugy, hogy minden evben megdolnek a melegrekordok. Az eszaki orszagokban lesz majd lassan olyan ido(meg tobb ev), mint mondjuk regebben Magyarorszagon.
Erdekes cikk: https://www.penzcentrum.hu/utazas/20230803/elhagynad-az-orszagot-ilyen-egyszeruen-lehetsz-spanyol-allampolgar-egyre-tobb-magyar-valasztja-1139702 "Elhagynád az országot? Ilyen egyszerűen lehetsz spanyol állampolgár: egyre több magyar választja" "Az ország nem csak utánozhatatlan mediterrán hangulata, gyönyörű tengerpartjai és izgalmas kulturális kincsei miatt ennyire felkapott, hanem azért is, mert viszonylag könnyen lehet külföldiként letelepedni és állampolgársághoz jutni"
Igen, en is igy tudom, utlevellel mindenkepen. Ezt expatriate -nek cimezd, o irta, hogy csak akkor, ha van munkahelyed vagy lakcimed. Egyre tobben erdeklodnek a kulfodi bankszamla nyitas irant, erdekes, nem?
Ez volt az alllitasod, erre reagaltam, nem a te szemelyes helyzetedre, melyet nyilvanvalo modon nem ismerek: "Munkaszerződés és bejelentett lakcím nélkül úgy tudom, hogy már nem tud magyar (normál) állampolgár bankszámlát nyitni az EU-ban" Ez eleg kategorikus kijelentes volt, sokakat elbizonytalanit. Ezert reagaltam erre a kijelentesedre, azoknak az erdekeben, akiknek ez esetleg erdekes lehet. Tudomasom szerint nincsen jelenleg sem ilyen megkotottseg, hogy ne tudj bankszamlat nyitni EU -ban. Nyilvan talalnak olyan bankot, amelynel nem sikeresek, de mashol megoldhato. Nyitaskor at lehet utalni a sajat bankszamlarol, itthonrol, egy szukseges kezdo osszeget.
Törölt felhasználó2023. 08. 07. 15:04
1 percnyi keresés után ezt találtam erről a neten:
"Minden európai uniós állampolgár nyithat bankszámlát Ausztriában. Azonban a legtöbb esetben a bankok ausztriai kötődés (munkavállalói, lakcím, stb.) nélkül elutasíthatják a bankszámla nyitást."
Külföldi tapasztalatok
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki szivesen mesélne külföldi élettapasztalatairól, az itt (is) meg tudja tenni. Több topicban is az ilyen téren tapasztaltabbak megosztották tapasztalataikat, de talán jobb lenne itt egybe gyüjteni ezeket, mert ekkor a topicok homogénebbek maradnak.