Köszönöm szépen, hogy megosztottad! Te egy igazi Úr vagy. :) Nekem nincsenek ilyen drága hobbijaim, bár voltak. Sok évig motoroztam, és egy kisebb vagyon ment el rá, de nem bánom, mert kiéltem magam, megúsztam ép bőrrel, és így most nem hiányzik a család mellett. :)
A lényeget nem mondtad, mennyi a havi törlesztő? mennyivel fizetsz ki többet 960eFt-nál? ha jelentős a különbség, érdemes kifizetni, ha azonban nem sok, akkor a bank pénzét használod a kereskedésedben a tőzsdén és magasabb hozamot érhetsz el, mint a kamatköltség. Nekem is hitel fut az autón. Azon a pénzen anno Nordot vettem 21Ft-on, amit az autóba nem fizettem be.... :D
Én kifizetném most. Mondjuk én abszolút hitel ellenes vagyok. De hát kb 1 hónap alatt kitermeled, kifizeted, és akkor nem 1,5 millát kell 40ezrével visszafizetned. Az új lakás jól hangzik, én is szeretnék majd egy erkélyest. És ilyen madárcsicsergős, zöldben lévőset. Hát igen, sokszor szóba került. Még Csoki bácsi blogjának legfrissebb posztjában is szerepelsz :D
micsoda pezsgés volt itt hétvégén:) láttam, mr rosszindulat megint beszólt nekem, miért kell havi 700 ezret kitermelnem a tőzsdéről, kockavető1 is visszaszólt neki, hogy 2 háztartás és a törlesztések, tehát ez lerendeződött ma még nem tudtam tőzsdézni, de holnaptól tudok imádom az új lakásom:) pompázatos, erkélyes, /sosem volt erkélyem azelőtt,/fák, lombok mindenütt, a hálószoba olyan csendes, hogy reggel 6-kor csicsereg egy madár és rászólok, hogy naaaa:) viszont adhattok tanácsot, aki értő hozzá az van, hogy vagy kifizetek most egy kocsitörlesztésre 960 ezer forintot és vége a törlesztésnek, vagy 2022-ig nyögjük a havi részleteket mit tanácsoltok?
szóval: érdekes, amit írtak a kollegák és Te is.Respekt srácok!Nálam nem megélhetés a tőzsde, a tőke nyerője amit ideraktam, kizárólag a kedvteléseimnek, a hobbijaimnak, extra (nem megélhetési) kiadásoknak, nyaralásoknak van szánva.Itt nincs buy and hold, csak szintek és kisebb, rövidebb időszakok függően a sztoritól és a felfutástól.Van pár drágának különösen drágának mondott hobbim, és a családom nyaralásai is odab@sznak néha :D, így ezzel a vonallal ilyen formán több, mint elégedett vagyok.Nálam a befektetés a céges érdekeltségeimbe való visszaforgatás, majd osztalék-felvételek, emellett az egyik cégben, ahol napi szinten tevékenykedem, tulajdonos vagyok, onnan fizetést veszek fel. a kör így zárul be :)Mennyiből élünk meg és mennyi az elég: Mindketten a felségemmel felsőfokú végzettségünk van, nekem van egy MBA-m és egy LLM diplomám is, feleségem a gyerekekkel otthon van és maradt, hogy az egészséges és mindenre kiterjedő családi hátteret biztosítsuk, így én vagyok a családfenntartó és az átlag havi rezsink úgy, hogy nem figyelünk oda semmire különösebben, 700e-milla között van/hó.A jelenlegi életvitel+hobbik fenntartására egy 550-600 milla tőke lesz az, amikor visszavonulót fújhatnék végérvényesen.ennek a kiépítése folyamatban van, az osztalékok mellett rendszeresen vett állampapír portfólióm van van, limitált szériás órákba fektetek, melyek komolyan értéktartóak és növelőek.A tőzsde nem köti le minden energiámat, nem görcsölök rajta, azt a pár alapszabályt, amit az elején lefektettem magamnak, tartom így nem ér (t eddig) meglepetés, orbitális bukásaim természetesen voltak, de azt is büszkén vállalom :DD Nálam ennyi a sztori ;)
Ne sarkitsunk mar... "4IG-ben vagy Enefiben előrébb tartanak" - ebbol nekek az jon le, hogy ezt a kettot tartja valamire is... ennyi erovel 4igben is lehetne beragadva 1180on... nyilvan a pozid miatt a masikat ragadod ki...
4IG-ben vagy Enefiben előrébb tartanak szerintem is. Est-ben csodálkoznék ha állami licenek korrupciójából amire a 4IG létrejött részesülne :) Javarészt egyébként is teljesen felesleges pénzkidobás, lásd Microsoft-os korrupció :) SET-ben is előrébb tartanak, de szerintem ezek egytől egyig durván pénzégetők lesznek egy medve piacon.
Kisbüfik nyílt topicja - itt mindenki mindenről IS írhat :)