Szerintem ez marhára félrement, és nem is akarok vitázni, aki érti aki nem az nem:) Mondjuk én nem is KIS JENŐ-ről beszéltem aki cikázik papírok között és termeli a lóvét, bár részemről ez is a tanulás folyamata h ilyen is van..........és ha neki ez jött be mint módszer akkor csinálja
Ezt meghagyom mindenkinek magának. Legalább 3-4? Sokkal több papír nincs az egész Bét-en, amit egyáltalán említeni lehetne érték alapon, szóval könnyű listát összeállítani. :) Én úgy látom, hogy az utóbbi időben a Bét-re is csak az terjedt át, ami az országban is uralkodik, nem termelünk, hanem újraosztunk, elég "zavaros" módszerekkel. Bizonyára nagy eltérések vannak emberek értékrendjében, szóval mindenkinek más az "érték". Politikai vitákba meg nem kívánok belemenni, arra vannak egyéb dühöngők.
Ha ingatlanozom, akkor nem tudok daytredelni, keresni a tozsden. Vagy ez, vagy az. Jelenleg a tozsdere epitek tobbet, mert hosszutavon gondolkodom megelni belole, ami tozsdekrachban is profital, de ingatlan nem annyira
Nem ennyire egyszeru. Amit igy el lehet adni, azt eladja a tulaj maga. A maradek elado beadja nagy Franchiseba. A tobbi koszoni ingatlankozvetito kimelje, a tobbi maradek az elsdhatatlan, vagy tularazott ingatlanat akarja kozvetiton keresztul eladni. Hideghivasok visszautasitasatol elmegy az ember eletkedve is. Es minek, ha itthonrol kanaperol megvan tozsdebol a penzem, vagy eppen tengerparton ulve, vagy balatonrol?!
Na igen, mondjuk én röghöz kötött vagyok, meg a kertészet miatt amúgy se volna logikus adni-venni a lakóingatlant. A boltban a saját növényeket, és alföldi termelők zöldség-gyümölcseit, meg sok minden mást árusítunk.
Ha ez tényleg így lenne, akkor nem csak bemondásra lenne ilyen sok tőzsdeguru, hanem a statisztikákban is billenne az arány a nyerők/vesztesek javára. De tudjuk, hogy nem így van. Ezzel nem azt állítom, hogy nem lehet megtanulni, csak azt, hogy az erről álmodók, vagy ezt tervezők nagyon-nagy része el fog bukni. Pláne kis papírokban, ahol semmi értékteremtés nem történik. Akkor meg mégis mit gondolsz, miből eredményes az a kevés ember? Mert hogy nem a hosszú évek kitartó munkájával épített cégek eredményét "osztják" egymást között, az biztos. :D
Az ingatlannál nem kiadásra gondoltam, hanem arra h ha van saját ingatlan akkor költözés esetén azt eladva jobb esetben vehető a másik, persze nem vidékről Bp-re való költözés esetén. A boltban a saját növényeid/virágaidat árulod? Hát igen a gyerekeknek fontos a minta, már akartam is Évától kérdezni, hogy ott hogy van kezelve az unokáknál, a nagy már nem kicsi..............
SZVSZ lehet erre munkaként tekinteni, ahogy itt többek csinálják, ugyan úgy meg lehet ezt is tanulni mint bármely szakmát,kb 2-3 év. Aki meg itt összeszedett több 100 millát vagy meg tanulta kezelni, vagy nem.
Igen nem tudom felvenni. Minden evben nyitottam 3evig egymas utan TBSZt, mivel nem hasznalok ki egy tbszt sem, ezert nem is talicskaztam be mindent, igy bankbetet, es njem fizujabol vagyunk. Ha elfogyna, feltorhetem utolso tbszt, amin amugy sem kereskedem, vagy fel tudnek mar venni 2015osbol 10% adora.
Értem. Csak logikai bukfenc van benne, mert ha havi egy millió kell neki, meg a tözsdéböl él, akkor tbsz pont nem jó. De közben meg máshonnan van a havi bevétel. Szóval jó ez, de itt gondolom az a lényeg hogy ami más forrásból jön napi megélhetésre azt pótolja vissza tbszre , így végülis a tözsde fedezi a kiadásokat.
Kisbüfik nyílt topicja - itt mindenki mindenről IS írhat :)